MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
06
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

H Γκρέτα Τούνμπεργκ δωρίζει ένα εκατομμύριο ευρώ σε περιβαλλοντικές οργανώσεις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ τιμήθηκε με ένα βραβείο αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πήρε την πρωτοβουλία να τα διαθέσει σε οργανώσεις που μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

«Αυτά είναι περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσα ποτέ να φανταστώ»

Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, σε ηλικία μόλις 17 ετών, έχει απασχολήσει αρκετά με τις δηλώσεις και τις πράξεις της κατά της κλιματικής αλλαγής. Πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Gulbenkian για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάμεσα σε 136 υποψηφιότητες από 46 διαφορετικές χώρες. Όπως αναφέρθηκε, αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει είναι ο τρόπος που έχει επηρεάσει και παρακινήσει τις νεότερες γενιές. Η αξία του βραβείου είναι 1,15 εκατομμύρια δολάρια. Αμέσως μετά τη μεγάλη της νίκη η ίδια έγραψε στο Twitter: «Αυτά είναι περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσα να φανταστώ. Ωστόσο, τα λεφτά αυτά θα δωριστούν μέσα από το Ίδρυμά μου για να ενισχύσουν οργανισμούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και παλεύουν κατά της κλιματικής και οικολογικής κρίσης».

Άλλες δράσεις της

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γκρέτα έχει δωρίσει χρήματα για τέτοιους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, η ίδια στα τέλη Απριλίου δώρισε 100.000 δολάρια στη UNICEF για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Όσον αφορά στο βραβείο που κέρδισε, θα χαρίσει 114.000 δολάρια σε περιβαλλοντικούς οργανισμούς για τον Αμαζόνιο. Άλλα 114.000 δολάρια θα δοθούν στον οργανισμό Stop Ecocide, «προς στήριξη του έργου τους να καταστήσουν την οικολογική καταστροφή διεθνές έγκλημα», ανέφερε η Γκρέτα μέσω Twitter. Τα υπόλοιπα χρήματα, θα δωριστούν σε ανθρώπους που συμμετέχουν στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ είναι το μεγαλύτερο που έχει λάβει ποτέ η δημοφιλής ακτιβίστρια, η οποία είχε τιμηθεί επίσης με το ανώτατο βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά και το Swedish Right Livelihood Award, που συχνά παρουσιάζεται ως ένα εναλλακτικό Νόμπελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Πρέπει να σώσουμε τον πολιτισμό»: Ο Sam Mendes κατά των πλατφορμών streaming12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια για τη Γυάλινη Δημοτική Πινακοθήκη στη Νέα Παραλία
Θεατρικά Νέα
Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026: Αυλαία με απονομή βραβείων και τιμητική διάκριση στον Θεόδωρο Τερζόπουλο
Cine News
«Primordial»: Τέσσερα διεθνή βραβεία για την ελληνική ποιητική ταινία
Θεατρικά Νέα
Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ: Επιπλέον ημερομηνίες για την παράσταση της Στεφανίας Γουλιώτη
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Cleansed»
Θεατρικά Νέα
Το «Kontakthof» της Pina Bausch επιστρέφει για 2η χρονιά στο Εθνικό
Cine News
Τι βλέπουμε στην TV: Η Carrie του Στίβεν Κινγκ επιστρέφει δια χειρός Mike Flanagan
Cine News
Αυτό το ΣΚ βλέπουμε Scrubs: Η αγαπημένη ιατρική κωμωδία έχει πάλι εφημερία
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO Athens: Ανακοινώνει τις ημερομηνίες της διοργάνωσης του 2027
Cine News
Συμφωνία MagentaTV και Amazon MGM Studio: Κορυφαίες ταινίες απ’ τον Νοέμβριο στην πλατφόρμα
Μουσικά Νέα
ANYMA στο ΟΑΚΑ: Αυτοί οι artists συμπληρώνουν το line-up του ÆDEN Athens
Εικαστικά
Το αόρατο νήμα υφαίνει: Εικαστικά, γεύσεις και βιωματικές δράσεις υμνούν την αξία της φροντίδας στην Τήνο