MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παράταση χρηματοδότησης των Δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας

Ανακονώθηκε η παράταση χρηματοδότησης των Δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την περίοδο 2021-2023.

Monopoli Team

Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ανακοινώνει την παράταση χρηματοδότησης των Δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την περίοδο 2021-2023, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Η παράταση της χρηματοδότησης του δικτύου έως το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου είναι μείζονος σημασίας για τη συνέχιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη και ειδικά σε περιόδους που επιβάλλουν την ασφάλεια και την υγεία όλων μας.

Η Δήλωση Γενικής Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Η Μαρία Συρεγγέλα δήλωσε: «Μετά από στοχευμένες προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ πετύχαμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρατείνει τη χρηματοδότηση των Δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο που γίνεται στους ξενώνες και τα συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Ένα έργο που δεν σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων κατά τη περίοδο της πανδημίας. Αντίθετα, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά λειτουργώντας ιδανικά σε συνθήκες Covid και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τον αυξημένο αριθμό γυναικών που ζήτησαν την βοήθεια μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Δική σου Ιστορία: Καλλιτέχνες παροτρύνουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσουν12.09.2018

Το δίκτυο δομών Γυναικών Θυμάτων Βίας

Το δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων λειτουργεί  από το 2011. Σήμερα αποτελείται από 42 Συμβουλευτικά Κέντρα, 20 Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24ωρη υποστηρικτική γραμμή SOS 15900.

Στόχος του δικτύου είναι η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας και η παροχή υπηρεσιών στήριξης και ενδυνάμωσης για τις ίδιες και τα παιδιά τους. Παράλληλα υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας εναντίον των γυναικών.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους: Η απονομή των βραβείων
Μουσικά Νέα
Το Stages A/LIVE παρουσιάζει τους Last Drive στο Gagarin 205
Θεατρικά Νέα
Μια βραδιά με τον Πασκάλ Ραμπέρ στο ΚΘΒΕ – «Το τέλος του έρωτα» με τα μάτια ενός σπουδαίου συγγραφέα
Cine News
Αναβάλλεται η «συνάντηση» της Μαρίας Κάλλας με τη Μόνικα Μπελούτσι στο Παλλάς
Μουσικά Νέα
Weval: Το εκρηκτικό ντουέτο της σύγχρονης electronica για μια βραδιά στο Universe
Θεατρικά Νέα
Ποια θέατρα κατεβάζουν ρολά στις 5/12; - Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την απεργία
Επίκαιρα
Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή (5/12)
Μουσικά Νέα
Joep Beving: Ο πιανίστας–φαινόμενο του μινιμαλισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Cine News
Το χριστουγεννιάτικο κανάλι της COSMOTE TV επιστρέφει με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια
Τι Νέα;
Οι Εκδόσεις Αγγελάκη γίνονται η νέα “στέγη” των εκδόσεων Στίξις και Μικρή Στίξις
Επίκαιρα
“Συμπράττουμε, κινητοποιούμαστε συλλογικά”: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την απεργία του ΣΕΗ
Cine News
Στο Παρά Πέντε: Όλα έτοιμα για το μεγάλο reunion «20 χρόνια μετά» – Τι θα δούμε