MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
04
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Νιλ Γιανγκ: Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ για παράνομη χρήση τραγουδιών του

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Καναδός τραγουδιστής Νιλ Γιανγκ κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, για παράνομη χρήση των τραγουδιών του σε προεδρικές εκστρατείες.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Καναδός τραγουδιστής και συνθέτης Νιλ Γιανγκ, κατέθεσε μήνυση εναντίον της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, για φερόμενη παράνομη χρήση της μουσικής του σε εκστρατείες.

Ο μουσικός ισχυρίζεται ότι τα τραγούδια του «Rockin’ in the Free World» και «Devil’s Sidewalk» παίχτηκαν στη πρόσφατη εκστρατεία του προέδρου στην Τάλσα χωρίς άδεια. Και τα δύο τραγούδια έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την καμπάνια.

Τι λέει η καταγγελία

«Αυτή η καταγγελία δεν έχει σκοπό να σέβεται τα δικαιώματα και τις απόψεις των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της επιλογής τους», λέει η καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. «Ωστόσο, ο ενάγων με καλή συνείδηση δεν μπορεί να επιτρέψει στη μουσική του να χρησιμοποιηθεί ως «θεματικό τραγούδι»για μια διχαστική, μη αμερικανική εκστρατεία άγνοιας και μίσους», αναφέρει η καταγγελία.

Ο Γιανγκ, σπουδαίο παράδειγμα πολιτικοποιημένου καλλιτέχνη, δημοσίευσε λεπτομέρειες της αγωγής στον επίσημο ιστότοπό του, όπου ο τραγουδιστής «συνεχώς και δημόσια» αντιτίθεται στη χρήση της μουσικής του από τον Τραμπ, από το 2015. «Δεν έγραψα το τραγούδι «Rockin’ in the Free World» για αυτή τη χρήση», γράφει ο Γιανγκ σε δημοσίευσή του.

Ανοιχτή επιστολή καλλιτεχνών προς τους πολιτικούς

Η κίνηση του Γιανγκ, ακολουθεί μια πρόσφατη ανοιχτή επιστολή καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Μικ Τζάγκερ και Λορντ, η οποία ζητούσε από τα πολιτικά κόμματα να είναι πιο προσεκτικά στην απόκτηση των δικαιωμάτων για τραγούδια που παίζονται σε εκστρατείες και σε διαφημίσεις τους. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε αποτελεσματικά τους υποψηφίους σας από νομικούς κινδύνους, περιττές δημόσιες διαμάχες και το ηθικό τέλμα που προέρχεται από το να ισχυρίζεσαι ή να υπονοείς ότι έχεις την υποστήριξη ενός καλλιτέχνη ή με το να παραμορφώνεις την έκφραση ενός καλλιτέχνη με τέτοιο τρόπο, δημόσια», αναφέρει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSamano Festival στη Λίμνη μουσών στην Άσκρη Βοιωτίας12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
attracted to trees: Η ΑΣΚΤ στην Πειραιώς 260 με μια βραδιά νέων περφορμανς
Εικαστικά
«15 Χρόνια Χρώματα»: Περισσότερα από 70 έργα του Βαγγέλη Βελώνια στο Μουσείο Αλιείας
Cine News
Επί Κολωνώ: Το θερινό σινεμά επιστρέφει στην αυλή με επτά κλασικές ταινίες
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μεταξουργείο: Το «Επάγγελμα πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου από το σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου της Άννας Βαγενά
Θεατρικά Νέα
Ο Μικρός Νότος ανεβάζει τον «Κύκλο με την κιμωλία» σε μια παράσταση για παιδιά
Δράσεις
Το ΕΜΣΤ διοργανώνει για πρώτη φορά δύο καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους
Cine News
Μαρζάν Σατραπί: Έφυγε από τη ζωή η Γαλλοϊρανή δημιουργός του «Persepolis»
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Mια πρώτη γεύση από το πιο νοσταλγικό μιούζικαλ του καλοκαιριού
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Νέες φωτογραφίες της πολυαναμενόμενης παράστασης Καραθάνου-Δεληβοριά στην Επίδαυρο
Cine News
«Δύο μαύρα πουκάμισα»: Μια νέα δραματική σειρά έρχεται στο MEGA
Επίκαιρα
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Cine News
The General: Ο Στάθης Άννινος “ζωντανεύει” το αριστούργημα του Buster Keaton στον Κήπο του Μεγάρου