MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Η Kristin Lucas, η Zhenzhen Qi και άλλοι φτιάχνουν 5 νέα έργα σε 120 ώρες

Με νέα έργα από τις Kristin Lucas, Ari Melenciano, Zhenzhen Qi, Laurel Schwulst και Molly Soda, ανανεώνεται η ψηφιακή συλλογή τέχνης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, «Enter».

ENTER
Kristin Lucas, «Eat me»
Monopoli Team

Ari Melenciano, «Electrocology of Sound Travel» («Ηλεκτροοικολογία του ηχητικού ταξιδιού»)

WebVR, σχεδιασμός ήχου μέσω modular συνθεσάιζερ

Λίγα λόγια για το έργο

Αυτό το πρότζεκτ διερευνά τη σχέση μεταξύ πλανητικών τοπογραφιών, οικολογιών εν μέσω της καραντίνας και αφηρημένων ηχοτοπίων. Η Άρι Μελεντσιάνο έχει υλοποιήσει αυτή τη σχέση μέσα από μια οπτικοακουστική πλατφόρμα webVR. Καθεμία από τις 5 σελίδες είναι αφιερωμένη σε κάποια μεγαλούπολη ανά τον κόσμο. Οι εικόνες λαμβάνονται από το Google Earth για να εμφανίσουν τις τοπικές τοπογραφίες σε webVR. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας εικονικής πραγματικότητας σε περιβάλλον web, διάφορα portals μεταδίδουν ήχους από modular συνθεσάιζερ όπου η Άρι ανέπτυξε αλγόριθμους για τη μετατροπή των κλιματικών δεδομένων των πόλεων στη διάρκεια της καραντίνας του Covid-19 σε ηλεκτρικό ρεύμα που να παρέχει στο συνθεσάιζερ την απαιτούμενη ενίσχυση για την παραγωγή αφηρημένων ηχοτοπίων.

Άρι Μελεντσιάνο

Η Άρι Μελεντσιάνο είναι καλλιτέχνης ηλεκτρονικών μέσων, designer και ερευνήτρια, η οποία εδρεύει στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης. Στο έργο της διερευνά τις ευφάνταστες δυνατότητες των διαδραστικών τεχνολογιών ανθρώπου-υπολογιστή. Διδάσκει design και τεχνολογία στο New York University και στο Pratt Institute. Επίσης, είναι ιδρύτρια της Afrotectopia, ενός κοινωνικού οργανισμού για την ενίσχυση της διεπιστημονικής καινοτομίας στη διατομή των τεχνών, του design, της τεχνολογίας, της Μαύρης κουλτούρας και του ακτιβισμού.

*Μια δημιουργία της Ari Melenciano.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b