MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Όσκαρ 2021: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την 93η τελετή απονομής των βραβείων

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε την τελική ημερομηνία διεξαγωγής της 93ης απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Monopoli Team

Ανακοινώθηκε επίσημα και οριστικά η ημερομηνία, κατά την οποία θα διεξαχθεί η 93η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ και αυτή είναι η 25η Απριλίου 2021 (Κυριακή των Βαΐων). Υπενθυμίζεται πως αρχικά η ημερομηνία είχε οριστεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Ήταν αναμενόμενη η αλλαγή στην ημερομηνία, καθώς η κινηματογραφική βιομηχανία βρίσκεται σε σχετική αδράνεια, καθώς δεν μπορούν ακόμα να ξεκινήσουν καινούργιες παραγωγές ταινιών, ενώ η κυκλοφορία και η διανομή πολλών φιλμ στα σινεμά, άλλαξε ημερομηνίες, λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας του Covid-19.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ακαδημίας, διευρύνεται και ο χρόνος κατά τον οποίο μπορούν να κυκλοφορήσουν οι ταινίες που θα θεωρηθούν επιλέξιμες για μία θέση στις επόμενες υποψηφιότητες.

Συγκεκριμένα, για να κερδίσει μια ταινία υποψηφιότητα στα βραβεία, θα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2021, ενώ για τις κατηγορίες των ταινιών κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ, Διεθνούς Ταινίας και μικρού μήκους μυθοπλασίας, η προθεσμία δίνεται έως την 1η Δεκεμβρίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ: Προσπάθειες της Ακαδημίας για ενίσχυση της διαφορετικότητας στον κινηματογράφο12.09.2018

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι το δικαίωμα συμμετοχής στα βραβεία Όσκαρ, έχουν και ταινίες που έκαναν online πρεμιέρα σε streaming πλατφόρμες, αλλά είχαν ήδη κυκλοφορήσει σε κάποιους κινηματογράφους.

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, προγραμματίζεται έτσι, για τις 15 Μαρτίου 2021.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b