MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ξανά χωρίς προκρατήσεις η είσοδος στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είναι και πάλι ανοιχτό για όλους, χωρίς ηλεκτρονική προκράτηση, τηρώντας, όμως, όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας
Monopoli Team

Από τις 5 Ιουνίου και για δύο εβδομάδες, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εφαρμόστηκε ένα ειδικό σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από την ειδική Επιτροπή Λοιμοξιολόγων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο αυτό ακολούθησε τις πρακτικές που είχαν υιοθετεί από όλους τους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, και στην πρώτη φάση του συμπεριλάμβανε είσοδο με ηλεκτρονική προκράτηση. Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά, επιδεικνύοντας υποδειγματικό αίσθημα ατομικής ευθύνης, κι έτσι οι δύο πρώτες εβδομάδες της επιστροφής στην κανονικότητα κύλησαν ομαλά και απρόσκοπτα.

Επισκέψεις χωρίς προκράτηση

Οι διεθνείς εξελίξεις καθώς και η σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, σε συνδυασμό με τη συνέπεια των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ στην τήρηση των μέτρων προστασίας, επέτρεψε να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του σχεδίου και την σταδιακή επιστροφή στην κανονική λειτουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπαίθριων χώρων, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έρχονται χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική προκράτηση.

Πρωταρχικό μέλημα, εκτός από μια άριστη εμπειρία επίσκεψης, είναι η προστασία της υγείας των επισκεπτών αλλά και των εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ. Γι’ αυτό και συνεχίζουν να τηρούνται με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων, σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

Αποφυγή συνωστισμού

Επίσης, το προσωπικό και οι φύλακές του ΚΠΙΣΝ θα βρίσκονται τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, ώστε να αποθαρρύνεται τυχόν συνωστισμός. Παράλληλα, θα αξιολογείται συστηματικά το επίπεδο της επισκεψιμότητας στο Πάρκο και, σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε νέους επισκέπτες, ούτε θα υπάρχει η δυνατότητα αναμονής.

Τέλος, είναι πάντα σε ετοιμότητα για προσαρμογές στη λειτουργία του Πάρκου, ανάλογα.

Τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής

Αναπόσπαστο κομμάτι της ομαλής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ είναι και η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας από όλους. Γ’ αυτό και οι επισκέπτες συνιστάται να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά χεριών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις, να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις και να φοράνε μάσκα, όπου είναι απαραίτητο.

Το ΚΠΙΣΝ είναι και πάλι ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους, έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό του, αλλά με ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και τα πρωτόκολλα προφύλαξης απέναντι στον κορονοϊό.

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Going Out
ΔΕΗ Christmas Factory: Χριστούγεννα με την «Καλή Ενέργεια» της ΔΕΗ
Εκδηλώσεις
Το εμβληματικό «Kontakthof» της Pina Bausch στο Εθνικό, «Αναζητώντας την Ελένη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Αγορές
Mission to Earthphase – Moonshine Gold Cold Moon: Το νέο ρολόι της Swatch για την Παγωμένη Σελήνη
Εκδηλώσεις
«Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα» από τον Θωμά Μοσχόπουλο, Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου στο VOX – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Αγορές
10 xmas δώρα για art lovers από μουσεία και χώρους πολιτισμού
Εκδηλώσεις
Ο Πωλ Άγκνιου διευθύνει το Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο του Μπαχ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Oxbelly Retreat 2026: Ανοιχτή πρόσκληση για τη διεθνή συνάντηση δημιουργών στην Costa Navarino
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Δεκέμβριος με σύγχρονη τέχνη, μουσική και δράσεις για όλες τις ηλικίες
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Ο Goran Bregovic στην Αθήνα, μια βραδιά στη Λιλιπούπολη με την ΚΟΑ - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα
TOP 10
10 χριστουγεννιάτικα δώρα για να στηρίξεις έμπρακτα φιλανθρωπικά και φιλοζωικά ιδρύματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα