MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Κορονοϊός: Προς απαγόρευση τα πανηγύρια-Πότε και για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στην Ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για την πιθανότητα απαγόρευσης των πανηγυριών, αλλά και το άνοιγμα των συνόρων με αυστηρά μέτρα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στην Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, την Δευτέρα 13 Ιουλίου, ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, που θα οδηγήσουν σε ενισχυμένα μέτρα.

“Η αύξηση τόσο των εισαγόμενων, όσο και των ντόπιων κρουσμάτων χτυπά καμπάνα προειδοποίησης για όλους” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Πέτσας, ενώ ανέφερε ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε ευρεία συνάντηση, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των μέτρων στα σύνορα του Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
  •  Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
  •  Περιορίζεται για τους επισκέπτες της χώρας ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, από 48 στις 24 ώρες πριν την άφιξή τους
  • Αυξάνεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά το άνοιγμα των συνόρων για Μ. Βρετανία, Σουηδία και ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Όπως είχαμε προαναγγείλει, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου. Επιπλέον, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου 2020. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά είναι τα καλύτερα νησιώτικα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου12.09.2018

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα: “Επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Τι Νέα;
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τους εκπαιδευτικούς
Εκδηλώσεις
Irish Wings 2026: Μια ξεχωριστή συνάντηση ιρλανδικής και ελληνικής μουσικής στους Παξούς
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Γιορτή πολιτισμού με δωρεάν συναυλίες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις
Cine News
Ιούλιος στην COSMOTE TV: Νέες περιπέτειες από το σύμπαν του Star Trek και του Walking Dead
Cine News
Μαρία Στουάρντα: Η όπερα του Ντονιτσέτι, σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε, για μια δωρεάν προβολή στον Κήπο του Μεγάρου
Μουσικά Νέα
TSUGRANES: Νέοι, ψωνισμένοι και πιο ποπ από ποτέ
Θεατρικά Νέα
Ρόσμερσχολμ: Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιστρέφει τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τέχνης με Ίψεν
Μουσικά Νέα
Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και Βιολέτα Ίκαρη ενώνουν τις φωνές τους στο «Ρίζες & Ρεύματα»
Cine News
The Bear: Διαθέσιμος ο τελευταίος κύκλος στο Disney+
Θεατρικά Νέα
Εκάβη – Στη Σκιά της Πολιτείας: Θριαμβευτική υποδοχή στο Ηρώδειο για την παράσταση του Στάθη Λιβαθινού
Εικαστικά
Ταξίδια Φωτός: Η νέα έκθεση της Νεφέλης Μασία στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης στη Ρόδο
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «ΠΟΥΣΤΑΡΑ»