MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
STREET ART

ArtWalk 5: Ξεκινάει η δημιουργία της 6ης τοιχογραφίας στην Πάτρα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Asier έρχεται από την Ισπανία για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ξεχωριστή και εντυπωσιακή τοιχογραφία για το ArtWalk 5.

ArtWalk 5: Ξεκινάει η δημιουργία της 6ης Τοιχογραφίας
ArtWalk 5: Ξεκινάει η δημιουργία της 6ης Τοιχογραφίας
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η έκτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας (ArtWalk 5) ξεκινά την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στην οδό Μιχαήλ Ψελλού 4 στην Πάτρα από τον σύγχρονο καλλιτέχνη της street art, Asier.

Ο Asier έρχεται από την Ισπανία για να δημιουργήσει, μέσα στις επόμενες ημέρες, στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ξεχωριστή και εντυπωσιακή τοιχογραφία που ανήκει και αυτή στις θεματικές τοιχογραφίες της φετινής διοργάνωσης.

Οι μοναδικές τοιχογραφίες που δημιουργεί στο δημόσιο χώρο, συνδυάζουν ρεαλιστικά στοιχεία με πιο κοινά στοιχεία γραφιστικής, ενώ, παράλληλα, χρησιμοποιεί ποικίλα μοτίβα και γραμματοσειρές.

Οι μοναδικές τοιχογραφίες που δημιουργεί στο δημόσιο χώρο, συνδυάζουν ρεαλιστικά στοιχεία με πιο κοινά στοιχεία γραφιστικής, ενώ, παράλληλα, χρησιμοποιεί ποικίλα μοτίβα και γραμματοσειρές. Τα έργα του αποτελούν «προϊόντα» κοινωνικής και φιλοσοφικής έμπνευσης και στοχεύουν στο να τραβήξουν την προσοχή του παρατηρητή και να τον κάνουν να σκεφτεί σε βάθος αυτό που βλέπει. Σε αυτό συμβάλλει και η χρήση φράσεων και λέξεων πάνω στην τοιχογραφία, οι οποίες συνοψίζουν την όλη σύλληψη και το μήνυμα που προσπαθεί να μεταφέρει.

Ο Asier έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας τοιχογραφίες και συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ έχει βραβευθεί και με αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων και με το Βραβείο Νέων Δημιουργών της Κοινότητας της Μαδρίτης.

Παράλληλα, όντας πάντα σε επαφή με τον κόσμο του γκράφιτι και της ραπ μουσικής, έχει δημιουργήσει πολλά βίντεο κλιπ για καλλιτέχνες της ραπ στην Ισπανία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Asier, μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5ο Διεθνές Street Art Festival: Ο Μπετόβεν στην νέα τοιχογραφία του Edmon1419 στην Πάτρα12.09.2018

Το ArtWalk 5

Για την τοιχογραφία που θα δημιουργήσει στο πλαίσιο του ArtWalk 5, ο Asier εμπνέεται από την επιστημονική κοινότητα και, συγκεκριμένα, από έναν από τους σημαντικότερος επιστήμονες του 20ού αιώνα και όλων των εποχών με τεράστιο έργο στην επιστημονική έρευνα!

Την ημέρα που θα δημιουργηθεί η τοιχογραφία οποίος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά την δημιουργία της, να γνωρίσει τον καλλιτέχνη και το έργο του και να μαντέψει αυτό που θα απεικονίζει!

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Ιστορίες, παιχνίδι και τέχνη στο πιο δημιουργικό Summer Camp για παιδιά 6-11 ετών
Εικαστικά
Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Βρετανός ζωγράφος
Εικαστικά
Συνομιλίες: Αφιέρωμα του Ιδρύματος Γουλανδρή στην εμβληματική γλύπτρια Germaine Richier στην Άνδρο
Εικαστικά
Athens Photo Festival 2026: Η μεγάλη διεθνής συνάντηση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
Μπιενάλε του Μαρντίν 2026: Ένα εικαστικό ταξίδι στην καρδιά της Μεσοποταμίας
Εικαστικά
«Τα Ημερολόγια»: Η έκθεση-αφιέρωμα στο έργο του Χρήστου Μποκόρου, στο Φουγάρο Art Center του Ναυπλίου
Εικαστικά
«15 Χρόνια Χρώματα»: Περισσότερα από 70 έργα του Βαγγέλη Βελώνια στο Μουσείο Αλιείας
Εικαστικά
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής για πρώτη φορά στην Αθήνα
Εικαστικά
5 λόγοι για να μη χάσεις το Cycladic Late Night στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Art & Culture
Η 2η Μπιενάλε Κεραμικής στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Art & Culture
Chronotopia: Οι νικητές του Βραβείου Τέχνης Γ. & Α. Μαμιδάκη και η Κρήτη μέσα από χιλιάδες φακούς
Εικαστικά
Για δεύτερη πενταετία στο ΕΜΣΤ η Κατερίνα Γρέγου