MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Vintage τζιν εμπνευσμένα από…πίνακες του Van Gogh και του Monet

Η καλλιτέχνις Kessler Ramirez μεταμορφώνει παλιά τζιν παντελόνια, με σχέδια εμπνευσμένα από τους πίνακες του Van Gogh και του Monet.

Monopoli Team

Η αγάπη της Ramirez για τη ζωγραφική

Η ζωγράφος Kessler Ramirez ξεκίνησε τη ζωγραφική από πολύ μικρή ηλικία. Όπως έχει δηλώσει και η ίδια, η μητέρα της έκανε μαθήματα ζωγραφικής στο γκαράζ του σπιτιού της και η μικρή την παρακολουθούσε. «Ζωγράφιζα και έβαφα από τότε που έμαθα να κρατώ πινέλο». Η μητέρα της αποτέλεσε σημαντική πηγή έμπνευσης για την ίδια.

Kessler Ramirez

Πουλούσε μεταχειρισμένα τζιν

Μόλις τελείωσε το κολέγιο, η νεαρή καλλιτέχνις άρχισε να αγοράζει μεταχειρισμένα τζιν και να τα πουλάει για να κερδίσει κάποια λεφτά. Παράλληλα, έψαχνε για δουλειά. Πάντα της άρεσε η ιδέα να μεταμορφώνει και να δίνει σε παλιά τζιν μία νότα αλλαγής.

«Μου αρέσουν πολύ τα τζιν, ωστόσο χρειάζονται πολύ νερό για να δημιουργηθούν. Αγοράζοντας μεταχειρισμένα τζιν παντελόνια, βρίσκεις αρκετά καλά κομμάτια και, ταυτόχρονα, σταματά η υπερβολική παραγωγή τους», έχει πει η ίδια.

Η έμπνευση για δημιουργία σχεδίων σε τζιν

Κατά την αγορά των μεταχειρισμένων τζιν συναντούσε, συχνά, δημιουργικά σχέδια. Αυτό αποτέλεσε μεγάλη πηγή έμπνευσης για την ίδια. Έτσι, ξεκίνησε να ζωγραφίζει και να δημιουργεί σχέδια σε τζιν, εμπνευσμένα από έργα μεγάλων καλλιτεχνών.

Το 2017, αποφάσισε να εργαστεί επαγγελματικά πάνω σε αυτό. Πουλάει τα έργα της στην ιστοσελίδα της, Kessler Ramirez Art, όπου δείχνει και πως μπορεί κάποιος να φτιάξει κάτι ανάλογο.

«Δεν ταιριάζουν όλα τα σχέδια στα τζιν»

Η νεαρή δημιουργός είναι αρκετά προσεκτική στην επιλογή των σχεδίων που θα χρησιμοποιήσει στα τζιν της. Όπως αναφέρει, δεν ταιριάζουν όλα τα σχέδια στα τζιν παντελόνια. Προσθέτει πως η διαδικασία να αποτυπώσει κάποιο σχέδιο πάνω σε ένα τζιν παντελόνι μπορεί να διαρκέσει και 30 ώρες, κάτι που φανερώνει πως η δουλειά αυτή είναι αρκετά απαιτητική.

Τα έργα του Van Gogh και του Monet είναι διαχρονικά

Όπως έχει αναφερθεί, η Ramirez σχεδιάζει στα τζιν της έργα του Van Gogh και του Monet. Θεωρεί πως τα έργα αυτά είναι διαχρονικά, ταιριάζουν απόλυτα με το τζιν ύφασμα και δεν «φεύγουν» από την μόδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Yayoi Kusama είναι το πρόσωπο ενός νέου εικονογραφημένου μυθιστορήματος12.09.2018

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b