MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Νιλ Γιανγκ: Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ για παράνομη χρήση τραγουδιών του

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Καναδός τραγουδιστής Νιλ Γιανγκ κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, για παράνομη χρήση των τραγουδιών του σε προεδρικές εκστρατείες.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Καναδός τραγουδιστής και συνθέτης Νιλ Γιανγκ, κατέθεσε μήνυση εναντίον της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, για φερόμενη παράνομη χρήση της μουσικής του σε εκστρατείες.

Ο μουσικός ισχυρίζεται ότι τα τραγούδια του «Rockin’ in the Free World» και «Devil’s Sidewalk» παίχτηκαν στη πρόσφατη εκστρατεία του προέδρου στην Τάλσα χωρίς άδεια. Και τα δύο τραγούδια έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την καμπάνια.

Τι λέει η καταγγελία

«Αυτή η καταγγελία δεν έχει σκοπό να σέβεται τα δικαιώματα και τις απόψεις των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της επιλογής τους», λέει η καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. «Ωστόσο, ο ενάγων με καλή συνείδηση δεν μπορεί να επιτρέψει στη μουσική του να χρησιμοποιηθεί ως «θεματικό τραγούδι»για μια διχαστική, μη αμερικανική εκστρατεία άγνοιας και μίσους», αναφέρει η καταγγελία.

Ο Γιανγκ, σπουδαίο παράδειγμα πολιτικοποιημένου καλλιτέχνη, δημοσίευσε λεπτομέρειες της αγωγής στον επίσημο ιστότοπό του, όπου ο τραγουδιστής «συνεχώς και δημόσια» αντιτίθεται στη χρήση της μουσικής του από τον Τραμπ, από το 2015. «Δεν έγραψα το τραγούδι «Rockin’ in the Free World» για αυτή τη χρήση», γράφει ο Γιανγκ σε δημοσίευσή του.

Ανοιχτή επιστολή καλλιτεχνών προς τους πολιτικούς

Η κίνηση του Γιανγκ, ακολουθεί μια πρόσφατη ανοιχτή επιστολή καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Μικ Τζάγκερ και Λορντ, η οποία ζητούσε από τα πολιτικά κόμματα να είναι πιο προσεκτικά στην απόκτηση των δικαιωμάτων για τραγούδια που παίζονται σε εκστρατείες και σε διαφημίσεις τους. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε αποτελεσματικά τους υποψηφίους σας από νομικούς κινδύνους, περιττές δημόσιες διαμάχες και το ηθικό τέλμα που προέρχεται από το να ισχυρίζεσαι ή να υπονοείς ότι έχεις την υποστήριξη ενός καλλιτέχνη ή με το να παραμορφώνεις την έκφραση ενός καλλιτέχνη με τέτοιο τρόπο, δημόσια», αναφέρει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSamano Festival στη Λίμνη μουσών στην Άσκρη Βοιωτίας12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ποιοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων Μερκούρη και Χορν
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, παραστάσεις, αφιέρωμα στον Μίνω Βολανάκη: Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2026
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Μια καινούργια ομορφιά»
Cine News
Εύα: Η εμβληματική ταινία της Μαρίας Πλυτά ταξιδεύει στο Φεστιβάλ των Καννών
Εταιρικές Δράσεις
Λυρική Σκηνή: Τρεις μεγάλες πρεμιέρες με ελεύθερη είσοδο
Cine News
Ο The Boy κάνει ένα τριήμερο takeover στο κτίριο της Στέγης
Μουσικά Νέα
Ο Westside Gunn live στην Αθήνα: Το κίνημα που άλλαξε το hip-hop ζωντανεύει στο Floyd
Cine News
Με… άρωμα Ελλάδας – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Εικαστικά
ANTRES MEN στο Domatio Art Space
Art & Culture
Co_OPERAtive στην ΕΛΣ: Μια παράσταση πάνω από το τραύμα της προσφυγιάς
Επίκαιρα
Όχι, ο Akylas δεν μάς χρωστάει καμία συγγνώμη
Cine News
Η ιστορία του queer cinema είναι μια ιστορία αντίστασης - και σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ