MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
STREET ART

5ο Διεθνές Street Art Φέστιβαλ: Νέα τοιχογραφία στην Πάτρα από τον Leandro Bustamante

Η πέμπτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας, ξεκινά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Monopoli Team

Από τον Leandro Bustamante

Η πέμπτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας , ArtWalk 5 ξεκινά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στην οδό Βενιζέλου 208 στην Πάτρα. Θα πραγματοποιηθεί από τον διάσημο καλλιτέχνη της street art, Leandro Bustamante.

Ο Leandro Bustamante κάνει ολόκληρο ταξίδι από το Μοντεβίδεο της Ουρουγάης, όπου ζει και εργάζεται, για να δημιουργήσει μία εντυπωσιακή τοιχογραφία στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες στη Λατινική Αμερική

Οι ξεχωριστές τοιχογραφίες που δημιουργεί στο δημόσιο χώρο, με την ιδιαίτερη χρωματική παλέτα, οι περίπλοκες συνθέσεις του και το ανθρωποκεντρικό στοιχείο, τον κατατάσσουν στους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες στην Λατινική Αμερική, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Leandro Bustamante, έχοντας ακαδημαϊκή εκπαίδευση στο βιομηχανικό σχέδιο και τις καλές τέχνες, έχει δημιουργήσει μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως είναι η Αργεντινή, η Χιλή, η Βολιβία, το Περού, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη.

Παράλληλα, συνεργάζεται με τοπικούς και περιφερειακούς εκδοτικούς οίκους, συμμετέχοντας στην εικονογράφηση βιβλίων και περιοδικών, καθώς και διερευνά την καλλιτεχνική δημιουργία με διάφορα μέσα, όπως είναι η ξυλογραφία, η λινογραφία, η ελαιογραφία και η ζωγραφική με ακρυλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Καλεί καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς για την προώθηση του πολιτισμού μέσω δράσεων12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b