MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΌΠΕΡΑ

Το Θέατρο Ρεάλ της Μαδρίτης ανοίγει ξανά με την Τραβιάτα από… απόσταση

Το Θέατρο Ρεάλ της Μαδρίτης άνοιξε ξανά τις πόρτες του σήμερα, στην πρώτη παραγωγή με χορωδία, ορχήστρα και σολίστ μετά το lockdown.

Όπερα από απόσταση: Οι σολίστ σε απόσταση δύο μέτρων
Όπερα από απόσταση: Οι σολίστ σε απόσταση δύο μέτρων
Monopoli Team

Το Θέατρο Ρεάλ στην Ισπανία άνοιξε σήμερα τις πόρτες του για το κοινό, στην πρώτη όπερα από απόσταση, με μία παραγωγή που περιλαμβάνει ορχήστρα, χορωδία και σολίστ μετά από περίπου τρεις μήνες καραντίνας. Πρώτη παράσταση η Τραβιάτα του Βέρντι, με μικρές διορθώσεις ώστε να αντανακλά κατά κάποιον τρόπο τη ζωή στην εποχή του covid-19.

Η ιστορία της Τραβιάτας, μέσα από την περιπέτεια ενός χαρακτήρα με την φυματίωση φαίνεται πως είναι η τέλεια όπερα για να εξερευνήσει αυτό που περάσαμε. “Η Τραβιάτα δεν είναι η ιστορία μιας πανδημίας, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να δούμε αυτό το έργο χωρίς να σκεφτούμε τι περνάμε τώρα” δήλωσε ο διευθυντής Leo Castaldi στην Guardian.

Όπερα από απόσταση: Η χορωδία με μάσκες

Όπερα από απόσταση: Η χορωδία με μάσκες

Η παράσταση ανοίγει με την τους καλλιτέχνες σε απόσταση δύο μέτρων και μάσκες, οι οποίες βγαίνουν μόλις η ορχήστρα παίζει τις πρώτες νότες πίσω από μία πλαστική οθόνη.

Πρόκειται για μία παράσταση που είχε προγραμματιστεί για τον φετινό Μάιο και Ιούλιο, πολύ πριν ξεκινήσει η πανδημία. Το γεγονός ότι χρειάζεται μία σχετικά μικρή ορχήστρα, έδωσε την ευκαιρία στους διοργανωτές να πραγματοποιήσουν την παράσταση κανονικά, ακόμα και με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Κάθε κίνηση στην σκηνή έχει υπολογιστεί έτσι, ώστε όλοι οι σολίστ να είναι σε απόσταση δύο μέτρων. Τα μέλη της ορχήστρας φορούν μάσκες, ενώ κάθονται 1,5 μέτρο μακριά ο ένας από τον άλλον, με πλαστικές οθόνες μπροστά τους. Παράλληλα, στις τουαλέτες έχουν εγκατασταθεί ανέπαφα συστήματα, ενώ το διάλειμμα πλέον διαρκεί 40 λεπτά για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Όλοι οι θεατές ελέγχονται στην είσοδο και θερμομετρούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα θέατρο στην Γερμανία ανοίγει ξανά και μεταφέρει την θεατρική εμπειρία της μετα-κορονοϊού εποχής12.09.2018

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή αυτή η απόφαση λήφθηκε από σεβασμό προς τους καλλιτέχνες, που “εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ”.

Πηγή: Guardian

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ανακαινισμένο και εύκολα προσβάσιμο ξεκινά τη νέα σεζόν το Θέατρο Άλφα Ληναίος Φωτίου
Θεατρικά Νέα
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Θεατρικά Νέα
Οι "Σπυριδούλες" της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφουν στη σκηνή
The Art of Life
18 Έλληνες σχεδιαστές στήνουν ένα διαφορετικό fashion show στο Φεστιβάλ Αθηνών
Θεατρικά Νέα
Με ελληνική συμμετοχή και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Φιλιππούπολης
Θεατρικά Νέα
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον: Όσα θα δούμε τη νέα σεζόν 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Σκυλίσια ζωή της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο Eliart
Θεατρικά Νέα
Θέατρο του Νέου Κόσμου: 14 παραστάσεις σε 3 θέατρα και 5 σκηνές – Με Early Bird προσφορά
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πορεία: Προσφορά προπώλησης – Όλες οι παραστάσεις με €12
Θεατρικά Νέα
«Στο κέντρο του κόσμου»: H Κάμιρος παρουσιάζει το πρόγραμμα για το 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Η Martha Graham Dance Company στην Αθήνα για τα 100ά της γενέθλια – Η προπώληση ξεκίνησε
Θεατρικά Νέα
Φιλοκτήτης: Οι τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα