MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου: Αντιστέκεται στον κορονοϊό και πραγματοποιείται κανονικά

Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου έχει λάβει μία πιο “συμβολική σημασία” λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας. 

Monopoli Team

Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου αποτελεί σύμβολο αντίστασης για μία βιομηχανία που έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό από την κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με την διευθύντρια του φεστιβάλ, που πρόσθεσε ότι “ο κινηματογράφος μπορεί να αλλάξει για πάντα λόγω της πανδημίας”.

Λίγο πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ σήμερα την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, η Τρίσια Τατλ, διευθύντρια του φεστιβάλ από το 2018, ανέφερε ότι η φετινή εκδοχή του φεστιβάλ έχει πάρει μία μεγαλύτερη “συμβολική σημασία” λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας.

Το φετινό φεστιβάλ θα “ανοίξει” με μία νέα ταινία του Steve McQueen, με τίτλο “Mangrove”, που αποτελεί και το πέμπτο μέρος της ανθολογίας “Small Axe”. Πρόκειται για μία δραματική ταινία για την πραγματική ιστορία της υπόθεσης Mangrove Nine, που σύμφωνα με την Τατλ “έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, λόγω των εξελίξεων στο κίνημα Black Lives Matter.

Σκηνή από το Mangrove

Άλλες ταινίες του φετινού προγράμματος είναι το Nomadland που κέρδισε και τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, το Ammonite με την Κέιτ Γουίνσλετ, το ντεμπούτο της Ρετζίνα Κινγκ One Night in Miami, καθώς και το Lovers Rock, άλλη μία ταινία του McQueen.

Συνεχίζεται αλλά με αλλαγές

Μπορεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου να πραγματοποιείται παρά τις δυσκολίες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές.

Φέτος θα προβληθούν μόνο 60 ταινίες -μεγάλη διαφορά συγκριτικά με τις περσινές 233 ταινίες.

Παράλληλα, κύρια απασχόληση του φεστιβάλ φέτος ήταν η προσβασιμότητα σε online προγράμματα. Σύμφωνα με την διευθύντρια του φεστιβάλ, αυτό φυσικά θα παίξει ρόλο στις επόμενες χρονιές, παρ’ όλο που θα υπάρχουν και οι προβολές σε φυσικά σημεία. “Δεν πιστεύω ότι θα πάμε πίσω στον τρόπο που δουλεύαμε παλιά, οι προβολές σε κινηματογράφους όμως είναι ακόμα σημαντικές” είπε χαρακτηριστικά.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε σινεμά ανά την χώρα, από το Μπέλφαστ μέχρι και το Μάντσεστερ.

Τα μέτρα ασφαλείας στα σημεία αυτά θα περιλαμβάνουν κοινωνική αποστασιοποίηση, ηλεκτρονικά και όχι χάρτινα εισιτήρια, καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια των προβολών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ77ο Φεστιβάλ Βενετίας: Ξεκινά με πρόεδρο την Κέιτ Μπλάνσετ και μέτρα για τον κορονοϊό12.09.2018

Όπως και στο Φεστιβάλ Βενετίας, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, πολλοί ξένοι δημιουργοί δεν θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ, ενώ οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί θα γυρίσουν μικρά εισαγωγικά βίντεο που θα παίζουν πριν και μετά την προβολή.

Πηγή: The Guardian

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b