MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

J. K. Rowling: Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο της στο Εδιμβούργο

Η συγγραφέας των βιβλίων «Χάρι Πότερ» έγινε στόχος άλλη μια φορά για τα τρανσφοβικά σχόλια της, που πριν από λίγο καιρό είχαν προκαλέσει αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο.

Φωτογραφία: Dan Hallman/Invision/AP
Monopoli Team

Η δημιουργός του μαγικού σύμπαντος του «Χάρι Πότερ» φαίνεται να χάνει σταδιακά τον σεβασμό και θαυμασμό πολλών φαν της, ο οποίος φαίνεται να μετατρέπεται σε μίσος και απογοήτευση.

Η J. K. Rowling δέχτηκε ένα κύμα αντιδράσεων και διαμαρτυριών από όλον τον κόσμο, με τα tweets και τα σχόλια που δημοσίευσε πριν έναν μήνα στον λογαριασμό της στο Twitter, που δήλωνε αντίθετη στην υπόσταση των διεμφυλικών ατόμων. Τα σχόλια φυσικά προκάλεσαν την οργή της LGBTQ κοινότητας, με πολλούς να την χαρακτηρίζουν ως «τρανσφοβική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυγγραφείς παραιτούνται από το πρακτορείο της J.K. Rowling, μετά τα τρανσφοβικά σχόλιά της12.09.2018

Μετά την παραίτηση συγγραφέων του ίδιου λογοτεχνικού πρακτορείου στο οποίο ανήκει η J. K. Rowling, ακολούθησε και μια άλλη κίνηση διαμαρτυρίας προς το πρόσωπο της συγγραφέως. Συγκεκριμένα, άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο που είχε στηθεί προς τιμήν της συγγραφέως στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Οι βάνδαλοι πέταξαν ροζ μπογιά στο μνημείο και άφησαν πάνω του μια σημαία του κινήματος pride της LGBTQ κοινότητας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το μνημείο με τα χρυσά αποτυπώματα της συγγραφέως χτίστηκε το 2008, όταν το δημοτικό συμβούλιο του Εδιμβούργου βράβευσε την J. K. Rowling για τη συμβολή της στην πόλη και για τα επιτεύγματά της στη λογοτεχνία.

Το περιστατικό του βανδαλισμού έγινε αντιληπτό από περαστικούς, οι οποίοι κοινοποίησαν φωτογραφίες στα social media.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b