MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής: 13 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου.

«Μανόν»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δείτε σήμερα στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture του ΙΣΝ:

Στις 18.30 το SNF Agora Institute και η Σχολή SAIS του Πανεπιστημίου Johns Hopkins παρουσιάζουν μία συζήτηση με θέμα «Η Διαμαρτυρία, η Πανδημία, και η Εξελισσόμενη Παγκόσμια Τάξη».

Στις 19.15 θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την πρώτη μουσική παράσταση χορού του ΚΠΙΣΝ, «Ο Χορός των Γερανών».

Στις 19.45 θα γνωρίσετε τον Ernő Rubik, τον εφευρέτη του κύβου του Ρούμπικ, του πιο επιτυχημένου παιχνιδιού όλων των εποχών, ενώ στις 21:00, από την οθόνη του σπιτιού σας, θα παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στον θρυλικό David Bowie από τον Βραζιλιάνο τραγουδοποιό και τραγουδιστή Seu Jorge, μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η μέρα ολοκληρώνεται στις 22:00 με βραδινό DJ set από τον DJ Final, σε συνεργασία με το Nyege Nyege Festival.
Βρείτε τα εδώ.

Seu Jorge και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ίδρυμα Ωνάση

Από την σήμερα τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μια τσουγκράνα να παράγει μουσική, μια θερμοφόρα και μια λαμαρίνα να δημιουργούν ηχητικά εφέ στον κινηματογράφο, μέσα από την οπτικοακουστική παράσταση «Χρατς Μπαμ» της ομάδας Gnous.
Βρείτε το εδώ.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ανανεώνει την online συλλογή του, με την προσθήκη νέων έργων. Σήμερα, η καλλιτέχνης, designer και συγγραφέας Laurel Schwulst, με το ambient website που σχεδίασε για το έργο «Sunshine Piece», μάς «εκθέτει» στο θεραπευτικό φως της λιακάδας.
Βρείτε το έργο εδώ.

«Sunshine Piece»

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online

Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française από σήμερα στις 20:00 και μέχρι την Παρασκευή, θα ανεβάζει μια συζήτηση « La Causerie», με έναν ηθοποιό του θιάσου που θα απαντάει σε ερωτήσεις που έχει στείλει το κοινό. Κάθε μέρα θα απαντάει στις ερωτήσεις κι ένας άλλος ηθοποιός. Σήμερα, σειρά έχει η Florence Viala.
Δείτε το εδώ.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Μανόν» σε σύνθεση του γάλλου Ζυλ Μασνέ, η οποία αποτελείται από πέντε πράξεις και εξελίσσεται κατά την εποχή της βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΕ’. Μαέστρος ο Maurizio Benini. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε τo εδώ.

«Dantons Tod»

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 21:00, την όπερα «Dantons Tod» του Γκότφριντ φον Άινεμ, σε μουσική διεύθυνση της Susanna Mälkki.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Shakespeare’s Globe

Δείτε σήμερα την ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Όνειρο Θερινής Νυκτός» (A Midsummer Night’s Dream) σε σκηνοθεσία του Dominic Dromgoole. Πρωταγωνιστούν οι Michelle Terry και John Light. Διαθέσιμη έως τις 28/6.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα την εμβληματική ρομαντική κομεντί «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, όπως παρουσιάστηκε το 2019 στη σκηνή του Bridge Theatre, σε σκηνοθεσία Nicholas Hytner. Πρωταγωνιστούν οι: Gwendoline Christie, Oliver Chris, David Moorst και Hammed Animashaun.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b