MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Κορονοϊός: Προς απαγόρευση τα πανηγύρια-Πότε και για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα

Στην Ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για την πιθανότητα απαγόρευσης των πανηγυριών, αλλά και το άνοιγμα των συνόρων με αυστηρά μέτρα.

Monopoli Team

Στην Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, την Δευτέρα 13 Ιουλίου, ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, που θα οδηγήσουν σε ενισχυμένα μέτρα.

“Η αύξηση τόσο των εισαγόμενων, όσο και των ντόπιων κρουσμάτων χτυπά καμπάνα προειδοποίησης για όλους” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Πέτσας, ενώ ανέφερε ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε ευρεία συνάντηση, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των μέτρων στα σύνορα του Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
  •  Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
  •  Περιορίζεται για τους επισκέπτες της χώρας ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, από 48 στις 24 ώρες πριν την άφιξή τους
  • Αυξάνεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά το άνοιγμα των συνόρων για Μ. Βρετανία, Σουηδία και ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Όπως είχαμε προαναγγείλει, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου. Επιπλέον, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου 2020. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά είναι τα καλύτερα νησιώτικα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου12.09.2018

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα: “Επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
5 γυναίκες εικαστικοί εκφράζονται μέσα από τη μεγάλη οθόνη
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Art & Culture
Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο "καθρέφτης" της κοινωνίας μας
Cine News
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους: Η απονομή των βραβείων
Μουσικά Νέα
Το Stages A/LIVE παρουσιάζει τους Last Drive στο Gagarin 205
Θεατρικά Νέα
Μια βραδιά με τον Πασκάλ Ραμπέρ στο ΚΘΒΕ – «Το τέλος του έρωτα» με τα μάτια ενός σπουδαίου συγγραφέα
Cine News
Αναβάλλεται η «συνάντηση» της Μαρίας Κάλλας με τη Μόνικα Μπελούτσι στο Παλλάς
Μουσικά Νέα
Weval: Το εκρηκτικό ντουέτο της σύγχρονης electronica για μια βραδιά στο Universe
Θεατρικά Νέα
Ποια θέατρα κατεβάζουν ρολά στις 5/12; - Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την απεργία
Επίκαιρα
Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή (5/12)
Μουσικά Νέα
Joep Beving: Ο πιανίστας–φαινόμενο του μινιμαλισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Cine News
Το χριστουγεννιάτικο κανάλι της COSMOTE TV επιστρέφει με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια