MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
01
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βικτόρια Χίσλοπ: Επίσημα Ελληνίδα η συγγραφέας του “Νησιού”

Η Βρετανίδα βραβευμένη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ πραγματοποίησε το μεγάλο της όνειρο να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια.

Επίσημα Ελληνίδα η Βικτόρια Χίσλοπ: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της
Επίσημα Ελληνίδα η Βικτόρια Χίσλοπ: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της
Monopoli Team

Η Βικτόρια Χίσλοπ, η Βρετανίδα βραβευμένη συγγραφέας, που το έργο της προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, πραγματοποίησε ένα μεγάλο της όνειρο: Να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια. Πριν λίγο καιρό, με προεδρικό διάταγμα, απέκτησε την τιμητική πολιτογράφηση ως Ελληνίδα. Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών έγινε η ορκωμοσία.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Βικτόρια Χίσλοπ ανέφερε πως πολύ καιρό αισθάνεται Ελληνίδα. «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμένα. Πολλά χρόνια αγαπώ την Ελλάδα. Δεν είναι μυστικό. Αγαπάω τους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα. Αυτό, βέβαια, δεν είναι δύσκολο. Η αγάπη μου είναι κάτι πιο πολύ από αυτό. Το σημαντικό είναι να αγαπήσεις τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπάω τα πάντα στην Ελλάδα. Η καρδιά μου είναι εδώ. Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως μπορώ».

Την ορκωμοσία τέλεσε ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο οποίος-εκ μέρους του  υπουργείου Εσωτερικών, προσέφερε ένα μαρμάρινο σύμπλεγμα χεριών από το Μουσείο Μπενάκη.

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος απουσίαζε για λόγους υγείας, αλλά η κάρτα που συνόδευε το συμβολικό δώρο είχε την υπογραφή του: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη το γεγονός της απονομής σε εσάς της ελληνικής ιθαγένειας για όλο τον Ελληνισμό. Χαίρομαι πολύ διότι είμαι σίγουρος ότι πλέον απευθύνομαι επίσημα σε μια πρέσβειρα του Ελληνισμού, παγκόσμια. Έχοντας προσφάτως διαβάσει το βιβλίο σας “Όσοι αγαπιούνται”, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αγαπιέστε πολύ και από πολλούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Χρυσές Σφαίρες, η πολιτογράφηση και η Ελλάδα του Τομ Χανκς12.09.2018

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το τελευταίο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ «Όσοι Αγαπιούνται» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ενώ τον Δεκέμβριο αναμένεται να βγει το καινούριο της μυθιστόρημα.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι νικητές
Εκδηλώσεις
The Ellinikon Experience Park: Φοράει τα γιορτινά του και μάς προσκαλεί σε μια χριστουγεννιάτικη εμπειρία
Art & Culture
"Νίκος Ξυλούρης: Ο Αρχάγγελος της Κρήτης" στο Θέατρο Ήβη (video)
Μουσικά Νέα
Ο Chris Isaak στην Αθήνα για ένα special show στον Λυκαβηττό
Μουσικά Νέα
“Ελάφια”: Νέο τραγούδι από την ILIA – προάγγελος του δεύτερου δίσκου της
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Δημήτρης Δημητριάδης συζητά με τον Νίκο Διαμαντή για το «Θέατρο Σήμερα»
Επίκαιρα
Υποχρεωτικό από σήμερα το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις – Πώς θα γίνονται οι πληρωμές
Επίκαιρα
Επιστροφή ενοικίου: Τα λάθη και το χρονοδιάγραμμα για διορθώσεις
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Αγορές
Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων;
Cine News
The Hunger Games: Ένα franchise που αντέχει στον χρόνο – γιατί η δυστοπία καλά κρατεί
Art & Culture
Κόντρα στον Άνεμο: Η Hippo Theatre Group μάς προσκαλεί σε μια ιπτάμενη περιπέτεια για τη σωτηρία της φύσης