MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Η Kristin Lucas, η Zhenzhen Qi και άλλοι φτιάχνουν 5 νέα έργα σε 120 ώρες

Με νέα έργα από τις Kristin Lucas, Ari Melenciano, Zhenzhen Qi, Laurel Schwulst και Molly Soda, ανανεώνεται η ψηφιακή συλλογή τέχνης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, «Enter».

ENTER
Kristin Lucas, «Eat me»
Monopoli Team

Molly Soda, «Reward» («Ανταμοιβή»)

Διαδραστικό website

Το «Reward» είναι ένα μη-γραμμικό, διαδραστικό έργο στο Web, το οποίο αντλεί υλικό από spam mail, επιθετικές διαφημίσεις και ψηφιακή αταξία. Η δομή του παιχνιδιού ενθαρρύνει τους χρήστες να εγκαταλείψουν την κύλιση πάνω και κάτω στην οθόνη και να επιλέξουν μια πιο διευρυμένη προσέγγιση, κάνοντας κλικ και ανοίγοντας παράθυρα και διαφορετικές σελίδες, συχνά από εξωτερικές ιστοσελίδες που θα συνεχίζουν να αλλάζουν καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται χρονικά και μπορεί να είναι διαφορετικές για κάθε παίκτη. Η υπόσχεση μιας ανταμοιβής, είτε σιωπηρά (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) είτε ρητά εκφρασμένη (spam, διαφημίσεις) μας κρατάει σε εμπλοκή με το παιχνίδι.

Μόλι Σόντα

Η Μόλι Σόντα είναι εικαστική καλλιτέχνης που δουλεύει με βίντεο, εγκαταστάσεις, διαδραστική τέχνη, περφόρμανς και έντυπα μέσα. Η δουλειά της φιλοξενείται συχνά στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας έτσι στο έργο της να εξελίσσεται και να αλληλεπιδρά με τις ίδιες τις πλατφόρμες. Η Σόντα ασχολείται με ερωτήματα που προκύπτουν από την επανεξέταση της εικονικής παρουσίας κάποιου, το πώς παρουσιάζουμε τον εαυτό μας και τον υποδυόμαστε για φανταστικούς άλλους ονλάιν, καθώς και το πώς η διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση του ψηφιακού μας χώρου επηρεάζει τις αναμνήσεις και την αυτοαντίληψή μας.

*Μια δημιουργία της Molly Soda.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b