MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

«Νέες σινεφιλίες»: Νοέμβριος με δωρεάν, online προβολές ισπανικών ανεξάρτητων ταινιών

Το Ινστιτούτο Θερβάντες και η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση διοργανώνουν, κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου, τον κύκλο των δωρεάν online κινηματογραφικών προβολών, «Νέες σινεφιλίες: Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου».

Νέες σινεφιλίες
«Βίαιη εποχή» (2018)
Monopoli Team

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Φεστιβάλ της Σεβίλλης και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας (FeCHA), παρουσιάζει τον κύκλο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου «Νέες σινεφιλίες: Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου».

Οι ταινίες του κύκλου προβάλλονται online κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου από τις 21:00 και θα είναι διαθέσιμες για 48 ώρες. Όλες οι ταινίες διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους.

Λίγα λόγια για τον «άλλο ισπανικό κινηματογράφο»

Ως «άλλος ισπανικός κινηματογράφος» χαρακτηρίστηκε τμήμα της κινηματογραφικής παραγωγής  της  γενιάς δημιουργών των αρχών του αιώνα. Είναι αποτέλεσμα της ψηφιακής επανάστασης καθώς και των νέων αφηγηματικών μοντέλων που απευθύνονται στους σύγχρονους θεατές, οι οποίοι έχουν ήδη αφομοιώσει τον μεταμοντερνισμό. Η ποιότητα και η αντιπροσωπευτικότητα των έργων έχει αναγνωριστεί με τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ και με τη δημιουργία μιας νέας κινηματογραφικής κουλτούρας, που έχει αναδιαμορφώσει την σινεφιλία.

Ο κύκλος «Νέες σινεφιλίες» έχει ως στόχο να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό αυτή τη νέα πτυχή της πιο ανεξάρτητης και δημιουργικής κινηματογραφικής παραγωγής της Ισπανίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

«Νινιάτο» (2017), του Adrián Orr

Παρασκευή 6/11 έως Κυριακή 8/11, 21:00
Διάρκεια: 68 ́
Κατάλληλη για άνω των 12 ετών

Υπόθεση: Ο Νινιάτο είναι ένας εργένης πατέρας τριών μικρών παιδιών. Αν και άνεργος,το πάθος του για το hip-hop ενισχύει την αφοσίωσή του στην εκπαίδευση των παιδιών.

«Συνάντηση με μια γυναίκα» (2017), της Mónica Rovira

Παρασκευή 13/11 έως Κυριακή 15/11,21:00
Διάρκεια: 60 ́
Κατάλληλη για άνω των 16 ετών

Υπόθεση: Όταν η εικόνα του άλλου σε αφήνει έκθαμβο, δεν βλέπεις πια την πραγματικότητα. Προσπαθώντας να δει την πρώτη ερωμένη της, η Μόνικα, 30χρονη σκηνοθέτης, παρουσιάζει την εικόνα που ξεχειλίζει στα μάτια της.

«Βίαιη εποχή» (2018), του Anxos Fazáns Νέες σινεφιλίες

Παρασκευή 20/11 έως Κυριακή 22/11,  21:00
Διάρκεια: 69 ́
Κατάλληλη για άνω των 16 ετών

Υπόθεση: Ο Μανουέλθα ήθελε να είναι συγγραφέας, αλλά ζει παγιδευμένος στη ρουτίνα του. Η επανένωση με τους φίλους της νιότης του θα πυροδοτήσει όλες τις εντάσεις του.

«Ιντρίσα, το χρονικό ενός συνηθισμένου θανάτου» (2019),των Xavier Artigas και Xapo Ortega Νέες σινεφιλίες

Παρασκευή 27/11  έως  Κυριακή 29/11, 21:00
Ντοκυμαντέρ
Διάρκεια: 84 ́
Κατάλληλη για άνω των 7 ετών

Υπόθεση: Ο Idrissa Diallo, 21 ετών από τη Γουινέα,πέθανε σε ένα κελί του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στη Βαρκελώνη. Με αφορμή το γεγονός αυτό, για το οποίο κανείς δε θεωρήθηκε υπεύθυνος, ο  ακτιβιστής σκηνοθέτης Xavier Artigas αφηγείται μια συλλογική ιστορία τόσο αιματηρή όσο και ελπιδοφόρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου: 6, 13, 20 & 27/11, από τις 21:00 και διαθέσιμες για 48 ώρες
Παρακολούθηση: Ελεύθερη online. Το link για την κάθε ταινία αναρτάται στα site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας
Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected], www.hau.gr/culture

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που μπορούμε να δούμε σήμερα 25η Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Συνάντηση κορυφής με 11 ολυμπιονίκες και διεθνείς πρωταθλητές σκι στο Parnassos Alpine Festival
Εκδηλώσεις
Ένα Jazz tribute στον Μάνο Χατζιδάκι, το βραβευμένο «Καταφύγιο» στο Θέατρο Art 63 – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Πάσχα στην Αθήνα: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Από την επιστροφή της “Μουγγής Καμπάνας” μέχρι το πρώτο live των Opal Ocean στην Αθήνα - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 23-27 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα κάνει ποδήλατο, βλέπει «Σωσμένο» και συναντά την «Αφροδίτη» του Koons
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν 21-22 Μαρτίου
Εικαστικά
It’s always the sun: Έκθεση φωτογραφίας για το νέο λεύκωμα της Ελισάβετ Μωράκη
Εκδηλώσεις
ΜΠΙΖΖΖ… 2026: Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν στο Off-Off Athens Theatre Festival 2025, έρχονται στο Επί Κολωνώ
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ με Ντάνιελ Χόουπ και Σίμο Παπανα στο Μέγαρο, η «Αφροδίτη» του Jeff Koons στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι θα κάνεις δωρεάν σήμερα, Παρασκευή 20 Μαρτίου