MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί κινδυνεύει να αποκαλυφθεί η αληθινή ταυτότητα του Banksy;

Η πραγματική ταυτότητα του ανώνυμου street artist Banksy κινδυνεύει να αποκαλυφθεί, αφού έχασε μία δικαστική διαμάχη για τα πνευματικά του δικαιώματα.

Monopoli Team

Τα μειονεκτήματα της ανωνυμίας του

Το να είσαι ένας ανώνυμος street καλλιτέχνης αναμφίβολα έχει τα πλεονεκτήματά του. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε για τον Banksy αυτή την εβδομάδα, μπορεί να έχει και σοβαρά μειονεκτήματα. Συγκεκριμένα, ο γνωστός – ανώνυμος καλλιτέχνης έχασε, μετά από 2 χρόνια, μία δικαστική διαμάχη, με εταιρία καρτών που χρησιμοποιούσε τα έργα του στα προϊόντα της.

Η εταιρεία με το όνομα, «Full Color Black», θεώρησε επιτρεπτό να χρησιμοποιήσει μία εικόνα από την τοιχογραφία του Banksy, «Flower Thrower», που είχε ζωγραφίσει στην Ιερουσαλήμ. Η εταιρεία ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κίνησή της δεν θεωρείται παράνομη καθώς η ανώνυμη ταυτότητα του καλλιτέχνη τον καθιστά ανίκανο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του πάνω στο έργο του.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Πνευματικής Ιδιοκτησίας ανακοίνωσε: «Ο Banksy αποφάσισε να παραμείνει ανώνυμος και, ως επί το πλείστον, να ζωγραφίζει γκράφιτι στην ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων, χωρίς την άδειά τους, αντί να ζωγραφίζει σε καμβά ή στη δική του ιδιοκτησία».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

. This showroom is for display purposes only. I’m opening a shop today (although the doors don’t actually open). It’s in Croydon. Probably best viewed at night.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Πέρυσι ο Banksy άνοιξε ένα δικό του showroom. Αυτό, θεωρήθηκε πως υπονομεύει την υπόθεση. Συγκεκριμένα, με το άνοιγμα του νέου του showroom, ο Banksy δήλωσε «Μία κάρτα χαιρετισμού αμφισβητεί το εμπορικό σήμα της τέχνης μου και προσπαθεί να πουλήσει εμπορεύματά ως δικά της, εις βάρος του ονόματός μου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Πνευματικών Δικαιωμάτων κατέκρινε την πράξη του καλλιτέχνη ως ανειλικρινή και θεώρησε πως έγινε για να μπερδέψει τον νόμο.

Όλο αυτό ίσως είναι τελικά η αφορμή ώστε να αποκαλύψει ο καλλιτέχνης την ταυτότητά του. Ωστόσο, για πολλούς είναι ο Neil Buchanan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝαυάγησαν τα σχέδια για τη δημιουργία του μεγαλύτερου Μουσείου Picasso στον κόσμο12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b