MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας, μέσω live streaming

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τo 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας θα μεταδοθεί από την Περιφέρεια Αττικής, από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ένα νέο φεστιβάλ έρχεται στην πρωτεύουσα

Η Περιφέρεια Αττικής, η Glory Films και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνδιοργανώνουν το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2020. Αρωγοί είναι η Act for Art, η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο σκηνοθέτης Manuel de Coco. Την παρουσίαση θα κάνει η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ

Το βασικό χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι ο συνδυασμός του κινηματογράφου με τη γαστρονομία. Το μέρος του φεστιβάλ που αφορά τη γαστρονομία θα προσφέρει στο ευρύ κοινό ιδιαίτερες, διεθνείς γεύσεις. Οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ θα έχουν συνήθως ως θέμα τους το φαγητό ή το ποτό. Θα υπάρξουν, επίσης, ταινίες με διαφορετική θεματολογία και θα ακολουθεί κουζίνα από τη χώρα παραγωγής της κάθε ταινίας.

From the Vine

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ

Στις 19 Οκτωβρίου, θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα το «From the Vine» τoυ Sean Cisterna με πρωταγωνιστή τον Joe Pantoliano, βραβευμένο με Emmy για την τηλεοπτική σειρά «The Sopranos» και επίσης γνωστό για τη συμμετοχή του στην ταινία «The Matrix». Ο σεφ Παναγιώτης Γιανναράκος θα παρουσιάσει ιταλική κουζίνα παρέα με τον Γιώργο Στόγια, εξειδικευμένο επαγγελματία στον τομέα του κρασιού.

A God in Each Lentil

Στις 20 Οκτωβρίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «A God in Each Lentil» του Miguel Angel Jimenez, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο San Sebastian Film Festival. Το ντοκιμαντέρ έρχεται με πολλά βραβεία, για να προβληθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό! Το κομμάτι της γαστρονομίας θα παρουσιάσει ο σεφ Πάνος Βουκελάτος, με συνταγή από την ισπανική κουζίνα.

Beloved

Το φεστιβάλ θα κλείσει στις 21 Οκτωβρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Beloved» του Yaser Talebi από το Ιράν, το οποίο προβλήθηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (Berlin Film Festival, IDFA, Hot Docs κ.ά.). Θα ακολουθήσει ιρανική κουζίνα από τον σεφ Αλέξανδρο Δραμαλιώτη.

Online προβολή μέσω live streaming

Το φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Cine Άλιμος, στο Άλσος Νέας Σμύρνης και στο Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης και οι προβολές ήταν ήδη sold out. Για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας, το φεστιβάλ αναβλήθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επέλεξε τη λύση της live streaming προβολής μέσω διαδικτύου για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν το καλοκαίρι.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου και Τομεάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα και της Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών Δήμητρας Νάνου. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω live streaming τo φεστιβάλ μέσα από το κανάλι της Περιφέρειας Αττικής στο YouTube, από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου στις 20:30.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση το φεστιβάλ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline Agenda: 7 προτάσεις για τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ο Οσκαρικός Paweł Pawlikowski στη Σίφνο για το Bring Your Chair – Cozy Festival 2026
Φεστιβάλ
Φεστιβάλ Γλυφάδας και αυτό το καλοκαίρι: Δωρεάν παραστάσεις, συναυλίες και προβολές πλάι στο κύμα
Θεατρικά Νέα
Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2026: Μουσική και θέατρο για 4η εβδομάδα στη Ρεματιά
Θεατρικά Νέα
Το 16ο Dance Days Chania πλησιάζει: Η εικαστική ταυτότητα, το πρόγραμμα και όσα χρειάζεται να ξέρεις
Επίκαιρα
«Εκεί που γεννήθηκε η μουσική, δεν πρέπει να σωπάσει»: Συλλογή υπογραφών για να συνεχίσει το Ziria Festival στη Ζήρεια
Θεατρικά Νέα
9ο Hola Flamenco Festival: Αυτό το καλοκαίρι η Αθήνα, η Υπάτη και η Ύδρα κινούνται σε ρυθμούς φλαμένκο
Art & Culture
Φεστιβάλ Ρεματιάς: Η δύναμη ενός πολιτισμού για όλους
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ στο 35ο Φεστιβάλ Ναυπλίου με το «Κοντσέρτο της Κορίνθου» του Λέο Μπρόοουερ
Cine News
Kimolos Experience Festival 2026: Οι προβολές ξεκινούν στο πιο μαγικό θερινό σινεμά
Εκδηλώσεις
Τοπίο και Σώμα: Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026 δίνει ραντεβού με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 3η εβδομάδα (13-18 Ιουλίου)
Μουσικά Νέα
Ο Πάνος Βλάχος επιστρέφει στη Φωκίδα για μια συναυλία στο 8ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»