MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Ποια είναι τα μεγαλύτερη λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες;

Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες και που σίγουρα θα ήθελαν να κάνουν διαφορετικά την επόμενη φορά!

Monopoli Team

Ακόμα και οι πιο χαλαρές νέες μαμάδες ή και αυτές που έχουν όλη τη γνώση που χρειάζεται για να μην νιώθουν τόσο άγχος (π.χ. όσες είναι οι ίδιες γυναικολόγοι ή παιδίατροι) πέφτουν συχνά σε λάθη, τα οποία τους στερούν τη δυνατότητα να απολαύσουν κάθε στιγμή με το νεογέννητο μωρό τους.

Αυτά είναι τα 5 πιο συνηθισμένα:

Θεωρούν ότι πρέπει να νιώσουν δεμένες με το μωρό από την πρώτη στιγμή

Κι όμως, είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθετε ότι αυτό το πλάσμα είναι κάτι άγνωστο και ξένο για εσάς ακόμα και για εβδομάδες μετά τον τοκετό! Άλλωστε, η γνωριμία σας είναι πολύ πρόσφατη κι ακόμα η νέα μαμά δεν έχει ιδέα πώς να αποκρυπτογραφήσει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται το μωρό και τι θέλει να της πει. Όταν κλαίει, μπορεί να πεινάει ή να διψάει ή να είναι κουρασμένο ή να πονάει ή κάτι άλλο που ακόμα δεν την έχει περάσει καν από το μυαλό.

Γι’ αυτό άλλωστε και συχνά οι πρώτοι τρεις μήνες της ζωής του μωρού αποκαλούνται και «4ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης» – το μωρό εξακολουθεί να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς μέχρι να φτάσει σε ένα επίπεδο ανάπτυξης όπου η επικοινωνία με τους άλλους είναι πρακτικά εφικτή. Αν λοιπόν νιώθετε ότι δεν είστε καλή μαμά γιατί δεν έχετε νιώσει ακόμα αυτό το υπέρτατο συναίσθημα επικοινωνίας με το μωρό σας, μην ανησυχείτε. Ίσως χρειαστεί να περάσει λίγος χρόνος, αλλά θα συμβεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b