MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
7 ΜΕΡΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Η ατζέντα της εβδομάδας: 23 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε την εβδομάδα 27 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2020.

Λυσιστράτη
author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μανώλης Φάμελλος, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Στάθης Δρογώσης στην Τεχνόπολη

Ο Μανώλης Φάμελλος, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης τραγουδοποιοί και φίλοι έρχονται για ένα ζωντανό live στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η συναυλία θα είναι αποκλειστικά για καθήμενους, ενώ μπορείτε να την παρακολουθήσετε και από το σπίτι σας, μέσω live streaming εδώ. (Κόστος live streaming: 3€).
Δευτέρα 27 Ιουλίου, 21:00
10€ – 12€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ο Κώστας Μακεδόνας στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Ο Κώστας Μακεδόνας επιστρέφει, μετά από τρία χρόνια, σε έναν από τους πιο αγαπημένους του συναυλιακούς χώρους, το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, για να μας χαρίσει μία από τις ομορφότερες μουσικές βραδιές του καλοκαιριού. Μαζί του η Αφροδίτη Χατζημηνά κι έξι εξαιρετικοί μουσικοί.
Δευτέρα 27 Ιουλίου, 21:30
14€
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στη Μονή Καισαριανής

Ο Τίτος Γουβέλης και ο Άγγελος Λιακάκης ερμηνεύουν έργα για πιάνο και βιολοντσέλο των Ρόμπερτ Σούμαν, Μπόχουσλαβ Μαρτίνου και Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν στην Ιερά Μονή Καισαριανής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Δευτέρα 27 Ιουλίου, 19:00
2€, 3€ με προκρατήσεις εδώ.
Ιερά Μονή Καισαριανής, Δάσος Καισαριανής

2ο γκαλά όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Το δεύτερο γκαλά της Λυρικής στο Ηρώδειο, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να θαυμάσει τρεις διεθνώς αναγνωρισμένους πρωταγωνιστές της όπερας, την Τσέλια Κοστέα, τον Τζόρτζιο Μπερρούτζι και τον Αμπρότζο Μαέστρι, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες του Βέρντι (Λουίζα Μίλλερ, Τροβατόρε, Ερνάνη, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Η δύναμη του πεπρωμένου), του Πονκιέλλι (Τζοκόντα), του Λεονκαβάλλο (Παλιάτσοι) και του Πουτσίνι (Τόσκα), ενώ θα ακουστούν, επίσης, δημοφιλείς Εισαγωγές και ορχηστρικά αποσπάσματα. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο διακεκριμένος Ιταλός αρχιμουσικός Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι.
Τρίτη 28 Ιουλίου, 21:00
Από 10€ έως 55€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Κωστής Μαραβέγιας

Ο Κωστής Μαραβέγιας στο Άλσος

Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται για δύο μουσικές βραδιές στο Άλσος. Με ένα δυνατό πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια που ο Κωστής Μαραβέγιας αγαπά πολύ, ερμηνευμένα με τον δικό του ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο.
Τρίτη 28, Τετάρτη 29 Ιουλίου, 21:00
Από 15€ έως 30€ 
Θερινό Θέατρο Άλσος, Πεδίον του Άρεως

Επετειακή συναυλία για τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, γιορτάζοντας την συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (1925), διοργανώνει σειρά συναυλιών προς τιμήν του. Θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια του που «σημάδεψαν» τον ελληνισμό. Οι τέσσερις καταξιωμένοι ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη, επικυρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την διαχρονικότητα των μηνυμάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.
Τετάρτη 29 Ιουλίου, 20:30
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης  εδώ.
Πλατεία Θησείου

Ρένα Μόρφη

Η Ρένα Μόρφη στην Τεχνόπολη

Η Ρένα Μορφή, η ερμηνεύτρια με τα χίλια πρόσωπα, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη μουσικοχορευτική νουβέλα της «Σάμπα Τσικίτα» υπό τον Αθηναϊκό ουρανό. Παλιοί, νεότεροι, ακόμη πιο νέοι και ακόμη πιο παλιοί, Ευρωπαίοι και Λατινοαμερικάνοι, θα είμαστε εκεί για να χορέψουμε στις καρέκλες μας και να τραγουδήσουμε μαζί με την οικοδέσποινα, Los Anjeles Azules, Δεληβοριά, Ζαμπέτα, Κούμαρη, και άλλους πολλούς.
Τετάρτη 29 Ιουλίου, 21:00
10€, 12€, 14€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Katerine Duska & Leon of Athens στην Τεχνόπολη

Η Katerine Duska και ο Leon of Athens, δύο τραγουδοποιοί της σύγχρονης ποπ, θα συναντηθούν και θα ανέβουν μαζί για πρώτη φορά στη σκηνή της Τεχνόπολης στο κέντρο της πόλης και του καλοκαιριού, για μια βραδιά με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει  από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και μουσική που τους έχει εμπνεύσει. Τη συναυλία θα ανοίξει ο SneakyBlack.
Πέμπτη 30 Ιουλίου, 21:15
8€, 10€, 12€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης στο Ηρώδειο

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο τσελίστας Νίκος Βελιώτης εισβάλλουν ως «λύκοι» σε τραγούδια που αγάπησαν από την πρώτη τους εφηβεία μέχρι σήμερα, ερωτικά, ψυχεδελικά, μινιμαλιστικά. Στην τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, που παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό στο Ηρώδειο, κάνουν μια ήρεμη βόλτα σε τραγούδια-σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας των τελευταίων δεκαετιών. Από τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο και τον Άκη Πάνου μέχρι τους Lost Bodies, τον Θάνο Ανεστόπουλο και τον Παύλο Παυλίδη.
Πέμπτη 30, Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:00
Aπό 8€ έως 45€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Πανσέληνος στους Βράχους, με την Τάνια Τρύπη και τον Γιάννη Μπέζο

Μια επιλογή από τραγούδια από την δεκαετία του ’30 έως και σήμερα θα ερμηνεύσουν δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί, ο Γιάννης Μπέζος και η Τάνια Τρύπη και δύο επίσης σημαντικοί ερμηνευτές, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Αντριάνα Μπάμπαλη.
Πέμπτη 30 Ιουλίου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με συνεισφορά τροφίμων
Θέατρο Βράχων

Φοίβος Δεληβοριάς

Η Ταράτσα του Φοίβου με special guests στο Θέατρο Άλσος

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του, ο Θανάσης Αλευράς, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, η Νεφέλη Φασούλη και ο Alex de Paris μετακομίζουν το φετινό καλοκαίρι στο Θέατρο Άλσος με μια παράσταση «COVID 19 Edition» και πολλούς αγαπημένους καλεσμένους. Καλεσμένοι αυτή την εβδομάδα θα είναι η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Vassilikos.
Πέμπτη 30 Ιουλίου, 21:00
15€25€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως

Η κιβωτός του Νώε / Il diluvio universale, του Μικελάντζελο Φαλβέττι

Από τα πιο δυναμικά ελληνικά σχήματα λυρικού θεάτρου, η Ομάδα Ραφή κατεβαίνει στη Μικρή Επίδαυρο, με το μπαρόκ κομψοτέχνημα του σικελού Μικελάντζελο Φαλβέττι Η Κιβωτός του Νώε. Το ορατόριο του τολμηρού ιερωμένου, που ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα, προκάλεσε σάλο στην εποχή του καθώς, αντί βιβλικών προσώπων, πρωταγωνιστούν στοιχεία της φύσης: το νερό, η φωτιά, ο αέρας. Η σκηνοθεσία των Nova Melancolia δημιουργεί στη σκηνή την αίσθηση μιας πραγματικής τρικυμίας, ενώ παρασυρόμαστε σε μια σαγηνευτική σύνθεση, που επιστρατεύει από ήχους παλαιών οργάνων και ανατολίτικα μακάμια έως θορύβους ζώων, με τους δεξιοτέχνες Μιχάλη Σιγανίδη και Χάρη Λαμπράκη σε ρόλο αναγεννησιακών τροβαδούρων, να αυτοσχεδιάζουν και να μας απογειώνουν.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, Σάββατο 1 Αυγούστου, 21:30
15€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Θέατρο Βράχων

Η Παυλίνα Βουλγαράκη έρχεται για μια βραδιά στο Θέατρο Βράχων το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, με αγαπημένα δικά της κομμάτια και όχι μόνο.
Σάββατο 1 Αυγούστου, 21:30
Είσοδος ελεύθερη με συνεισφορά τροφίμων
Θέατρο Βράχων

Ένα μωρό για τρεις

ΘΕΑΤΡΟ

Ένα μωρό για τρεις, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Με τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Κώστα Αποστολάκη και τον Γιάννη Δρακόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η κωμωδία «Ένα μωρό για τρεις» έρχεται να δροσίσει τα καλοκαιρινά βράδια προσφέροντας μοναδικές στιγμές γέλιου διασκέδασης, αλλά και συγκίνησης. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη θεατρική του εκδοχή, σε απόδοση και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.
Δευτέρα 27 Ιουλίου, 21:00, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Τρίτη 28 Ιουλίου, 21:00, Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής, Ηλιούπολη
15€, 17€, 20€

Οιδίπους, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η παράσταση «Οιδίπους», μια σύνθεση βασισμένη στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία, σε διασκευή της Θεοδώρας Καπράλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, θα ξεκινήσει περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και της επαρχίας.
Δευτέρα 27 Ιουλίου, 21:00
15€, 18€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής, Ηλιούπολη

Γιώργος Χατζηπαύλου

Τάιμινγκ, με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Cine Άνεσις

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει με τη νέα stand-up comedy παράστασή του, με τον τίτλο «Τάιμινγκ». Σε αυτή την παράσταση ο Γιώργος αναζητά, εντοπίζει και καταγράφει όλα τα αστεία και τα παράλογα που υπάρχουν, τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μας σήμερα.
Δευτέρα 27 Ιουλίου, 21:00
Προπώληση 10€, ταμείο 12€ 
Cine Άνεσις, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

Ακροπόλ Παλλάς ’61, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Μια φανταστική συνάντηση ανάμεσα στη Σοφία Βέμπο και τη Μαρία Κάλλας, μια χειμωνιάτικη νύχτα του 1961, στο φουαγιέ του ιστορικού ξενοδοχείου Ακροπόλ Παλλάς, στη γωνία της οδού Πατησίων και Στουρνάρη, καθώς ο δρόμος προς τις κατοικίες τους είναι κλειστός λόγω διαδήλωσης. Με τη συνοδεία του Κώστα, ενός εξαίρετου πιανίστα που εργάζεται στο ξενοδοχείο, θα ξεδιπλώσουν τραγούδια τους που αγαπήθηκαν πολύ αλλά και σημαντικές πτυχές της ζωής τους. Ερμηνεύουν: Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), στο ρόλο της Μαρίας, Αργυρώ Καπαρού (κοντράλτο), στο ρόλο της Σοφίας. Στο πιάνο ο Μάρκος Κώτσιας.
Δευτέρα 27 Ιουλίου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητο το δελτίο εισόδου από τον ιστότοπο www.viva.gr.
Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι

Περιμένοντας τον Γκοντό, του Σάμουελ Μπέκετ στο Κηποθέατρο Παπάγου

Το σπουδαίο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα.
Τρίτη 28, Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 Ιουλίου, 21:00
17€
Κηποθέατρο Παπάγου, Χολαργός

Λυσιστράτη

Λυσιστράτη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία μεγάλης κλίμακας στην Επίδαυρο με μια αγαπημένη κωμωδία του Αριστοφάνη, την Λυσιστράτη.  Η Λυσιστράτη γράφτηκε το 411 π.Χ., μια χρονιά που η πόλη-κράτος της Αθήνας βρίσκεται στη δυσκολότερη καμπή της, εν μέσω Πελοποννησιακού Πολέμου.
Παρασκευή 31 Ιουλίου έως Κυριακή 2 Αυγούστου, 21:00
Από 8€ έως 50€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεντώ στο Κηποθέατρο Παπάγου

Για πρώτη φορά ο ανατρεπτικός λόγος και το εκρηκτικό χιούμορ του Ζωρζ Φεντώ συναντούν τη μουσική, σε πρωτότυπη σύνθεση του Φοίβου Δεληβοριά. Ο «Ράφτης Κυριών», το διασημότερο έργο του Φεντώ, είναι κλασική, εξαιρετικά απολαυστική κωμωδία,γεμάτη απρόοπτα, έξυπνο χιούμορ και καταιγιστική δράση. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μπέζου.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:00
15€, 20€
Κηποθέατρο Παπάγου, Χολαργός

Κατερίνα, με τη Λένα Παπαληγούρα

Κατερίνα, του Αύγουστου Κορτώ

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της. Ένας μονόλογος με τη Λένα Παπαληγούρα σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:00
15€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής, Ηλιούπολη

Περίπατος, στην Επίδαυρο με τον Βασίλη Παπαβασιλείου

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Περίπατος, στην Επίδαυρο με τον Βασίλη Παπαβασιλείου

Μία εβδομάδα περιήγησης στα λιβάδια του θεάτρου και της ιστορίας με ξεναγό τον Βασίλη Παπαβασιλείου μας περιμένει από τις 27 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, στην περιοχή της Επιδαύρου. Μέσα σε πορτοκαλεώνες, γραφικές διαδρομές στη φύση και στάσεις σε ιστορικά μνημεία της αρχαιότητας, ο Βασίλης Παπαβασιλείου θα περιπλανηθεί σε γνωστά -και μη- μονοπάτια της ιστορίας του θεάτρου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Καθημερινά, 10:00 – 21:00
Κόστος προγράμματος: 160€, εναλλακτικά 15€ το δίωρο
Επίδαυρος

ΣΙΝΕΜΑ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Express Scopelitis»

Ο «Σκοπελίτης» είναι ένα σπίτι για το πλήρωμά του, ένας φίλος-σωτήρας για τους κατοίκους των Μικρών Κυκλαδων, ένα καράβι που το αγαπούν Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες. Μέσα από το ντοκιμαντέρ βλέπουμε πώς ζούνε οι ναύτες στο καράβι και πώς οι κάτοικοι στα νησιά της άγονης γραμμής. Όλα είναι ένα, συνδέονται με την ομορφιά του τοπίου, τη δύναμη της φύσης, τον αγώνα του ανθρώπου να τη δαμάσει και να ζήσει αρμονικά μαζί της. Ο ρυθμός και η φόρμα της ταινίας αναδεικνύουν και εξυμνούν έναν τρόπο ζωής ανάμεσα στη θάλασσα και τον ουρανό. Η μουσική του Αλκίνοου Ιωαννίδη είναι μία σύνθεση από τους ήχους του ίδιου του πλοίου και της φύσης των Μικρών Κυκλάδων. Την ταινία προλογίζει η σκηνοθέτις Αιμιλία Μηλού και η Εύα Στεφανή.
Δευτέρα 27 Ιουλίου, 21:00
Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Μεγ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b