MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΣΚΑΡ

Τα Όσκαρ προσκάλεσαν 819 νέα μέλη για την ενίσχυση της διαφορετικότητας στην Ακαδημία

Το σώμα ψηφοφόρων των Όσκαρ προσκάλεσε μέλη όπως η Zentaya και η Eva Longoria, για να στηρίξει την διαφορετικότητα στον κινηματογράφο.

Monopoli Team

Η Eva Longoria, η Zendaya και η Awkwafina είναι μερικές από τις σταρ του Χόλιγουντ που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών φέτος, καθώς το σώμα ψηφοφορίας των Όσκαρ συνεχίζει την προσπάθειά του να στηρίξει την διαφορετικότητα.

Η Μεξικάνικης καταγωγής, Eva Longoria, ανήκει πλέον στην Ακαδημία των Όσκαρ.

Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε 819 νέα μέλη την Τρίτη 30 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων των Cynthia Erivo, John David Washington και Constance Wu. Τα νέα μέλη είναι 36% μαύροι και 45% γυναίκες. Όσοι αποδέχονται την πρόσκληση, θα μπορούν να ψηφίσουν στα επόμενα βραβεία Όσκαρ.

Ο John David Washington της επερχόμενης ταινίας «Tenet», ανήκει στα νέα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Ακαδημίας ανταποκρίνεται στις πρόσφατες εκκλήσεις για περισσότερη ποικιλομορφία και ίσες ευκαιρίες στο Χόλιγουντ. Νωρίτερα, η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει μόνιμα την κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, ώστε να περιέχει 10 ταινίες, με την ελπίδα ότι περισσότερες «diverse» ταινίες θα λάβουν υποψηφιότητες ως αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ: Προσπάθειες της Ακαδημίας για ενίσχυση της διαφορετικότητας στον κινηματογράφο12.09.2018

Η Ακαδημία αποτελείται από 8.000 μέλη που ψηφίζουν και 2.000 νέα μέλη έχουν προστεθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Ενώ εξακολουθούσαν να είναι κυρίως λευκοί και άντρες, μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι οι νέες προσθήκες αύξησαν την ποικιλομορφία, με τους μαύρους ανθρώπους να αποτελούν το 16% των μελών το 2018, από 8% το 2015.

Το νέο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η Κουβανή Ana De Armas, είναι το νέο μέλος της Ακαδημίας των Όσκαρ.

Τα νέα μέλη της Ακαδημίας προέρχονται από όλους τους τομείς της κινηματογραφικής βιομηχανίας, από ηθοποιούς και μάνατζερ, έως  σχεδιαστές κοστουμιών. Οι προσκεκλημένοι ηθοποιοί περιλαμβάνουν τους: Ana De Armas, Brian Tyree Henry, Florence Pugh, Lakeith Stanfield και Beanie Feldstein. Σκηνοθέτες όπως οι Lulu Wan, Ari Aster, Terence Davies και Matthew Vaughn είναι επίσης στη λίστα.

Οι ηθοποιοί από τα οσκαρικά «Παράσιτα» προσκλήθηκαν ως μέλη στην Ακαδημία

Κάποιοι ηθοποιοί από τα οσκαρικά «Παράσιτα», προσκλήθηκαν επίσης να συμμετάσχουν. Η Ακαδημία ανέφερε ότι το 49% των νέων προσκεκλημένων προέρχονται από περίπου 68 άλλες χώρες.

Η επόμενη απονομή των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 2021.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b