MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πέτσας: Ενδεχόμενο lockdown στην Αττική και εφαρμογή σε κινητά για τα νέα μέτρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην Αττική και αποκάλυψε μία νέα εφαρμογή για κινητά που θα ενημερώνει για τα μέτρα.

Monopoli Team

Τοπικό ή οριζόντιο lockdown

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προχώρησε σε δηλώσεις για νέα μέτρα της κυβέρνησης. Δεδομένου του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στην Αττική, δήλωσε χαρακτηριστικά πως παραμένει «ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού αλλά και οριζόντιου lockdown», ενώ ανέφερε ότι “η Περιφέρεια Αττικής, και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο.”

Το σίγουρο είναι πως όλα τα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι. Σε μία ακόμη ανακοίνωσή του δήλωσε πως ακόμη και ένα γενικό lockdown στην Αττική είναι ορατό και καθόλου απίθανο. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν υπάρχει το δίλημμα «υγεία ή οικονομία».

“Ποτέ δεν έχουμε διστάσει να εφαρμόσουμε τοπικά lockdown. Πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο και η Αττική δεν είναι εξαίρεση” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νέα εφαρμογή στο κινητό για τα μέτρα

Μιλώντας για τα νέα μέτρα που θεσπίζει η κυβέρνηση, ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για μία νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με αυτή, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βρει άμεσα και γρήγορα τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την περιοχή του, βάζοντας στην εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα.

Εκτός από τα παραπάνω, επίμονος ήταν για την ευλαβική εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης. Παράλληλα, μίλησε για την προσοχή που πρέπει να δοθεί στο οικογενειακό περιβάλλον. Έχει αποδειχθεί πως η μετάδοση στους ηλικιωμένους γίνεται, κυρίως, από τους εργαζόμενους της οικογενείας και όχι τόσο από τα εγγόνια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLockdown σε συναυλιακούς χώρους από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν έχει επιβληθεί 14ήμερο lockdown έως τις 4 Οκτωβρίου για όλους τους συναυλιακούς χώρους αλλά και τους κλειστούς κινηματογράφους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Επιβλήθηκε επίσης υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 40% για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όσον αφορά τις δουλειές γραφείου, αλλά και κλιμακωτή προσέλευση και η αποχώρηση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, ενώ το ανώτατο όριο στις συναθροίσεις είναι τα 9 άτομα.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b