MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Τα «Παράσιτα» κλείνουν ένα χρόνο κυκλοφορίας και γίνονται ασπρόμαυρα

Η κορεάτικη ταινία που θριάμβευσε στα φετινά Όσκαρ, έχει επέτειο ενός χρόνου και το Criterion Collection την επανακυκλοφορεί σε ασπρόμαυρη έκδοση.

Monopoli Team

Η εταιρεία Criterion Collection ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει την ταινία «Παράσιτα» σε Blu-ray, τον Οκτώβριο, καθώς ο μήνας θα σηματοδοτήσει την επέτειο ενός έτους από την κυκλοφορία της ταινίας στα αμερικανικά σινεμά.

Η έκδοση του Criterion περιλαμβάνει μια αναδιαμορφωμένη έκδοση καλύτερης ανάλυσης της αρχικής ταινίας που εποπτεύεται από τον ίδιο τον σκηνοθέτη της, Μπονγκ Τζουν-χο, αλλά και την ασπρόμαυρη έκδοση της ταινίας.

Επίσης, στην έκδοση περιλαμβάνεται νέος ηχητικός σχολιασμός από τον σκηνοθέτη και τον κριτικό κινηματογράφου, Τόνι Ρέινς. Τέλος, θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις, συζητήσεις με τον σκηνοθέτη, στιγμές από τα παρασκήνια των βραβείων, τρέιλερ και ένα Master class από τον Μπονγκ Τζουν-χο.

Σκηνή από τη ταινία “Τα Παράσιτα”

«Μια εμβληματική ταινία που απόλαυσε παγκόσμια επιτυχία και μιλάει για την ταξική ανισότητα, σε μια ανατροπή της ποπ κουλτούρας και του κινηματογράφου, το θρίλερ του Μπονγκ Τζουν-χο που αναδιαμορφώνει το κινηματογραφικό είδος, επιβεβαιώνει την θέση του Τζουν-χο ως ένας από τους σημαντικότερους κινηματογραφιστές στον κόσμο», έγραψε η Criterion Collection σε δήλωση που ανακοινώνει την επανακυκλοφορία της ταινίας τον Οκτώβριο. «Μια επίδειξη της δημιουργικότητας του σκηνοθέτη της, ενισχυμένη από ένα λαμπερό καστ και έναν εκπληκτικό σχεδιασμό παραγωγής», τα Παράσιτα επιβεβαίωσαν το Νέο Κορεάτικο Κινηματογράφο ως μια ολοκληρωμένη διεθνή δύναμη όταν κέρδισαν σχεδόν κάθε σημαντικό βραβείο, από τις Κάννες μέχρι τα Όσκαρ».

Η στιγμή που τα «Παράσιτα» κερδίζουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Η ταινία «Παράσιτα» έγραψε ιστορία στα Όσκαρ στις αρχές του 2020, αφού έγινε η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που κέρδισε τις κορυφαίες κατηγορίες βραβείων για την «Καλύτερη Ταινία» και τον «Καλύτερο Σκηνοθέτη». Η ταινία κέρδισε επίσης βραβεία για το «Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο» και την «Καλύτερη Διεθνή Ταινία Μεγάλου Μήκους».

Μάλιστα, να σημειωθεί πως η Αμερικανική Ακαδημία που απονέμει τα Όσκαρ, προσκάλεσε πρόσφατα, το καστ της κορεάτικης ταινίας να γίνει μέλος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Όσκαρ προσκάλεσαν 819 νέα μέλη για την ενίσχυση της διαφορετικότητας στην Ακαδημία12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b