MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Η Kristin Lucas, η Zhenzhen Qi και άλλοι φτιάχνουν 5 νέα έργα σε 120 ώρες

Με νέα έργα από τις Kristin Lucas, Ari Melenciano, Zhenzhen Qi, Laurel Schwulst και Molly Soda, ανανεώνεται η ψηφιακή συλλογή τέχνης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, «Enter».

ENTER
Kristin Lucas, «Eat me»
Monopoli Team

Kristin Lucas, «Eat me»

generative animation WebXR

Λίγα λόγια για το έργο

Η φράση «eat me» (φάε με/φά’ το), μια απερίφραστη προσβολή «στα μούτρα», με επίχρισμα υπαινιγμών και σαρκασμού, γνωρίζει μεγάλη διάδοση στη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, καθώς είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια, ματαιοπονώντας για το πώς να φάμε, τι να φάμε και ποιον να φάμε. Στο μεταξύ, διάφορα είδη ζώων τρώνε χαρούμενα και ευδοκιμούν εκεί έξω, σε χώρους που μέχρι πρότινος καταλαμβάνονταν από ανθρώπους. Το «Eat me» εντρυφεί στις αχόρταγες ορέξεις της φύσης, ως ένα 360 μοιρών generative animation WebXR, ενώ ακούγεται επίσης η καλλιτέχνης την ώρα που τρώει. Είναι σχεδιασμένο για να παίζει σε browsers επιτραπέζιων υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

*Το Eat me δημιουργήθηκε και σκηνοθετήθηκε από την Kristin Lucas και αναπτύχθηκε σε p5.js από τον Joe McKay.

Kristin Lucas

Η Κρίστιν Λούκας είναι καλλιτέχνης, που παρεμβαίνει σε συστήματα και υποδείγματα για να πειραματιστεί με αφηγήσεις και νέους τρόπους ύπαρξης σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Τα υπαινικτικά έργα της απηχούν χιούμορ, παιγνιώδη διάθεση και φιλοσοφικούς στοχασμούς. Την έχουν παρουσιάσει τα έντυπα και ονλάιν μέσα Art in America, Engadget και Hyperallergic, ενώ έχει εκθέσει έργα της τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Εκπροσωπείται από την And/Or Gallery και την Postmasters. Τα βίντεό της διανέμονται από την Electronic Arts Intermix, ενώ το εμβυθιστικό έργο της εμφανίζεται στη διεθνή ερευνητική πλατφόρμα Radiance VR. Η Λούκας έχει πτυχία στις καλές τέχνες από το Cooper Union και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

Συντελεστές:

Σύλληψη, σκηνοθεσία δημιουργικού, σχεδιασμός χαρακτήρα, σχεδιασμός κίνησης, σύνθεση ήχου, developer: Kristin Lucas
Κύριος developer: Joe McKay

Όλοι οι ήχοι συντέθηκαν και ηχογραφήθηκαν από την καλλιτέχνη.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b