MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΗ

«No Heroes»: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Βιτσαρόπουλου στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το ντοκιμαντέρ «Νo Heroes» του Γιώργου Βιτσαρόπουλου θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παρουσία συντελεστών.

No Heroes
No Heroes
Monopoli Team

Το Νοέμβριο, το CineDoc ανανεώνει τις προβολές του στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας. Δίνει ραντεβού με το κοινό στις 4 Νοεμβρίου στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου για το ντοκιμαντέρ «No Heroes».

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ No Heroes του Γιώργου Βιτσαρόπουλου με αγγλικούς υπότιτλους καταγράφει την προετοιμασία και τον αγώνα δέκα αθλητών και αθλητριών που ανήκουν στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ) Μαρούσι. Τα οκτώ από τα δέκα μέλη έχουν κάποια κινητική αναπηρία (τετραπληγία, παραπληγία, ακρωτηριασμό κ.α.).

No Heroes

No Heroes

Για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, η ομάδα επιτρέπει σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο να ακολουθεί τις σκληρές προπονήσεις και τους αγώνες της. Παράλληλα, τα μέλη της μιλούν στην κάμερα με ειλικρίνεια και θάρρος για το μπάσκετ ΑμεΑ, τις αντίξοες συνθήκες διεξαγωγής του στην Ελλάδα, όπως και για το πώς μπορεί να συμβάλει στη ζωή των νέων με αναπηρία. Όπως σημειώνει ο Γιώργος Τσαουσίδης, μέλος του ΑΣΚΑ Μαρούσι, “κανείς δεν ξέρει ότι υπάρχουν αυτά τα αθλήματα ή ότι υπάρχει αθλητισμός μετά από μία αναπηρία”.

Οι Αντι-ήρωες

Από την αρχή των γυρισμάτων, οι αθλητές της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο και ο προπονητής τους, Βάιος Γιώρας, έθεσαν έναν και μοναδικό όρο: “Μπορείτε να τραβάτε ό,τι θέλετε και να μας ακολουθείτε μέχρι και στις τουαλέτες, αρκεί να μην μας παρουσιάσετε ως ήρωες της ζωής”. Έτσι, τα μέλη του ΑΣΚΑ Μαρούσι διαμόρφωσαν τον τίτλο «No Heroes» και έδωσαν την βασική κατεύθυνση της ταινίας.

No Heroes

No Heroes

Ποια η σχέση του αθλητισμού με την αναπηρία και πώς διαμορφώνεται μέσα από διαρκείς προκλήσεις; Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία που μιλάει για αυτούς τους καθημερινούς ήρωες-αντιήρωες, που αγωνίζονται με τους δικούς τους όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Νέες σινεφιλίες»: Νοέμβριος με δωρεάν, online προβολές ισπανικών ανεξάρτητων ταινιών12.09.2018

Το ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή του Basketball Guru & της FP Media House, θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη και μελών της ομάδας, σε συνεργασία με την ΟΣΕΚΑ.

Δείτε το τρέιλερ:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 20:00
Αίθουσα Auditorium Theo Angelopoulos (πρόσβαση χωρίς σκαλοπάτια από το πεζοδρόμιο μέχρι την αίθουσα) του Γαλλικού Iνστιτούτου Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα
Εισιτήρια: viva.gr

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b