MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
SHOWBIZ

Duffy: Η ταινία «365 μέρες» του Netflix εξωραΐζει το βιασμό

Η τραγουδίστρια, που παραδέχθηκε πως είχε απαχθεί και κακοποιηθεί σεξουαλικά στο παρελθόν, υποστηρίζει πως η διάσημη ταινία του Netflix, είναι «αναίσθητη και επικίνδυνη».

Στιγμιότυπο από τη ταινία «365 μέρες»
Monopoli Team

Η ταλαντούχα Ουαλή τραγουδίστρια Duffy, με την χαρακτηριστική και ιδιαίτερη φωνή, κατηγορεί την πλατφόρμα του Netflix, ότι ωραιοποιεί τον βιασμό και το sex trafficking, με την προβολή της ταινίας «365 μέρες».

Η επιστολή της Duffy στο Netflix

Duffy

Η ποπ τραγουδίστρια, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε στο Instagram, τη δική της σοκαριστική ιστορία απαγωγής και βιασμού, έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στον επικεφαλής του Netflix, Reed Hastings, λέγοντας: «Με λυπεί το γεγονός ότι το Netflix παρέχει πλατφόρμα για έναν τέτοιο «κινηματογράφο», που ερωτοποιεί την απαγωγή και διαστρεβλώνει τη σεξουαλική βία και την εμπορία λευκής σαρκός, ως «σέξι» ταινία. Απλώς δεν μπορώ να φανταστώ πώς το Netflix θα μπορούσε να αγνοήσει το πόσο απρόσεκτο, αναίσθητο και επικίνδυνο είναι αυτό». «Η ταινία εξωραΐζει τη βίαιη πραγματικότητα του sex trafficking, της απαγωγής και του βιασμού», πρόσθεσε.

Πληροφορίες για τη ταινία

Στιγμιότυπο από τη ταινία «365 μέρες»

Η ταινία «365 Μέρες», είναι μια ιταλο-πολωνική παραγωγή, προσαρμοσμένη από ένα μυθιστόρημα της συγγραφέως Blanka Lipińska, πολωνικής καταγωγής. Η ταινία έγινε μια από τις πιο προβεβλημένες και επιτυχημένες ταινίες στο Netflix, για το 2020, και βρέθηκε για πολλές μέρες στο Τοπ 10 της πλατφόρμας.

Η υπόθεσή της αφορά την απαγωγή μιας γυναίκας που απήχθη από τον επικεφαλής μιας οικογένειας της Σικελικής Μαφίας. Ο απαγωγέας της δίνει 365 μέρες για να τον ερωτευτεί. Η ταινία περιέχει διάφορες σεξουαλικές σκηνές, που σοκάρουν και είναι ακατάλληλες για κάτω των 18 ετών. 

Η σοκαριστική εξομολόγηση της Duffy

Τον Φεβρουάριο του 2020, η Duffy έγραψε ένα μήνυμα σε δημοσίευσή της στο Instagram, στο οποίο εξομολογείται πως την ημέρα των γενεθλίων της, ναρκώθηκε, απήχθη και μεταφέρθηκε σε ξένη χώρα, όπου ο απαγωγέας την κρατούσε σε ξενοδοχείο για αρκετές ημέρες και την κακοποιούσε. Δεν έχει πει πότε έγινε η απαγωγή, αλλά ήταν ο λόγος που δεν βρίσκεται στο μουσικό προσκήνιο τα τελευταία 10 χρόνια, μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της, το 2010.

Η Duffy έγινε γνωστή με το ντεμπούτο της «Rockferry», που κέρδισε ένα Grammy, πούλησε 9 εκατομμύρια αντίγραφα και ήταν το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2008. Τον Ιούνιο του 2020, κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι από το 2015, με τίτλο «River in the Sky».

«River in the Sky»

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μας δοθεί φωνή»

Στην επιστολή της συμπεριέλαβε άρθρα και πληροφορίες για την εμπορία ανθρώπων, που έλαβε από τον ΟΗΕ. «Δεν έχετε συνειδητοποιήσει πώς η συγκεκριμένη ταινία έχει προκαλέσει μεγάλο κακό σε εκείνους που έχουν υποστεί την φρίκη που αυτή η ταινία παρουσιάζει ως κάτι σέξι, για διασκέδαση και για χρήματα», πρόσθεσε. «Αυτό που χρειαζόμαστε εγώ και άλλοι τόσοι, που γνωρίζουμε αυτές τις αδικίες, είναι το ακριβώς αντίθετο – μια αφήγηση αλήθειας και ελπίδας και να μας δοθεί φωνή».

Το Netflix δεν έχει απαντήσει ακόμα δημόσια, στα σχόλια της τραγουδίστριας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Rolling Stones απειλούν τον Trump με μήνυση12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b