MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

«Νέες σινεφιλίες»: Νοέμβριος με δωρεάν, online προβολές ισπανικών ανεξάρτητων ταινιών

Το Ινστιτούτο Θερβάντες και η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση διοργανώνουν, κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου, τον κύκλο των δωρεάν online κινηματογραφικών προβολών, «Νέες σινεφιλίες: Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου».

Νέες σινεφιλίες
«Βίαιη εποχή» (2018)
Monopoli Team

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Φεστιβάλ της Σεβίλλης και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας (FeCHA), παρουσιάζει τον κύκλο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου «Νέες σινεφιλίες: Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου».

Οι ταινίες του κύκλου προβάλλονται online κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου από τις 21:00 και θα είναι διαθέσιμες για 48 ώρες. Όλες οι ταινίες διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους.

Λίγα λόγια για τον «άλλο ισπανικό κινηματογράφο»

Ως «άλλος ισπανικός κινηματογράφος» χαρακτηρίστηκε τμήμα της κινηματογραφικής παραγωγής  της  γενιάς δημιουργών των αρχών του αιώνα. Είναι αποτέλεσμα της ψηφιακής επανάστασης καθώς και των νέων αφηγηματικών μοντέλων που απευθύνονται στους σύγχρονους θεατές, οι οποίοι έχουν ήδη αφομοιώσει τον μεταμοντερνισμό. Η ποιότητα και η αντιπροσωπευτικότητα των έργων έχει αναγνωριστεί με τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ και με τη δημιουργία μιας νέας κινηματογραφικής κουλτούρας, που έχει αναδιαμορφώσει την σινεφιλία.

Ο κύκλος «Νέες σινεφιλίες» έχει ως στόχο να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό αυτή τη νέα πτυχή της πιο ανεξάρτητης και δημιουργικής κινηματογραφικής παραγωγής της Ισπανίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

«Νινιάτο» (2017), του Adrián Orr

Παρασκευή 6/11 έως Κυριακή 8/11, 21:00
Διάρκεια: 68 ́
Κατάλληλη για άνω των 12 ετών

Υπόθεση: Ο Νινιάτο είναι ένας εργένης πατέρας τριών μικρών παιδιών. Αν και άνεργος,το πάθος του για το hip-hop ενισχύει την αφοσίωσή του στην εκπαίδευση των παιδιών.

«Συνάντηση με μια γυναίκα» (2017), της Mónica Rovira

Παρασκευή 13/11 έως Κυριακή 15/11,21:00
Διάρκεια: 60 ́
Κατάλληλη για άνω των 16 ετών

Υπόθεση: Όταν η εικόνα του άλλου σε αφήνει έκθαμβο, δεν βλέπεις πια την πραγματικότητα. Προσπαθώντας να δει την πρώτη ερωμένη της, η Μόνικα, 30χρονη σκηνοθέτης, παρουσιάζει την εικόνα που ξεχειλίζει στα μάτια της.

«Βίαιη εποχή» (2018), του Anxos Fazáns Νέες σινεφιλίες

Παρασκευή 20/11 έως Κυριακή 22/11,  21:00
Διάρκεια: 69 ́
Κατάλληλη για άνω των 16 ετών

Υπόθεση: Ο Μανουέλθα ήθελε να είναι συγγραφέας, αλλά ζει παγιδευμένος στη ρουτίνα του. Η επανένωση με τους φίλους της νιότης του θα πυροδοτήσει όλες τις εντάσεις του.

«Ιντρίσα, το χρονικό ενός συνηθισμένου θανάτου» (2019),των Xavier Artigas και Xapo Ortega Νέες σινεφιλίες

Παρασκευή 27/11  έως  Κυριακή 29/11, 21:00
Ντοκυμαντέρ
Διάρκεια: 84 ́
Κατάλληλη για άνω των 7 ετών

Υπόθεση: Ο Idrissa Diallo, 21 ετών από τη Γουινέα,πέθανε σε ένα κελί του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στη Βαρκελώνη. Με αφορμή το γεγονός αυτό, για το οποίο κανείς δε θεωρήθηκε υπεύθυνος, ο  ακτιβιστής σκηνοθέτης Xavier Artigas αφηγείται μια συλλογική ιστορία τόσο αιματηρή όσο και ελπιδοφόρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου: 6, 13, 20 & 27/11, από τις 21:00 και διαθέσιμες για 48 ώρες
Παρακολούθηση: Ελεύθερη online. Το link για την κάθε ταινία αναρτάται στα site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας
Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected], www.hau.gr/culture

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b