MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
18
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: “‘Ηταν δύσκολο να είσαι μάυρος σε μία χώρα λευκών”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το πως είναι να είσαι μαύρος και γιός μεταναστών στην Ελλάδα, σε μία νέα ταινία μικρού μήκους για την ζωή του.

Monopoli Team

Σε μία νέα ταινία μικρού μήκους για το NBA και το Bleacher Report, με τίτλο “The Arena: Giannis and Identity“, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την εμπειρία του ως Νιγηριανός στην Ελλάδα -και τα λόγια του αντανακλούν την πραγματικότητα πολλών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας και αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό.

Το ντοκιμαντέρ/ταινία μικρού μήκους πρόκειται να κυκλοφορήσει σήμερα τα ξημερώματα στις 03:00 στο TNT.

Εμείς πήραμε μία γεύση από το τρέιλερ, όπου ο Γιάννης μεταξύ άλλων συζήτησε για τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα, την φτώχεια και την πείνα που βίωσε εκείνος και η οικογένειά του, τον ρατσισμό, αλλά και την καλοσύνη που συνάντησε στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον κύριο Γιάννη, τον ιδιοκτήτη ενός καφέ στα Σεπόλια, που έδινε φαγητό σε εκείνον και τα αδέρφια του καθημερινά.

Μίλησε όμως και για το πως ένιωθε μεγαλώνοντας ως μαύρος στην Ελλάδα: “Ήταν δύσκολα. Το να είσαι μαύρος σε μία χώρα με λευκούς ανθρώπους. Υπήρξαν στιγμές που ένιωθα ότι δεν ξέρω ποιος είμαι. Γεννήθηκα εδώ. Δεν έχω πάει ποτέ στην Νιγηρία. Πήγα σε ελληνικό σχολείο. Δεν είχα φύγει από την χώρα μέχρι τα 18 μου, ήξερα μόνο την Ελλάδα.”

Όσο για το φαινόμενο του ρατσισμού, που στην χώρα μας γνώρισε τραγικές διαστάσεις με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης δήλωσε ότι σε πολλές γειτονιές τις Αθήνας, αντιμετώπιζε ρατσισμό και αρνητικότητα.

Παράλληλα, μίλησε και για την πραγματικότητα που βιώνουν πολλά παιδιά μεταναστών, που ζουν με τον φόβο της απέλασης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: “Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε διαβατήριο ή ταυτότητα. Αυτό σημαίνει ότι ανα πάσα στιγμή θα μπορούσαμε να απελαθούμε. Οι γονείς μου έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί. Δεν μπορείς να περπατήσεις στον δρόμο γιατί η αστυνομία μπορούσε ανά πάσα στιγμή να σε σταματήσει”, ενώ θυμήθηκε και τον φόβο που ένιωθε όταν γυρνούσε από το σχολείο και δεν έβρισκε τους γονείς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAntetokounBros Academy: Ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες12.09.2018

Δείτε κι εσείς το τρέιλερ του “The Arena: Giannis and Identity”

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Νίκος Καβουκίδης – Μια ζωή μαρτυρίες»: Τριήμερο αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη
Cine News
Τρεις Young Reporters μάς μιλούν για το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Κινηματογράφου
Cine News
Στο Παρά Πέντε 20 χρόνια μετά: Το backstage βίντεο από τα γυρίσματα
Cine News
Mauthausen: Το κύκνειο άσμα του Μίκη Θεοδωράκη στην Ταινιοθήκη
Cine News
Κύριλλος και Μεθόδιος – Οι φωτιστές των Σλάβων: Το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη – Παπαλιού στους κινηματογράφους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Cine News
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στο ERTFLIX
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
O Βιμ Βέντερς ήρθε στη Στέγη, αγάπησε τον Καβάφη και θυμήθηκε τον Αγγελόπουλο
Cine News
Recrucified: Ένα απόγευμα στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Θοδωρή Παπαδουλάκη
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Το 48ο Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα
Cine News
«Άπειρη Γη»: Διεθνή πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου