MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Νιλ Γιανγκ: Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ για παράνομη χρήση τραγουδιών του

Ο Καναδός τραγουδιστής Νιλ Γιανγκ κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, για παράνομη χρήση των τραγουδιών του σε προεδρικές εκστρατείες.

Monopoli Team

Ο Καναδός τραγουδιστής και συνθέτης Νιλ Γιανγκ, κατέθεσε μήνυση εναντίον της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, για φερόμενη παράνομη χρήση της μουσικής του σε εκστρατείες.

Ο μουσικός ισχυρίζεται ότι τα τραγούδια του «Rockin’ in the Free World» και «Devil’s Sidewalk» παίχτηκαν στη πρόσφατη εκστρατεία του προέδρου στην Τάλσα χωρίς άδεια. Και τα δύο τραγούδια έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την καμπάνια.

Τι λέει η καταγγελία

«Αυτή η καταγγελία δεν έχει σκοπό να σέβεται τα δικαιώματα και τις απόψεις των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της επιλογής τους», λέει η καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. «Ωστόσο, ο ενάγων με καλή συνείδηση δεν μπορεί να επιτρέψει στη μουσική του να χρησιμοποιηθεί ως «θεματικό τραγούδι»για μια διχαστική, μη αμερικανική εκστρατεία άγνοιας και μίσους», αναφέρει η καταγγελία.

Ο Γιανγκ, σπουδαίο παράδειγμα πολιτικοποιημένου καλλιτέχνη, δημοσίευσε λεπτομέρειες της αγωγής στον επίσημο ιστότοπό του, όπου ο τραγουδιστής «συνεχώς και δημόσια» αντιτίθεται στη χρήση της μουσικής του από τον Τραμπ, από το 2015. «Δεν έγραψα το τραγούδι «Rockin’ in the Free World» για αυτή τη χρήση», γράφει ο Γιανγκ σε δημοσίευσή του.

Ανοιχτή επιστολή καλλιτεχνών προς τους πολιτικούς

Η κίνηση του Γιανγκ, ακολουθεί μια πρόσφατη ανοιχτή επιστολή καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Μικ Τζάγκερ και Λορντ, η οποία ζητούσε από τα πολιτικά κόμματα να είναι πιο προσεκτικά στην απόκτηση των δικαιωμάτων για τραγούδια που παίζονται σε εκστρατείες και σε διαφημίσεις τους. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε αποτελεσματικά τους υποψηφίους σας από νομικούς κινδύνους, περιττές δημόσιες διαμάχες και το ηθικό τέλμα που προέρχεται από το να ισχυρίζεσαι ή να υπονοείς ότι έχεις την υποστήριξη ενός καλλιτέχνη ή με το να παραμορφώνεις την έκφραση ενός καλλιτέχνη με τέτοιο τρόπο, δημόσια», αναφέρει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSamano Festival στη Λίμνη μουσών στην Άσκρη Βοιωτίας12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Η ιστορία του μενταγιόν του Ταζ Μαχάλ: Από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στη Margot Robbie
ShowBiz
16+1 σειρές που βλέπαμε οικογενειακά τα βράδια στα 90s και 00s
Cine News
Φεβρουάριος στην COSMOTE TV με την ταινία «Die My Love» και το talk-show «Last Week Tonight» τον Φεβρουάριο στην COSMOTE TV
Επίκαιρα
Φοντάνα ντι Τρέβι: Είσοδος με εισιτήριο για τη μείωση του υπερτουρισμού
Επίκαιρα
1 στους 5 Έλληνες δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του
Εικαστικά
PERSONA: Ομαδική Έκθεση & Live Performances στο Domatio art space
Cine News
Το τελευταίο νησί: Ποιοι πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά της ΕΡΤ;
Επίκαιρα
Στα Grammys ακούστηκε δυνατά: «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»
Εκδηλώσεις
Σταθμός Ω: Η νέα παράσταση του Εθνικού ταξιδεύει ανά την Ελλάδα πριν την αθηναϊκή της πρεμιέρα
Cine News
«Ο Διάβολος φοράει Prada 2» – Το trailer του πολυαναμενόμενου sequel
ShowBiz
Grammy 2026: Οι εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση στο κόκκινο χαλί
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’ 5: Στάθης Καλύβας και Γιώργος Ζώης συζητούν στο Εθνικό για την έννοια της αλλαγής