MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κλεμμένος πίνακας του Κλιμτ εκτίθεται ξανά 23 χρόνια μετά από την ιστορική ληστεία

Ο πίνακας του Γκουστάβ Κλιμτ, “Πορτρέτο Κυρίας”, εκτίθεται ξανά μετά από δύο δεκαετίες, και η Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης Ricci Oddi στην Ιταλία θα προβάλλει μέσω livestream την ιστορική “επιστροφή” του.

Πορτρέτο Κυρίας, Γκούσταβ Κλιμτ
Πορτρέτο Κυρίας, Γκούσταβ Κλιμτ
Monopoli Team

Μετά την ανακάλυψή του τον περασμένο Δεκέμβριο από έναν κηπουρό στην Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης Ricci Oddi στην Ιταλία, ένας πίνακας του Γκουστάβ Κλιμτ που κλάπηκε πριν από 23 χρόνια, θα παρουσιαστεί ξανά σε έκθεση του ιδρύματος ανοιχτή για το κοινό.

Πρόκειται για τον πίνακα, “Πορτρέτο Κυρίας” που δημιουργήθηκε το 1916-17 από τον Αυστριακό καλλιτέχνη. Το 1997 είχε πραγματοποιηθεί μία μεγάλη ληστεία στην γκαλερί και από τότε το έργο ήταν χαμένο.

Φρουροί προστατεύουν τον πίνακα του Κλιμτ

Φρουροί προστατεύουν τον πίνακα του Κλιμτ

Τον φετινό Ιανουάριο, 23 χρόνια μετά την ληστεία, δύο άντρες αποκάλυψαν ότι ήταν εκείνοι που έκλεψαν τον πίνακα σε μία επιστολή στον δημοσιογράφο Ερμάννο Μαριάνι. Μάλιστα, ήταν εκείνοι που τοποθέτησαν το έργο πίσω από έναν τοίχο της γκαλερί, ως “δώρο στην πόλη” όπως το αποκάλεσαν.

Πράγματι, ο πίνακας βρέθηκε μέσα σε έναν εξωτερικό τοίχο του ιδρύματος, κρυμμένος σε μία σακούλα σκουπιδιών και πίσω από μία μεταλλική πλάκα.

Φαίνεται ότι οι δράστες ομολόγησαν τώρα το έγκλημά τους, μιας και μετά από 20 χρόνια οι ποινές για την πράξη τους θα είναι μειωμένες. Πάντως, η Ροζέλα Τιαντίνα, χήρα του προηγούμενου διευθυντή της γκαλερί, θεωρήθηκε ύποπτη για τη ληστεία μετά από την ομολογία των δύο αντρών, χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί κάτι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Art Newspaper, το έργο θα παρουσιαστεί σε μία έκθεση, από τις 28 Νοεμβρίου. Αν και ανοιχτή για το κοινό, ο πίνακας θα βρίσκεται σε προστατευτική θήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ χάμενος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι παραμένει άλυτο μυστήριο12.09.2018

Παράλληλα, η Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης Ricci Oddi σκοπεύει να προβάλλει μέσω livestream την ιστορική επιστροφή του πίνακα μέσω του καναλιού της στο YouTube.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b