MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Victoria Hislop: Πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η συγγραφέας του «Νησιού»

Η Victoria Hislop, η επιτυχημένη συγγραφέας του «Νησιού» απέκτησε τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020.

Monopoli Team

Η Victoria Hislop, η επιτυχημένη συγγραφέας του «Νησιού» και μια από τις πιο αγαπημένες συγγραφείς του κόσμου που γράφει για την Ελλάδα, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα την Τρίτη 21 Ιουλίου.

Η Hislop, που είχε προηγουμένως εκφράσει την επιθυμία του να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια, τιμήθηκε με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού στο εξωτερικό.

Γεννημένη στο Λονδίνο, η Hislop σπούδασε στο St. Hilda’s College της Οξφόρδης και εργάστηκε στις εκδόσεις, αλλά και ως δημοσιογράφος πριν γίνει συγγραφέας.

Best seller στη Βρετανία

Το μυθιστόρημά της «Το Νησί» (2005) ήταν νούμερο ένα στις πωλήσεις στη Βρετανία, ενώ μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία ως σενάριο και στην ελληνική τηλεόραση.

Από την τηλεοπτική σειρά «Το Νησί», που προβλήθηκε στο MEGA

Επόμενα βιβλία

Μετά την επιτυχία του «Νησιού», ακολούθησαν τα βιβλία «Η Ανατολή του ήλιου» και «Καρτ ποστάλ από την Ελλάδα». Το τελευταίο της μυθιστόρημα «Εκείνοι που αγαπούν» τοποθετείται στο πλαίσιο της Γερμανικής κατοχής της Ελλάδας στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, του επακόλουθου εμφυλίου πολέμου και της στρατιωτικής δικτατορίας. Το μυθιστόρημα ρίχνει φως στην πολυπλοκότητα και το τραύμα του παρελθόντος της Ελλάδας και υφαίνει μια επική ιστορία μιας απλής γυναίκας που αναγκάζεται να ζήσει μια ασυνήθιστη ζωή.

Η αγάπη της για την Ελλάδα

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, η Hislop μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς της με την Ελλάδα. «Έχω μια πολύ ισχυρή σχέση με την Ελλάδα. Κανείς δεν ξέρει από που προέρχεται. Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα πιστεύουν ότι έχω ελληνικές ρίζες, αλλά δεν τις έχω βρει ακόμα. Είναι απλώς ένα βαθύ αίσθημα ότι ανήκω εδώ…Η Ελλάδα, πρωτίστως, έχει μια ομορφιά που δεν μοιάζει με καμία άλλη», δήλωσε η Hislop σε μια συνέντευξή της.

Η συγγραφέας Victoria Hislop

«Έχω ταξιδέψει σε κάθε ήπειρο του κόσμου, αλλά δεν υπάρχει καμία που να έχει την αίσθηση της Ελλάδας. Ο ουρανός εδώ έχει μια μοναδική διαφάνεια, η θάλασσα έχει ένα ιδιαίτερο μπλε, τα αστέρια είναι φωτεινότερα και το τοπίο είναι απίστευτο, ειδικά στην Κρήτη όπου έχω το σπίτι μου», πρόσθεσε.

Η Hislop είναι η τελευταία διεθνής προσωπικότητα που δέχεται την ελληνική ιθαγένεια. Τον Δεκέμβριο του 2019, ο τέως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε τα επίσημα έγγραφα που σηματοδοτούν την τιμητική πολιτογράφηση του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και φιλέλληνα, Τομ Χανκς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Tom Hanks έγινε κέρινο ομοίωμα σε μουσείο της Καβάλας12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής: «Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μου»
ShowBiz
Μάρθα Φριντζήλα: “Οφείλουμε συγγνώμη στα παιδιά της Γάζας” (vid)
ShowBiz
Ο Κώστας Παπανικολάου για την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου: «Παλεύουν για τη χώρα αυτά τα παιδιά»
ShowBiz
Λυδία Κονιόρδου: «Δεν αμφιταλαντεύτηκα καθόλου για τη θέση της υπουργού Πολιτισμού»
ShowBiz
Έφυγε από τη ζωή ο Τζόρτζιο Αρμάνι στα 91 του
ShowBiz
Τζορτζ Κλούνεϊ: Στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας παρά το πρόβλημα υγείας
Cine News
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Κέιτ Μπλάνσετ, Χάιντι Κλουμ, Τίλντα Σουίντον εντυπωσίασαν στο κόκκινο χαλί
ShowBiz
Eurovision 2026: Στη Βιέννη ο 70ός διαγωνισμός – Πότε θα πραγματοποιηθεί
Cine News
Johnny Depp: Θα επιστρέψει στους “Πειρατές της Καραϊβικής”;
ShowBiz
Χανιά: Η απάντηση του δημάρχου στις επικρίσεις του Βλαδίμηρου Κυριακίδη μετά την επεισοδιακή παράσταση
ShowBiz
Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα: «Ξέρουμε πού θα καταλήξει…»
ShowBiz
Antonio Banderas: Γιορτάζει τα 65 του χρόνια με ένα συγκινητικό μήνυμα