MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο συν-δημιουργός του «Σκούμπι-Ντου», Τζο Ρούμπι

Ο Τζο Ρούμπι πέθανε από φυσικά αίτια, σε ηλικία 87 ετών, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020.

Monopoli Team

Ο σεναριογράφος κινουμένων σχεδίων και εκτελεστικός παραγωγός Τζο Ρούμπι, ο οποίος δημιούργησε σειρές κινουμένων σχεδίων, συμπεριλαμβανομένου του «Σκούμπι-Ντου», μαζί με τον συνεργάτη του Κεν Σπίαρς, πέθανε από φυσικά αίτια, την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στην Καλιφόρνια. Ήταν 87 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«The Peasants»: 80.000 ελαιογραφίες μετατρέπονται σε ταινία κινουμένων σχεδίων12.09.2018

Ο Ρούμπι ξεκίνησε ως αντιπρόσωπος στην Γουόλτ Ντίσνεϊ. Αφού υπηρέτησε στο Ναυτικό και εργάστηκε ως μοντέρ στη τηλεόραση, συνάντησε τον Σπίαρς και μαζί έκαναν τη παραγωγή πολλών πρότζεκτ. Μεταξύ των σειρών που παρήγαγε η εταιρεία των Ρούμπι- Σπίαρς, ήταν οι εξής: «Mister T», «Ο Άλβιν και η Παρέα του», «Superman», «Thundarr ο Βάρβαρος» και «Fangface».

Το «Σκούμπι-Ντου» κυκλοφόρησε στο CBS το 1969 αφού πέρασε από διάφορες εκδόσεις. Αρχικά ήταν μια πιο ήπια σειρά, εν μέρει ως απάντηση σε καταγγελίες για βία σε κινούμενα σχέδια όπως το «Space Ghost». Μαζί με τον σχεδιαστή χαρακτήρων Iwao Takamoto, ο Ρούμπι και ο Σπίαρς δοκίμασαν αρκετούς τίτλους και προσεγγίσεις, όπως το να κάνουν τους χαρακτήρες μέρος ενός ροκ συγκροτήματος, πριν συμφωνήσουν στο πλέον κλασικό γκρουπ ντετέκτιβ των Φρέντυ, Βέλμα, Δάφνη, Σάγκι και Σκούμπι Ντου.

Ο Ρούμπι και ο Σπίαρς έγραψαν τα πρώτα πέντε επεισόδια, επιβλέποντας και επεξεργάζοντας την ιστορία της υπόλοιπης πρώτης σεζόν. Η αρχική σειρά έτρεξε μέχρι το 1976 και «γέννησε» πολλές επανεκδόσεις σειρών και θεατρικές ταινίες.

«Το «Σκούμπι- Ντου» υπήρξε αγαπημένος σύντροφος στις οθόνες μας για περισσότερα από 50 χρόνια, αφήνοντας μια διαρκή κληρονομιά που έχει εμπνεύσει και διασκεδάσει ολόκληρες γενιές. Εμείς στην Warner Bros. έχουμε το προνόμιο και την τιμή να συνεχίσουμε αυτήν την κληρονομιά και να στείλουμε τις θερμότερες σκέψεις μας στους αγαπημένους του», δήλωσε η εταιρεία για τον θάνατο του συνεργάτη τους.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b