MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΉ

Οι Rolling Stones απειλούν τον Trump με μήνυση

Παρά τις προειδοποιήσεις του διάσημου συγκροτήματος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, συνέχισε να παίζει το τραγούδι τους στις προεκλογικές του εκστρατείες.

Monopoli Team

Οι Rolling Stones απειλούν τον Ντόναλντ Τραμπ με μήνυση, μετά από επανειλημμένη χρήση των τραγουδιών τους στις προεκλογικές εκστρατείες του, παρά τις προειδοποιήσεις του συγκροτήματος.

Ο Τραμπ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο “κλασικό” χιτ των Rolling Stones “You Can’t Always Get What You Want“, που μάλιστα έπαιξε και στην εκστρατεία του στην Οκλαχόμα, μία εκδήλωση σε εσωτερικό χώρο που κατακρίθηκε, καθώς υπήρχαν φόβοι για διάδοση του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος Τραμπ στην επίμαχη εκστρατεία στην Tulsa της Οκλαχόμα

Ο πρόεδρος Τραμπ στην επίμαχη εκστρατεία στην Tulsa της Οκλαχόμα

Για το συγκεκριμένο τραγούδι οι Stones είχαν διαμαρτυρηθεί ήδη από το 2016, όταν ο τότε υποψήφιος Τραμπ χρησιμοποιούσε το τραγούδι για να ξεσηκώνει τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους του.

Σε επίσημη ανακοίνωσή τους, οι Stones ανέφεραν ότι η νομική τους ομάδα βρίσκεται σε συνεργασία με την οργάνωση των μουσικών δικαιωμάτων BMI για να σταματήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ από το να χρησιμοποιεί τα τραγούδια τους σε εκστρατείες, καμπάνιες κλπ. Μάλιστα, η BMI έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο εκ μέρους του συγκροτήματος ότι η χρήση αυτή των τραγουδιών αποτελεί αθέτηση της συμφωνίας περί των δικαιωμάτων.

Αν ο Tραμπ συνεχίσει να παρακούει τις εκκλήσεις του συγκροτήματος και ξαναπαίξει τραγούδι των Stones σε δημόσια καμπάνια του, τότε απειλείται με μήνυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο τραγούδι των Rolling Stones με το επίκαιρο μήνυμα για την καραντίνα12.09.2018

Φυσικά, οι Rolling Stones δεν είναι οι μόνοι μουσικοί που έχουν παραπονεθεί για την μη εξουσιοδοτημένη χρήση των τραγουδιών τους από τον Τραμπ και την ομάδα του. Η οικογένεια του τραγουδιστή Tom Petty είχε επίσης απειλήσει με μήνυση, όταν ο Τραμπ έπαιξε το τραγούδι του “I Won’t Back Down” σε προεκλογική καμπάνια στην Tulsa. Το 2018 ο Neil Young είχε παραπονεθεί δημόσια, καθώς ο Τραμπ είχε παίξει το “Rockin’ in the Free World” παρ’ όλο που του το είχε αρνηθεί.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b