MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
29
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΊΕΣ

Σον Κόνερι: Γιατί είναι ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ο Σον Κόνερι έφυγε από τη ζωή κι εμείς θυμόμαστε τους λόγους που τον καθιστούν τον καλύτερο πράκτορα 007 που έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη.

Ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ στην ταινία Dr No
Ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ στην ταινία Dr No
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Θλίψη προκάλεσε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, η είδηση ότι ο Σον Κόνερι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών στο σπίτι του στις Μπαχάμες.

Σύμφωνα με την οικογένεια του, ο Σκωτσέζος ηθοποιός έπασχε από άνοια, έφυγε όμως “γαλήνια στον ύπνο του”. Στο πλευρό του βρισκόταν η επί 45 χρόνια σύζυγός του, Μισελίν Ροκμπρίν, Γαλλίδα ζωγράφος.

Τόσο ο Ντάνιελ Κρέγκ, ο τελευταίος “Τζέιμς Μποντ”, όσο και οι παλαιότεροι πράκτορες 007, Πίρς Μπρόσναν και Τίμοθυ Ντάλτον αποχαιρέτισαν για τελευταία φορά τον σπουδαίο ηθοποιό.

Όπως είπε και ο Ντάνιελ Κρεγκ: “Ο σερ Σον Κόνερι όρισε μία ολόκληρη εποχή και ένα στιλ. Η εξυπνάδα και η γοητεία που απέδωσε στην οθόνη, μπορούν να μετρηθούν σε μεγκαβάτ: Βοήθησε να δημιουργήσει το σύγχρονο blockbuster. Θα συνεχίσει να επηρεάζει ηθοποιούς και κινηματογραφιστές για πολλά ακόμα χρόνια”.

Πράγματι, πολλοί αποδίδουν την δημοφιλία του διάσημου κινηματογραφικού πράκτορα στον Κόνερι, αφού από το 1962 έως το 1983 και με έξι ταινίες Τζέιμς Μποντ, κατάφερε να κάνει τον Βρετανό “πράκτορα 007” διάσημο σε όλο τον κόσμο. Είκοσι ταινίες και πολλές δεκαετίες αργότερα όλοι ξέρουμε τι σήμαινε αυτό για την συνέχεια του Τζέιμς Μποντ.

Ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ στην ταινία Goldfinger

Ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ στην ταινία Goldfinger

Ο πρώτος και πιο αξέχαστος Τζέιμς Μποντ

Σίγουρα ένας από τους λόγους που ο Σον Κόνερι είναι ο αγαπημένος Τζέιμς Μποντ του κοινού έχει να κάνει με την ασύγκριτη γοητεία του.

Δεν είναι τυχαίο ότι 28 χρόνια μετά την τελευταία φορά που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ, στην ταινία “Τα διαμάντια είναι παντοτινά”, ψηφίστηκε ο “πιο Σέξι Άντρας του Κόσμου” σε ηλικία 69 ετών από το περιοδικό People!

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός υποδύθηκε τον “πράκτορα 007” σε έξι ταινίες: “Dr. No” του 1961, “Από τη Ρωσία με Αγάπη” του 1962, “Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου” του 1964, “Επίχειρηση Κεραυνός” του 1965, “Ζεις μονάχα δυο φορές” του 1967 και “Τα διαμάντια είναι παντοτινά” του 1971.

Τον φετινό Αύγουστο, λίγο μετά τα 90α γενέθλια του ηθοποιού, ψηφίστηκε για ακόμη μια φορά ο “καλύτερος Τζέιμς Μποντ” όλων των εποχών, με τον Πιρς Μπρόσναν και τον Τίμοθυ Ντάλτον να ακολουθούν.

Μπορεί να ήταν ο πρώτος ηθοποιός που πήρε τον ρόλο το 1962 με την ταινία “Dr. No”, αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος που θεωρείται και ο καλύτερος. Με την πηγαία γοητεία του, τις έξυπνες ατάκες του, τις υποκριτικές του ικανότητες κέρδισε ακόμα και τον Ίαν Φλέμινγκ. Ο συγγραφέας των βιβλίων Τζέιμς Μποντ προτιμούσε αρχικά τον Κάρι Γκραντ για τον ρόλο. Τελικά πείστηκε για τον Κόνερι όμως, αφού ήταν εκείνος που έκανε την ταινία παγκόσμια επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Sean Connery γίνεται 90: Γιατί σταμάτησε τις ταινίες;12.09.2018

Εξάλλου, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις αξέχαστες σκηνές του στις πιο εμβληματικές ταινίες Τζέιμς Μποντ; Ο Κόνερι ήταν εκείνος που ξεστόμισε για πρώτη φορά την πιο διάσημη ατάκα της ταινίας. Όταν στο “Dr. No” τον ρώτησαν ποιος είναι, απάντησε: “Το όνομά μου είναι Μποντ. Τζέιμς Μποντ” και έτσι έμεινε στην ιστορία.

Παράλληλα, ο καβγάς με τον Ρεντ Γκραντ (Ρόμπερτ Σο) σε ένα τρένο, που κόβεται στα δύο, στην ταινία “Από τη Ρωσία με αγάπη” έχει αφήσει ιστορία ως μία από τις πιο διάσημες σκηνές στο σινεμά.

Αυτές και πολλές ακόμα στιγμές αποδεικνύουν ότι ο Σον Κόνερι ήταν και θα είναι ο πιο εμβληματικός Τζέιμς Μποντ στην ιστορία του franchise.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας και Release Athens ενώνουν σινεμά και μουσική: Μια ξεχωριστή προβολή του «Pink Narcissus» με Κωνσταντίνο Βήτα
Cine News
East of Eden: Το αριστούργημα του Στάινμπεκ γίνεται σειρά εποχής στο Netflix – και ανυπομονούμε να το δούμε
Cine News
Το American Horror Story επέστρεψε με all-star reunion και ξέρουμε τι θα δεις αυτό το ΣΚ
Cine News
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος και αφιέρωμα στον Νίκο Γραμματικό
Cine News
MagentaTV: Νέα σεζόν με κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, νέες πρωτότυπες παραγωγές, blockbusters και πολυαναμενόμενες σειρές
Cine News
4 ημέρες γεμάτες σινεμά στη Σάμο: Όσα θα δούμε στο 4o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Μεσογειακοί Διάλογοι»
Cine News
«Do You Love Me»: 70 χρόνια Βηρυτός μέσα από ένα καθηλωτικό κινηματογραφικό ταξίδι στη Στέγη
Cine News
Carte blanche στον Λάνθιμο, πρεμιέρες, μεγάλα αφιερώματα: Όλοι οι λόγοι που ανυπομονούμε για τις “Νύχτες Πρεμιέρας”
Cine News
5+1 ταινίες που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το καθηλωτικό Fjord
Cine News
Η ΔΕΗ Χρυσός Χορηγός στις «Νύχτες Πρεμιέρας»
Cine News
NAZA: Το ντοκιμαντέρ που συγκλόνισε τη Βενετία, σε πανελλήνια Α’ προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας
Cine News
Κάμπινγκ: Όλα όσα ξέρουμε για την κωμωδία που θα βλέπεις όλη τη νέα σεζόν