MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Κυριακής: 15 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 15 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου.

«Σταχτοπούτα»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δείτε σήμερα στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture του ΙΣΝ:

Στις 18.30 είναι η ώρα του παιδιού! Ένας cowboy από το Bronx που πετάει λάσο, εκπαιδευτές ζώων, ζογκλερικά και ασκήσεις για το σώμα και για το μυαλό. Μεταξύ άλλων θα δείτε τον Γιώργο Καραγιάννη, τον πρώτο Έλληνα απόφοιτο της École nationale de cirque του Μόντρεαλ του Καναδά, τη νεαρή Sofia Tepla από την Ουκρανία που θα σας εντυπωσιάσει με την εκπληκτική ελαστικότητά της, και τον John Collins που θα σας δείξει ένα κόλπο, που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, χρησιμοποιώντας μόνο ένα φύλλο χαρτί.

Στις 19.30 θα ταξιδέψετε πίσω σε ορισμένες από τις πιο αγαπημένες και αξέχαστες στιγμές των τελευταίων πέντε χρόνων του τσίρκου, που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλοι μαζί στους υπέροχους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ. Συντονιστείτε για να παρακολουθήσετε τον περίπατο του David Dimitri πάνω στο σχοινί από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ακόμη και μέσα από τα δικά του μάτια. Γιορτάστε την ομορφιά και την τέχνη του πρωτοποριακού θιάσου Barcode Circus και τον χαρούμενο ενθουσιασμό των βραβευμένων κωμικών της Compagnie Soralino. Παρουσιάζει ο Γιώργος Χατζηπαύλου.

Στις 21.00 το αγαπημένο συγκρότημα ΜΕΛΙSSES ανεβαίνει στην κορυφή του ΚΠΙΣΝ, στο Ενεργειακό Στέγαστρο του κτιρίου και σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό διαδικτυακό show!

Στις 22.00 το καθιερωμένο βραδινό DJ set σε συνεργασία με το Nyege Nyege Festival. Το Summer Nostos Festival RetroFuture ρίχνει αυλαία με ένα DJset από τους Deboul και le meilleur με Oldschooldisco διάθεση.

ΜΕΛΙSSES

Ίδρυμα Ωνάση

Σήμερα, το Αρχείο Καβάφη αναλύει το τελευταίο ποίημα της σειράς Επτά ποιήματα, Επτά μαθήματα, το «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον», και ολοκληρώνει τις επτά συναντήσεις με αφορμή τα ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή.
Βρείτε το εδώ.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ανανεώνει την online συλλογή του, με την προσθήκη νέων έργων. Σήμερα, δείτε ξανά την Kristin Lucas για τον παροξυσμό της φύσης που οργιάζει την περίοδο της καραντίνας με το «Eat me», την Ari Melenciano, με το έργο «Electrocology of Sound Travel», να δημιουργεί μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας ρίχνοντας τα φώτα σε 5 μεγαλουπόλεις την περίοδο της καραντίνας. Την Zhenzhen Qi να τροφοδοτεί το web ημερολόγιο «Quarantinediary.ai» στρέφοντας το βλέμμα της στον δικτυωμένο μας εαυτό. Η  Laurel Schwulst, με το ambient website που σχεδίασε για το έργο «Sunshine Piece», μας «εκθέτει» στο θεραπευτικό φως της λιακάδας, ενώ η Molly Soda μάς καλεί να επανεξετάσουμε την εικονική μας παρουσία με το διαδραστικό web παιχνίδι «Reward».
Βρείτε τα έργα εδώ.

«Opera povera»

Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ «Έξοδος – Άνοιξη»

Δείτε σημερα στις 20:00 το «Opera povera», μια βίντεο-παράσταση σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη και σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ευκλείδης. Συμμετέχουν οι Μονωδοί της ΕΛΣ και 6μελές σύνολο της Ορχήστρας της ΕΛΣ. Από τον Κουρέα της Σεβίλλης έως τον Μαγικό αυλό και από τη Λουτσία ντι Λαμμερμούρ έως τον Ριγολέττο, η Opera povera παρουσιάζει την αλώβητη από κάθε ιό τέχνη της όπερας, με λίγα μέσα, μεγάλες αποστάσεις και old fashion σκηνικές προσεγγίσεις.
Δείτε το εδώ.

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online

Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française προβάλει σήμερα στις 21:30 την κωμωδία «L’ heureux stratage me» (L’Heureux Stratagème) του Πιέρ Καρλέ ντε Σαμπλαίν ντε Μαριβώ, σε σκηνοθεσία του Emmanuel Daumas.
Δείτε το εδώ.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Σταχτοπούτα» (Cendrillon) του Ζυλ Μασνέ, σε μουσική διεύθυνση του Μπέρτραντ ντι Μπίλλυ. Πρόκειται για όπερα σε τέσσερις πράξεις, σε λιμπρέτο του Henri Caïn, το οποίο είναι βασισμένο στο κλασικό παραμύθι «Σταχτοπούτα». Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε τo εδώ.

«Le Corsaire»

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 21:00, το μπαλέτο σε τρεις πράξεις «Le Corsaire» σε λιμπρέτο του Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges, που είναι βασισμένο στο ποίημα The Corsair του Λόρδου Μπάιρον.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα την εμβληματική ρομαντική κομεντί «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, όπως παρουσιάστηκε το 2019 στη σκηνή του Bridge Theatre, σε σκηνοθεσία Nicholas Hytner. Πρωταγωνιστούν οι: Gwendoline Christie, Oliver Chris, David Moorst και Hammed Animashaun.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b