MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Κορονοϊός: Προς απαγόρευση τα πανηγύρια-Πότε και για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα

Στην Ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για την πιθανότητα απαγόρευσης των πανηγυριών, αλλά και το άνοιγμα των συνόρων με αυστηρά μέτρα.

Monopoli Team

Στην Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, την Δευτέρα 13 Ιουλίου, ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, που θα οδηγήσουν σε ενισχυμένα μέτρα.

“Η αύξηση τόσο των εισαγόμενων, όσο και των ντόπιων κρουσμάτων χτυπά καμπάνα προειδοποίησης για όλους” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Πέτσας, ενώ ανέφερε ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε ευρεία συνάντηση, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των μέτρων στα σύνορα του Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
  •  Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
  •  Περιορίζεται για τους επισκέπτες της χώρας ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, από 48 στις 24 ώρες πριν την άφιξή τους
  • Αυξάνεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά το άνοιγμα των συνόρων για Μ. Βρετανία, Σουηδία και ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Όπως είχαμε προαναγγείλει, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου. Επιπλέον, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου 2020. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά είναι τα καλύτερα νησιώτικα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου12.09.2018

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα: “Επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στο ERTFLIX
Επίκαιρα
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα για τη χειμερινή περίοδο
Μουσικά Νέα
Μουσικός Περίπατος της ΚΟΑ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με ελεύθερη είσοδο
Μουσικά Νέα
Καμεράτα: Μουσικό ταξίδι στον ρομαντισμό με Σούμπερτ και Μπετόβεν στο Μέγαρο
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
O Βιμ Βέντερς ήρθε στη Στέγη, αγάπησε τον Καβάφη και θυμήθηκε τον Αγγελόπουλο
Cine News
Recrucified: Ένα απόγευμα στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Θοδωρή Παπαδουλάκη
Θεατρικά Νέα
Για τους Μάριο Ιορδάνου και Σοφία Καζαντζιάν, η «Κατσαρίδα Κ.» μιλά για όλους όσοι δεν χωρούν πουθενά
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Θεατρικά Νέα
Ο Χορός των εραστών: Η παράσταση του Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Θεατής: «ΔΟΥΛΕΙΑ» του Max Wolf Friedlich στο Studio Μαυρομιχάλη
Μουσικά Νέα
Walk a Mile: Νέα μουσική από Kadebostany, λίγο πριν το live στην Αθήνα