MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Χανς Ζίμμερ διασκευάζει Pink Floyd για την πολυαναμενόμενη ταινία “Dune”

O διάσημος συνθέτης Χανς Ζίμμερ έκανε μια διασκευή του τραγουδιού των Pink Floyd “Eclipse”, στο πλαίσιο της σύνθεσης μουσικής για την ταινία του Ντένις Βιλνέβ “Dune”.

Dune
Dune
Monopoli Team

Το τρέιλερ της αναμενόμενης ταινίας του Ντενί Βιλνέβ «Dune» με τον Τίμοθι Σάλαμε κυκλοφόρησε πρόσφατα και ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση. Τη μουσική υπογράφει ο Χανς Ζίμμερ και ήδη στο τρέιλερ χρησιμοποιεί το τραγούδι “Eclipse” των Pink Floyd σε μια παραλλαγή.

Το τραγούδι των Pink Floyd

Το συγκρότημα έχει κάποια προϊστορία με την ταινία φαντασίας “Dune”. Γενικότερα, έχουν συνδεθεί με την θεματική της επιστημονικής φαντασίας δημιουργώντας και soundtrack για το βιντεοσκοπημένο υλικό της προσγείωσης στο φεγγάρι. Στο παρελθόν τους είχε ανατεθεί να γράψουν την μουσική για την αποτυχημένη προσπάθεια του Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι να γυρίσει το “Dune”.

Η παραλλαγή του Ζίμμερ πάντως έκανε το τραγούδι των Pink Floyd να ανέβει σε streams κατά 1750%!

Η σύνθεση κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Ο Ζίμμερ έπρεπε να δουλέψει την μουσική κατά τη διάρκεια της καραντίνας και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την μέγιστη ασφάλεια όλων. Χρησιμοποίησε πολύ την τεχνολογία καθώς ήταν ο πιο άμεσος τρόπος κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού.

Αφίσα της ταινίας "Dune"

Αφίσα της ταινίας “Dune”

Για τη διασκευή του “Eclipse”, χρησιμοποίησε χορωδία αποτελούμενη από 32 κομμάτια κρατώντας τις αποστάσεις. Σύμφωνα με τον Edie Lehmann Boddicker “Ήθελε να τιμήσει το πρωτότυπο με έναν ήχο στο βάθος, αποστασιοποιημένο για να μην ακούγονται επιθετικά τα vocals. Υπάρχει ένα είδος χαράς στο τραγούδι, πολύ ελπιδοφόρο. Δεν είναι μελαγχολικό, απλώς πολύ γαλήνιο και ακούγεται σαν έξω από αυτόν τον πλανήτη”.

Ο ίδιος συνέχισε “Ακολουθήσαμε όλα τα πρωτόκολλα [για τον covid-19]. Όλοι φορούσαν μάσκες εκτός απ’ όταν βρίσκονταν στους ξεχωριστούς θαλάμους, χωρισμένους με γυαλί, όλοι με τα προσωπικά τους μικρόφωνα, κι όλα να καθαρίζονται μεταξύ των συνεδριών”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧανς Ζίμμερ: Η ιδιοφυΐα πίσω από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά soundtrack12.09.2018

Ο Χανς Ζίμμερ πάντως επέλεξε να μην εμφανιστεί καθόλου στο στούντιο και να συνομιλεί μέσω FaceTime.

H ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ ξανά εδώ:

Πηγή: Far Out

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b