MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
28
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Κορονοϊός: Προς απαγόρευση τα πανηγύρια-Πότε και για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα

Στην Ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για την πιθανότητα απαγόρευσης των πανηγυριών, αλλά και το άνοιγμα των συνόρων με αυστηρά μέτρα.

Monopoli Team

Στην Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, την Δευτέρα 13 Ιουλίου, ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, που θα οδηγήσουν σε ενισχυμένα μέτρα.

“Η αύξηση τόσο των εισαγόμενων, όσο και των ντόπιων κρουσμάτων χτυπά καμπάνα προειδοποίησης για όλους” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Πέτσας, ενώ ανέφερε ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε ευρεία συνάντηση, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των μέτρων στα σύνορα του Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
  •  Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
  •  Περιορίζεται για τους επισκέπτες της χώρας ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, από 48 στις 24 ώρες πριν την άφιξή τους
  • Αυξάνεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά το άνοιγμα των συνόρων για Μ. Βρετανία, Σουηδία και ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Όπως είχαμε προαναγγείλει, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου. Επιπλέον, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου 2020. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά είναι τα καλύτερα νησιώτικα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου12.09.2018

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα: “Επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
7ος Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου Κωνσταντινούπολης: Αιτήσεις συμμετοχής
Cine News
Ο Γιώργος Λάνθιμος κάνει ντεμπούτο στο Super Bowl – Η διαφήμιση που σκηνοθετεί (vid)
Cine News
Το τελευταίο νησί: Στον “αέρα” το τρέιλερ της νέας σειράς της ΕΡΤ
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Baxter Dury και Anna Von Hausswolff μαζί με Nick Cave and the Bad Seeds
Μουσικά Νέα
Χίλιες γυναίκες: Μίνως Μάτσας, Θοδωρής Γκόνης και Χριστίνα Μαξούρη υπογράφουν νέο τραγούδι
Εκδηλώσεις
Σπουδές στη Γαλλία 2026: Η μεγάλη έκθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Εικαστικά
MOMUS Air: Εγκαινιάστηκε το νέο μουσείο στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»
ShowBiz
Τάνια Τσανακλίδου: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το «Γερνάω μαμά»
Επίκαιρα
Ο εγκέφαλός μας αλλάζει σε τέσσερις ηλικίες: 9, 32, 66 και 83
Θεατρικά Νέα
Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει για νέο κύκλο παραστάσεων στο Παλλάς
Εικαστικά
Denise Ελευθερίου: Σύγχρονα ρούχα – γλυπτά σε μια παραδοσιακή Νηματουργία