MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Cuties: Τι συμβαίνει με την ταινία του Netflix που κατηγορείται για σεξουαλικοποίηση παιδιών;

Η ταινία του Netflix “Cuties” κατηγορήθηκε για σεξουαλικοποίηση παιδιών, με την Τουρκία να ζητά την απαγόρευση της. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα όμως;

Monopoli Team

Η γαλλική δραματική ταινία Cuties σε σκηνοθεσία της  Μαϊμούνα Ντουκουρέ προκάλεσε μεγάλο σάλο στα social media έπειτα από την αφίσα που επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Netflix. Η ταινία κατηγορήθηκε για σεξουαλικοποίηση των παιδιών λόγω της πόζας των μικρών κοριτσιών στην συγκεκριμένη αφίσα. 

Η παρεξήγηση και οι απειλές ενάντια στην σκηνοθέτιδα

Η ταινία δεν έχει ουδεμία σχέση με τις κατηγορίες που τις προσάπτονται και μάλιστα πριν την κυκλοφορία της στο Netflix είχε λάβει πολύ θερμές κριτικές και είχε κερδίσει βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς.

Πρόκειται για μια δραματική ταινία που παρουσιάζει μια νεαρή μουσουλμάνα μετανάστρια στην Γαλλία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο συντηρητικό, κλειστό οικογενειακό της περιβάλλον και στην φιλελεύθερη, δυτική κοινωνία, η οποία αποτυπώνεται μέσα από την ανάγκη ένταξής της σε μια ομάδα χορού κοριτσιών, βαθιά επηρεασμένες από τις νέες τάσεις και τα social media.

Η επίσημη αφίσα της ταινίας Cuties και η αφίσα του Netflix

Η επίσημη αφίσα της ταινίας Cuties και η αφίσα του Netflix

Η Μαϊμούνα Ντουκουρέ, η οποία σκηνοθέτησε την ταινία και έβαλε την προσωπική της ιστορία στην υπόθεση, δεν είχε καταλάβει την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί. Εξάλλου, η επίσημη αφίσα ήταν διαφορετική και έχοντας λάβει τόσο θετικά σχόλια στις πρώτες προβολές και στα φεστιβάλ, δεν περίμενε μια τέτοια έκβαση.

Το μήνυμα της ταινίας δεν έχει καμία σχέση με την σεξουαλικοποίηση των παιδιών -μάλιστα πραγματεύεται το ακριβώς αντίθετο. Η “λάθος” αφίσα του Netflix όμως πυροδότησε θυελλώδεις αντιδράσεις στο κοινό. 

Χωρίς να έχουν δει την ταινία, άρχισαν να επιτίθενται τόσο στο Netflix που αγόρασε μια ταινία με ένα “τέτοιο” περιεχόμενο, όσο και στην Μαϊμούνα Ντουκουρέ. “Η αντίδρασή μου; Ήταν μια περίεργη εμπειρία. Δεν είχα δει την αφίσα μέχρι ωσότου άρχισα να λαμβάνω όλες αυτές τις αντιδράσεις στα social media, μηνύματα απευθείας σε μένα, επιθέσεις στο άτομό μου. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Τότε ήταν που πήγα και είδα πως ήταν η αφίσα” δήλωσε η ίδια. Εκτός όμως από τις επιθέσεις η ίδια δέχτηκε και απειλές για τη ζωή της!

Cuties

Στιγμιότυπο από την ταινία Cuties

Η Τουρκία ζητά από το Netflix να κατεβάσει την ταινία

Η Τουρκία λίγο πριν την κυκλοφορία της ταινίας στην χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου και μετά τον σάλο που προέκυψε με την αφίσα, ζητά να μπλοκαριστεί από την χώρα η συγκεκριμένη ταινία. Ο λόγος είναι αφενός η σεξουαλικοποίηση των παιδιών που ακούστηκε ιδιαίτερα αλλά και η συμμετοχή μιας μουσουλμάνας στην πλοκή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Έρχεται remake του θρυλικού «Ρεβέκκα» του Χίτσκοκ12.09.2018

Σύμφωνα με δηλώσεις της τουρκικής πλευράς η ταινία αυτή μπορεί να προκαλέσει αμέλεια στην νεολαία και να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογική τους εξέλιξη. Εξάλλου, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η Τουρκία ζητά από το Netflix να κατεβάσει από την πλατφόρμα του κάτι με το οποίο δεν είναι σύμφωνοι αλλά είχε  καταφέρει το Netflix να αποσύρει ένα επεισόδιο της σειράς Designated Survivor, στο οποίο απεικονιζόταν ο φανταστικός χαρακτήρας ενός τούρκου προέδρου στον ρόλο του κακού.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b