MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

H Γκρέτα Τούνμπεργκ δωρίζει ένα εκατομμύριο ευρώ σε περιβαλλοντικές οργανώσεις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ τιμήθηκε με ένα βραβείο αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πήρε την πρωτοβουλία να τα διαθέσει σε οργανώσεις που μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

«Αυτά είναι περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσα ποτέ να φανταστώ»

Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, σε ηλικία μόλις 17 ετών, έχει απασχολήσει αρκετά με τις δηλώσεις και τις πράξεις της κατά της κλιματικής αλλαγής. Πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Gulbenkian για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάμεσα σε 136 υποψηφιότητες από 46 διαφορετικές χώρες. Όπως αναφέρθηκε, αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει είναι ο τρόπος που έχει επηρεάσει και παρακινήσει τις νεότερες γενιές. Η αξία του βραβείου είναι 1,15 εκατομμύρια δολάρια. Αμέσως μετά τη μεγάλη της νίκη η ίδια έγραψε στο Twitter: «Αυτά είναι περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσα να φανταστώ. Ωστόσο, τα λεφτά αυτά θα δωριστούν μέσα από το Ίδρυμά μου για να ενισχύσουν οργανισμούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και παλεύουν κατά της κλιματικής και οικολογικής κρίσης».

Άλλες δράσεις της

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γκρέτα έχει δωρίσει χρήματα για τέτοιους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, η ίδια στα τέλη Απριλίου δώρισε 100.000 δολάρια στη UNICEF για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Όσον αφορά στο βραβείο που κέρδισε, θα χαρίσει 114.000 δολάρια σε περιβαλλοντικούς οργανισμούς για τον Αμαζόνιο. Άλλα 114.000 δολάρια θα δοθούν στον οργανισμό Stop Ecocide, «προς στήριξη του έργου τους να καταστήσουν την οικολογική καταστροφή διεθνές έγκλημα», ανέφερε η Γκρέτα μέσω Twitter. Τα υπόλοιπα χρήματα, θα δωριστούν σε ανθρώπους που συμμετέχουν στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ είναι το μεγαλύτερο που έχει λάβει ποτέ η δημοφιλής ακτιβίστρια, η οποία είχε τιμηθεί επίσης με το ανώτατο βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά και το Swedish Right Livelihood Award, που συχνά παρουσιάζεται ως ένα εναλλακτικό Νόμπελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Πρέπει να σώσουμε τον πολιτισμό»: Ο Sam Mendes κατά των πλατφορμών streaming12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
“Εγώ ο σερ, Γρηγόρης Μπιθικώτσης”: Η ζωή του Γρηγόρη Μπιθικώτση γίνεται παράσταση
Cine News
Queer Con 3: Η μεγάλη γιορτή της queer τέχνης και ορατότητας έρχεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Cine News
IMDb: Αντικατέστησε τη λέξη «Ισραήλ» με τον όρο «Παλαιστινιακά Εδάφη»
Cine News
A Genderfluid World: Στο Φεστιβάλ Τιράνων το ντοκιμαντέρ για τη μόδα πέρα από τα έμφυλα στερεότυπα
Θεατρικά Νέα
Το Παραβάν: Ένας νέος θεατρικός χώρος ανοίγει τις πόρτες του σε ερασιτέχνες ηθοποιούς όλων των ηλικιών
Cine News
Το Σόι σου: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στον Alpha
Εκδηλώσεις
10 Χρόνια Θέατρο Σταθμός: Νέα σεζόν, πλούσιο ρεπερτόριο και επετειακή προσφορά προπώλησης
Cine News
Ριφιφί: Πότε κάνει πρεμιέρα η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια στην τηλεόραση
Μουσικά Νέα
Οι Kosheen live στο ΠΛΥΦΑ – Special guest ο Δημήτρης Κοργιαλάς
Θεατρικά Νέα
Η άγνωστη ιστορία των παιδιών που υιοθετήθηκαν από την Ελλάδα στην Αμερική γίνεται παράσταση
Cine News
The Deer Film Club: Όσα θα δούμε στο film club του Kino Athens τον Σεπτέμβριο
Cine News
Μπαμπά, σ’ αγαπώ – β’ κύκλος: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στον Alpha