MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PERFORMANCE

«Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ – Η Ποντιακή κουλτούρα» στον Ασπρόπυργο

Το πρόγραμμα «Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ» συνεχίζεται με το έργο «Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ – Η Ποντιακή κουλτούρα».

Monopoli Team

«Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ – Η Ποντιακή κουλτούρα»

Με επιτυχία και με αθρόα συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του προγράμματος «Αγροτικά Αποτυπώματα ΙΙ – Η Αρβανίτικη κουλτούρα» στο αγρόκτημα του Θανάση Σερέπα στις 17 Ιουλίου. Το πρόγραμμα συνεχίζεται στις 2 Αυγούστου με τα «Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ – Η Ποντιακή κουλτούρα». Θα παρουσιαστεί στη γειτονιά του αεροδρομίου, ΕΜΑΚ 1, στην περιοχή της Γκορυτσάς, Ασπροπύργου.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο αποτελείται από συμμετοχική δράση, τελετουργική performance και κινηματογραφική προβολή. Η κινηματογραφική προβολή παρουσιάζει τις συμμετοχικές δράσεις της κοινότητας στο έργο «Αμολή». Παράλληλα, υπογραμμίζει τη δυναμική της ποντιακής κουλτούρας μέσα από την τροφή, τις μαρτυρίες του ξεριζωμού και της μετεγκατάστασης της κοινότητας στην Ελλάδα, τη μουσική και τα τραγούδια του Πόντου.

Η συμμετοχική δράση της κοινότητας περιλαμβάνει τις μαρτυρίες των Ποντίων και τραγούδια που σχετίζονται με μνήμες, που αφορούν μεταδοτικές σοβαρές ασθένειες όπως Τσιχότκα, Βράσα, Τσουμάμ όταν οι συμμετέχοντες ή οι πρόγονοι τους κατοικούσαν στις πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης.

Η Αιμιλία Μπουρίτη είναι γεννημένη στον Ασπρόπυργο είναι εικαστικός, performance artist και εμπνευστής της ιδέας του διεθνούς  προγράμματος «Αμολή», Ένα Συλλογικό Έργο στην Αγροτική, Μεταβιομηχανική, Πολυπολιτισμική Κοινότητα του Ασπροπύργου που θα πραγματοποιηθεί από Ιούλιο έως Δεκέμβριο 2020 στην πόλη του Ασπροπύργου.

Το έργο «Αγροτικά Αποτυπώματα ΙΙ» έχει ως σκοπό να διευρύνει τα όρια της σύγχρονης  τέχνης καθώς δημιουργεί καινούργιους χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης όπως είναι οι αγροί και τα αγροτικά κτήματα και βοηθώντας την κοινότητα να συμμετέχει ενεργά και να  μοιραστεί μνήμες. Επίσης να αναδείξει την αρβανίτικη και την ποντιακή αγροτική πλούσια κουλτούρα δημιουργώντας καλλιτεχνικούς διαλόγους.

Τέλος, βασικός στόχος του έργου είναι να αναδείξει τις δυναμικές του Ασπροπύργου μιας πόλης που ισορροπεί μεταξύ του αγροτικού, μεταβιομηχανικού και πολυπολιτιστικού στοιχείου. Το έργο «Αγροτικά Αποτυπώματα Ασπροπύργου ΙΙ» με αφορμή τον κορονοϊό μας καλεί να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη γη και τις ανθρώπινες σχέσεις, ενώ με όχημα τη σύγχρονη τέχνη δημιουργεί δυναμικές που αντιστέκονται σε κάθε μορφή στασιμότητας και φόβου. Το μήνυμα που το έργο μεταφέρει είναι ότι «Η τέχνη, η δημιουργικότητα όπως και η αλήθεια-γνώση, ελευθερώνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγροτικά Αποτυπώματα ΙΙ της Αιμιλίας Μπουρίτη στον Ασπρόπυργο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020
Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 5577191 & 6970 383229

Περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες

  • Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 5577191 & 6970 383229
  • Οι συμμετέχοντες συνιστάται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.
  • Μετακίνηση Προς και Από τους Χώρους Διεξαγωγής:
  • Μετρό: Αποβίβαση στο Σταθμό Αγίας Μαρίνας και μετά επιβίβαση στο λεωφορείο της γραμμής 866, Στ.Αγία Μαρίνα – Ασπρόπυργος (στάση Δημαρχείο).
  • Λεωφορείο του Δήμου στις 20:00 από το Δημαρχείο Ασπροπύργου προς τους χώρους διεξαγωγής και επιστροφή.
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b