MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Dune»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Ντενί Βιλνέβ

Το τρέιλερ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, με τον Τίμοθι Σαλαμέ, κυκλοφόρησε και δείχνει πολλά υποσχόμενο.

O Τίμοθι Σάλαμε στην ταινία "Dune"
O Τίμοθι Σάλαμε στην ταινία "Dune"
Monopoli Team

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της επικείμενης ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Dune», σε σκηνοθεσία του Ντενί Βιλνέβ. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο ανερχόμενος ηθοποιός Τίμοθι Σάλαμε μαζί με την Ζεντάγια, ενώ το υπόλοιπο καστ αποτελείται από τους Οσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα και Τζέισον Μομόα.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2020.

Στιγμιότυπο από την ταινία "Dune"

Στιγμιότυπο από την ταινία “Dune”.

Η πλοκή

Πρόκειται για μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, βασιμένη στο μυθιστόρημα του 1965 του Φρανκ Χέρμπερτ. Ο Πολ Ατρίδης (Τίμοθι Σαλαμέ), γιος ευγενούς βασιλικής οικογένειας, προσπαθεί να προστατεύσει τον πλανήτη Ντιούν. Τοποθετείται στο μακρινό μέλλον και ο πρωταγωνιστής πρέπει να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος με σκοπό να σώσει την ανθρωπότητα, καθώς εκεί υπάρχει η πιο πολύτιμη πηγή για τη ζωή.

«Ασχέτως του τι πιστεύει κανείς, η Γη αλλάζει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την αλλαγή. Γι αυτό νιώθω ότι το «Dune» – αυτό το βιβλίο – γράφτηκε τον 20ο αιώνα. Ηταν ένα πορτρέτο της πραγματικότητας του πετρελαίου, του καπιταλισμού και της υπερβολικής εκμετάλλευσης του πλανήτη μας. Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι μια ταινία ενηλικίωσης και μαζί ένα κάλεσμα σε δράση για τους νέους του σήμερα» σχολιάζει ο Βιλνέβ.

Η αφίσα της ταινίας "Dune"

Η αφίσα της ταινίας “Dune”.

Το ριψοκίνδυνο εγχείρημα

Το «Dune» έχει γυριστεί ξανά στο παρελθόν με πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Χαρακτηριστική είναι η εκδοχή του Ντέιβιντ Λιντς το 1984, ίσως από τις πιο επιτυχημένες χωρίς ταυτόχρονα να θεωρείται ιδιαίτερα καλή ενώ μια προσπάθεια είχε κάνει και ο Αλεχάντρο Χοδορόφσκι. Ξεκινά, λοιπόν, ήδη σαν ένα ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο και απαιτητικό πρότζεκτ καθώς θα συγκριθεί με ήδη μέτριες κινηματογραφικές μεταφορές.

Για τον Βιλνέβ θεωρείται ένα μεγάλο όνειρο με τον ίδιο να έχει δηλώσει ότι «σκοπός μου είναι να φτιάξω την ταινία του “Πολέμου των Άστρων” που δεν είδα ποτέ. Κατά κάποιον τρόπο, έναν “Πόλεμο των Αστρων” για ενήλικες. Θα δούμε…». Οι προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη με sci-fi περιεχόμενο, το «Blade Runner 2049» και το «Arrival» θεωρήθηκαν πολύ καλές, κάτι το οποίο φανερώνει την έφεση του σκηνοθέτη στο συγκεκριμένο είδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Πάβελ Παβλικόφσκι στην κριτική επιτροπή του 43ου Φεστιβάλ Δράμας12.09.2018

Το έργο έχει γυριστεί στην Ιορδανία και στα Αραβικά Εμιράτα, μέρη τα οποία συγκλόνισαν τον πρωταγωνιστή Τίμοθι Σαλαμέ, ο οποίος δεν πίστευε ότι υπάρχουν τέτοια μέρη στον πλανήτη Γη. Τα τεράστια σκουλήκια που θα βγαίνουν μέσα από την άμμο του περίεργου πλανήτη της ιστορίας, χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να δημιουργηθούν και είναι πλέον ορατά στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b