MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Europium» από την ομάδα RootlessRoot και άλλες παραγωγές στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση ανανεώνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμά του, με την παράσταση «Europium» των RootlessRoot, ντοκιμαντέρ, θέατρο ραδιοφώνου και άλλες online δράσεις.

Ωνάση
RootlessRoot, «Europium» (2015) | Φωτογραφία: Mike Rafail
Monopoli Team

Για δωδέκατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του: από τους διεθνείς RootlessRoot έως τον φιλόσοφο Simon Critchley, από νέα ραδιοφωνικά έργα έως τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό, από καβαφικά ποιήματα έως ένα ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα «Interfaces».

Τι καινούριο θα δούμε:
  • Στις 24 Ιουνίου, σε live YouTube premiere στις 21:00, οι RootlessRoot, δηλαδή η Λίντα Καπετανέα και ο Γιόζεφ Φρούτσεκ, κατασκευάζουν μια σχεδία για το άγνωστο μέλλον της Ευρώπης, όπως την φαντάζονταν το 2015 με το «Europium», την παραγωγή της Στέγης που παρουσιάστηκε σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς.
  • Από την Παρασκευή 19 Ιουνίου ακούστε τα νέα Radiophonics, από τη σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών έργων που προστίθενται κάθε Παρασκευή στο Ψηφιακό Κανάλι.
  • Από το Σάββατο 20 Ιουνίου ο Σάιμον Κρίτσλεϊ, μέσα από τα τρία νέα podcasts της σειράς με τίτλο «Apply-Degger – Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», υποστηρίζει πως η επαφή με αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου.
  • Την Κυριακή 21 Ιουνίου, το Αρχείο Καβάφη αναλύει άλλο ένα ποίημα του αλεξανδρινού ποιητή, το «Η Πόλις», στη σειρά «Επτά ποιήματα, Επτά μαθήματα».
  • Από την Τρίτη 23 Ιουνίου η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη προσεγγίζει την εικόνα της Παιδείας κατά την περίοδο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού με την ομιλία της Ελένης Κουρμαντζή,   «Νεοελληνικός Διαφωτισμός – Παιδεία: Οι Σχολές των Ιωαννίνων μέσω των Διαθηκών (17ος – αρχές 19ου αιώνα)».
  • Από Πέμπτη 25 Ιουνίου θα διατίθεται, επίσης, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Interfaces – A Network of Sonic Arts» για το ομώνυμο πρόγραμμα που ερευνά καινοτόμους τρόπους για τη σύνδεση ακροατηρίων με το έργο μουσικών και καλλιτεχνών του ήχου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑENTER: Η Κατερίνα Ανδρέου, η Eun-Me Αhn και άλλοι φτιάχνουν 4 νέα έργα σε 120 ώρες12.09.2018

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ψηφιακού καναλιού του Ιδρύματος Ωνάση 19-25/6 στις επόμενες σελίδες.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b