MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
28
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Νιλ Γιανγκ: Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ για παράνομη χρήση τραγουδιών του

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Καναδός τραγουδιστής Νιλ Γιανγκ κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, για παράνομη χρήση των τραγουδιών του σε προεδρικές εκστρατείες.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Καναδός τραγουδιστής και συνθέτης Νιλ Γιανγκ, κατέθεσε μήνυση εναντίον της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, για φερόμενη παράνομη χρήση της μουσικής του σε εκστρατείες.

Ο μουσικός ισχυρίζεται ότι τα τραγούδια του «Rockin’ in the Free World» και «Devil’s Sidewalk» παίχτηκαν στη πρόσφατη εκστρατεία του προέδρου στην Τάλσα χωρίς άδεια. Και τα δύο τραγούδια έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την καμπάνια.

Τι λέει η καταγγελία

«Αυτή η καταγγελία δεν έχει σκοπό να σέβεται τα δικαιώματα και τις απόψεις των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της επιλογής τους», λέει η καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. «Ωστόσο, ο ενάγων με καλή συνείδηση δεν μπορεί να επιτρέψει στη μουσική του να χρησιμοποιηθεί ως «θεματικό τραγούδι»για μια διχαστική, μη αμερικανική εκστρατεία άγνοιας και μίσους», αναφέρει η καταγγελία.

Ο Γιανγκ, σπουδαίο παράδειγμα πολιτικοποιημένου καλλιτέχνη, δημοσίευσε λεπτομέρειες της αγωγής στον επίσημο ιστότοπό του, όπου ο τραγουδιστής «συνεχώς και δημόσια» αντιτίθεται στη χρήση της μουσικής του από τον Τραμπ, από το 2015. «Δεν έγραψα το τραγούδι «Rockin’ in the Free World» για αυτή τη χρήση», γράφει ο Γιανγκ σε δημοσίευσή του.

Ανοιχτή επιστολή καλλιτεχνών προς τους πολιτικούς

Η κίνηση του Γιανγκ, ακολουθεί μια πρόσφατη ανοιχτή επιστολή καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Μικ Τζάγκερ και Λορντ, η οποία ζητούσε από τα πολιτικά κόμματα να είναι πιο προσεκτικά στην απόκτηση των δικαιωμάτων για τραγούδια που παίζονται σε εκστρατείες και σε διαφημίσεις τους. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε αποτελεσματικά τους υποψηφίους σας από νομικούς κινδύνους, περιττές δημόσιες διαμάχες και το ηθικό τέλμα που προέρχεται από το να ισχυρίζεσαι ή να υπονοείς ότι έχεις την υποστήριξη ενός καλλιτέχνη ή με το να παραμορφώνεις την έκφραση ενός καλλιτέχνη με τέτοιο τρόπο, δημόσια», αναφέρει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSamano Festival στη Λίμνη μουσών στην Άσκρη Βοιωτίας12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ακριβοί μας γονείς, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου την νέα σεζόν στο θέατρο Εμπορικόν
Μουσικά Νέα
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Ο Γιάννης Κότσιρας τραγουδά με ελεύθερη είσοδο στην παραλία του Μαντουδίου
Εικαστικά
Τοπία της Ψυχής: Έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη αφιερωμένη στο έργο του Wassili Lepanto
Cine News
Movie Mondays στο Vertigo Rooftop Pool: Open Air Cinema κάτω από τα αστέρια
Cine News
Ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νόλαν – Τον συνεχάρη για την «Οδύσσεια»
Μουσικά Νέα
Heatstroke: Νέο single και music video από τη VASSIŁINA σε μία καυτή Αθήνα
Cine News
Η τρίτη σεζόν του Interview with the Vampire είναι πιο χαοτική, πιο camp, πιο Lestat από ποτέ
Θεατρικά Νέα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας για τη συγγραφή νέων ελληνικών έργων
Εκδηλώσεις
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς συνεχίζεται με μουσική, θέατρο και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συναντήσεις
Θεατρικά Νέα
«Ο Μοσχάμπαρης» από τους Elephas tiliensis στο Κάστρο Μυτιλήνης, με δωρεάν είσοδο
Μουσικά Νέα
Νέα εποχή για το VOX – Ενώνει δυνάμεις με τον Χρήστο Μάστορα τη νέα σεζόν
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Επιδαύρια πρεμιέρα με 15.700 θεατές – Οι νέοι σταθμοί της περιοδείας