MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο σερ David Attenborough προειδοποιεί τις κυβερνήσεις για την εξαφάνιση των ειδών

Ο σερ David Attenborough ζητά από τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν περισσότερο για την άμεση προστασία της φύσης και των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

David Attenborough
Monopoli Team

Ο σερ David Attenborough ζητά από τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, με αφορμή την υπογραφή μιας παγκόσμιας συμφωνίας μεταξύ 65 ηγετών – ανάμεσα τους και το Ηνωμένο Βασίλειο από το οποίο ο ίδιος κατάγεται. Συγκεκριμένα, η συμφωνία αναφέρεται σε προσπάθειες να δοθεί ένα τέλος στην εξαφάνιση των ειδών, που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας έως το 2030.

Green Park στο Λονδίνο

To Green Park στο Λονδίνο

Οι απειλές που δέχεται το περιβάλλον

Σύμφωνα με περσινή αναφορά του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου ένα εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας του κυνηγιού και πολλών άλλων ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Μάλιστα, να σημειωθεί πως η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση μπορεί να φέρει στην επιφάνεια και νέες ασθένειες!

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson δεσμέυτηκε για την προστασία επιπλέον έκτασης στην ύπαιθρο (περίπου 400.000 εκτάσεις), καθώς και αύξηση των προστατευόμενων εκτάσεων της χώρας από το 26% στο 30% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κρίνεται αναγκαίο οι ηγέτες των χωρών να μετατρέψουν «τα λόγια σε πράξεις»!

Οι ομάδες προστασίας της άγριας ζωής έδειξαν μεγάλη ικανοποίηση με τα λόγια του πρωθυπουργού τονίζοντας, ωστόσο, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις χώρες με το μεγαλύτερο πλήγμα στο περιβάλλον, καθώς το 1/4 των θηλαστικών της απειλείται με εξαφάνιση, συμπεριλαμβανομένου των άγριων γάτων και των κόκκινων σκίουρων.

Το δύσκολο εγχείρημα του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο διευθύνων σύμβουλος του «The Wildlife Trusts», Craig Bennett έκανε λόγο για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την προστασία του περιβάλλοντος. Τόνισε, μάλιστα, ότι το 26% της χώρας, στο οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση, περιλαμβάνει εθνικά πάρκα και μέρη με μεγάλη φυσική ομορφιά.

Πάρκο στο Λονδίνο

Λονδίνο

Σύμφωνα με δήλωσή του στο BBC News «Έχουμε να ανέβουμε ένα βουνό εάν όντως θέλουμε να σώσουμε τη φύση και να φτάσουμε τον στόχο του πρωθυπουργού έως το 2030». Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά ως προς τη διαχείριση των ήδη υπάρχοντων φυσικών τοποθεσιών του.

Πηγή: BBC News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟΗΕ: Δεν έχει επιτευχθεί κανένας στόχος για να σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b