MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
09
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών: Online αφιέρωμα στον ιταλικό πολιτισμό

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν online αφιέρωμα στον ιταλικό πολιτισμό.

online
Φθινόπωρο all'italiana OnLine
Monopoli Team

«Φθινόπωρο all’italiana OnLine»

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλούν σε μια φθινοπωρινή περίοδο πλούσια σε online εκδηλώσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό Made in Italy, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte Italia – Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL.

Από τις 9 Οκτωβρίου μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου online εκδηλώσεις

Μέσα σε εννέα εβδομάδες, από τις 9 Οκτωβρίου μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2020 θα διατίθενται ηλεκτρονικά σε όλη την ελληνική επικράτεια διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις σχετικά με τη μουσική, το σινεμά, το θέατρο, το χορό, τη μαγειρική, τη μόδα και το ντιζάιν.

Πρόσβαση στην πλατφόρμα

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δωρεάν μετά από εγγραφή εδώ. Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνετε ενημερωτικό δελτίο με το πρόγραμμα. Οι ταινίες, τα θεατρικά και τα βίντεο προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Οι πολιτιστικές προτάσεις από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών περιλαμβάνουν

«Αφιέρωμα στον Καμιλέρι»

Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα. Διοργανώνεται προς τιμήν του ένα μεγάλο αφιέρωμα στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε: την τηλεοπτική σειρά «Ο νεαρός Μονταλμπάνο», το ντοκιμαντέρ-συνέντευξη «Ο Δάσκαλος χωρίς κανόνες», και μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή με πιάτα που αναφέρονται στα έργα του.

«Αφιέρωμα στον Ένιο Μορικόνε»

Τρεις ταινίες του Τζουζέπε Τορνατόρε με τις μουσικές του Μορικόνε και μια συναυλία με ενορχηστρώσεις από τη Μεγάλη Ελλάδα.

«Ο τελευταίος Σορεντίνο»

με τις τέσσερις πιο πρόσφατες ταινίες του σκηνοθέτη.

«Πάμε θέατρο με τον Πίπο Ντελμπόνο»

τέσσερις αβαντγκάρντ θεατρικές παραστάσεις σε σύμπραξη με την ERTfondazione. Επιπλέον, ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ των Μάριο Μπρέντα και Κάριν Ντε Βιλέρς που γυρίστηκε στα παρασκήνια.

«Mουσική από τη Μεγάλη Ελλάδα»

μια μουσική διαδρομή με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Λούκα Τσιάρλα που αποτελείται από τρεις συναυλίες με φόντο την Ελληνική και Ιταλική παράδοση. Μια από τις τρεις συναυλίες είναι αφιερωμένη στον Ένιο Μορικόνε.

Μια σειρά με επιλεγμένες συνταγές βασισμένες στα βιβλία του Καμιλέρι

με τη νέα ματιά του σεφ Μάρκο Σέρα, πληροφορίες για την ιστορία και τα μυστικά της Σικελικής μαγειρικής παράδοσης και ένα αφιέρωμα σε δυο σημαντικούς γαστρονόμους: τον Πελεγκρίνο Αρτούζι, πρωτοπόρο της εθνικής Ιταλικής κουζίνας στην 200η επέτειο από τη γέννησή του, και τον Γκουαλτιέρο Μαρκέζι, τον ιδρυτή της νέας Ιταλικής κουζίνας.

Ένα αφιέρωμα στον χορό

με δυο χορευτικές και μουσικές βιντεοδημιουργίες σε συνεργασία με το Aterballetto και La Toscanini.

Ένα αφιέρωμα στις κορυφαίες στιγμές του Ιταλικού ντιζάιν

με τέσσερα ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το Milano Design Film Festival.

Τέσσερις διαδρομές σε όλη την Ιταλία

παρουσιάζουν, με συλλογές ταινιών μικρού μήκους, τις διασημότερες φίρμες της Ιταλικής υψηλής ραπτικής, σε συνεργασία με το Athens Fashion Film Festival.

Η τρίτη εβδομάδα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει

Η τρίτη εβδομάδα του διαδικτυακού αφιερώματος είναι ακόμα πιο γεμάτη από εκδηλώσεις, αφού όποιες άρχισαν τις περασμένες εβδομάδες είναι και αυτές διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ειδικά, επισημαίνεται ότι η ταινία «Θα σε περιμένω, πάντα», πρώτη ταινία του αφιερώματος «Ο Μορικόνε του Τορνατόρε», θα είναι διαθέσιμη μόνο έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
«Εκεί πού χτυπά η καρδιά μου», δεύτερη ταινία του αφιερώματος «Ο τελευταίος Σορεντίνο» (στο διαδίκτυο έως την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου).
«Ορχιδέες», δεύτερη παράσταση της εκδήλωσης «Πάμε θέατρο με τον Πίπο Ντελμπόνο» (στο διαδίκτυο έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου).
«Route 2: Μιλάνο αλερετούρ», δεύτερη διαδρομή μόδας με μία σειρά ταινιών μικρού μήκους που παρουσιάζεται από το Athens-FilmFashionFestival (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

Από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο:
«Επιστροφή στις ρίζες», τρίτη ταινία της τηλεοπτικής σειράς «Ο νεαρός Μονταλμπάνο» (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
«La cupola», δεύτερο ντοκιμαντέρ της εκδήλωσης «Το σχήμα των ιδεών. Η Ιταλία του ντιζάιν.» που παρουσιάζεται από το MilanoDesignFilmFestival (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
«Γαύρος με κρέμα από κρεμμύδι», τρίτη συνταγή του γαστρονομικού τμήματος «Γεύμα με τον Καμιλέρι» (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).
«Η καναμέλα», τρίτο από τα «Σικελικά τσιμπολογίματα» (στο διαδίκτυο έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών: Δηλώσεις συμμετοχής για τα δωρεάν εργαστήρια μόδας, χορού και sound art12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

textlink
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b