MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ο Αντρέα Μποτσέλι καλεί τους Ιταλούς να… μην τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Αντιδράσεις προκάλεσε ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι, αφού σε πρόσφατες δηλώσεις του προέτρεψε τους συμπολίτες του να μην τηρούν τα μέτρα -σε μία χώρα που ο κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε 35 χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Αντρέα Μποτσέλι σε συναυλία
Ο Αντρέα Μποτσέλι σε συναυλία
Monopoli Team

Ενώ ο ΠΟΥ και οι εργαζόμενοι υγείας τονίζουν την σημασία της χρήσης μάσκας για τον περιορισμό του covid-19, ο Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι σε ένα συνέδριο προέτρεψε τους Ιταλούς να… μην φορούν μάσκα!

Συγκεκριμένα ο σταρ της όπερας αποκάλυψε ότι ένιωσε “προσβεβλημένος και εξευτελισμένος” από την καραντίνα και τα μέτρα που τέθηκαν στην Ιταλία. Μάλιστα αποκάλυψε ότι δεν τήρησε τα μέτρα που είχαν επιβληθεί, καθώς θεωρούσε ότι υπερέβαλαν για την επικινδυνότητα του κορονοϊού -παρ’ όλο που στην χώρα του πήρε τη ζωή περισσότερων από 35.000 ανθρώπων.

“Δεν μπορούσα να φύγω από το σπίτι μου, παρ’ όλο που δεν είχα διαπράξει κάποιο έγκλημα” δήλωσε ο Ιταλός τενόρος, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως “δεν ήταν σωστό ή υγιές να μένω σπίτι στην ηλικία μου”. Υπενθυμίζουμε ότι ο Αντρέα Μποτσέλι ήταν θετικός στον covid-19, όταν επιβλήθηκε για πρώτη φορά το lockdown στην χώρα του.

Λέγοντας ότι δεν γνώριζε κανέναν στον περίγυρο του που να ανήκει σε ευπαθή ομάδα, συνέχισε: “Τότε γιατί να δώσω τόση βαρύτητα σε αυτό; Ας αρνηθούμε να ακολουθήσουμε τα μέτρα. Ας διαβάσουμε βιβλία, ας βγούμε έξω, ας γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον”.

Για πολλούς τα λόγια του αποτελούν έκπληξη, αφού κατά τη διάρκεια της καραντίνα, ο διάσημος τενόρος αποτέλεσε σύμβολο εθνικής ενότητας με τη μουσική του. Όλοι θυμόμαστε την εμβληματική συναυλία του στον άδειο ναό Ντουόμο του Μιλάνου την Κυριακή του Πάσχα, με τίτλο “Μουσική για την Ελπίδα”. Παράλληλα, συμμετείχε στην συναυλία της Lady Gaga “One World-Together At Home” για την στήριξη του ΠΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Andrea Bocelli σε μια συναυλία στο άδειο Ντουόμο του Μιλάνου12.09.2018

Πάντως, ο Μποτσέλι έχει ήδη δηλώσει ότι τα σχόλια του “παρεξηγήθηκαν” και “παρερμηνεύθηκαν”, ενώ ανέφερε ότι η φιλανθρωπική του οργάνωση έχει βοηθήσει πολλούς Ιταλούς να αναρρώσουν από τον κορονοϊό.

Η Ιταλία ήταν από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που αντιμετώπισε τόσα πολλά κρούσματα, ενώ για τους πρώτους μήνες της πανδημίας αποτελούσε επίκεντρο του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b