MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής: 13 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου.

«La Fille mal gardée»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δείτε σήμερα στις 20:30, τη Nalyssa Green σε μία live συναυλία από τα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Θα ακούσετε τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας της, πρόσφατες δημιουργίες της, αλλά και κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο της. Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/nalyssa, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Ίδρυμα Ωνάση

Από σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τα νέα Radiophonics, από τη σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών έργων που προστίθενται κάθε Παρασκευή στο Ψηφιακό Κανάλι.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Nalyssa Green

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σειρά, σήμερα, έχει η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή, η οποία διαβάζει το διήγημα του Στέφαν Τσβάιχ, «Βεατρίκη Τσέντσι».
Δείτε το εδώ.

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online

Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française από σήμερα στις 2o:00 και μέχρι την Παρασκευή, θα ανεβάζει μια συζήτηση « La Causerie», με έναν ηθοποιό του θιάσου που θα απαντάει σε ερωτήσεις που έχει στείλει το κοινό. Κάθε μέρα θα απαντάει στις ερωτήσεις κι ένας άλλος ηθοποιός. Σήμερα, σειρά έχει ο Clément Hervieu-Lége.
Δείτε το εδώ.

«Τα Φαντάσματα των Βερσαλλιών»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Τα Φαντάσματα των Βερσαλλιών» του Τζον Κοριγκλιάνο, σε μουσική διεύθυνση του James Levine. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε τις εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 18:00 την όπερα «Το κορίτσι της Δύσης» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση του Franz Welser-Moest.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Το κορίτσι της Δύσης»

Dutch National Opera & Ballet

Δείτε σήμερα την όπερα «Σαλώμη» του Ρίχαρντ Στράους, σε σκηνοθεσία του Ivo van Hove και την Royal Concertgebouw Orchestra σε μουσική διεύθυνση του Daniele Gatti.
Δείτε την παράσταση έως τις 14/6, εδώ.

Επίσης, δείτε την παράσταση «GRIMM», η οποία περιλαμβάνει τα παραμύθια της Χιονάτης, της Σταχτοπούτας, της Ωραίας Κοιμωμένης και της Ραπουνζέλ, με τους χαρακτήρες να «μπερδεύονται» σε μια…χορευτική περιπέτεια. Η χορογραφία είναι του Ernst Meisner.
Δείτε την παράσταση έως τις 13/6, εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα το έργο «Η τρέλα του Γεωργίου του Γ’» (The Madness of George III) του Alan Bennett, σε σκηνοθεσία του Adam Penford. Ο Mark Gatiss στον ρόλο του βασιλιά Γεώργιου του Γ’. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 18/6.
Δείτε την εδώ.

«Η τρέλα του Γεωργίου του Γ’»

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει σήμερα την παράσταση μπαλέτου «La Fille mal gardée» (The Wayward Daughter), η οποία περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές χορογραφίες του Φρέντερικ Άστον. Μαέστρος ο Άνθονι Τουίνερ. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 26/6.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Shakespeare’s Globe Theater

Δείτε σήμερα την παράσταση «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνζορ» (The Merry Wives of Windsor) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία της Elle White. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν παρακολούθηση έως τις 14/6, εδώ.

«The Wiz»

Κι ένα μιούζικαλ online

Απόψε στις 21:00 θα προβληθεί το βραβευμένο με Emmy μιούζικαλ «The Wiz» με πρωταγωνιστές τους Queen Latifah, Mary J. Blige και Amber Riley. Το μιούζικαλ βασίζεται στο βιβλίο «The Wonderful Wizard of Oz» του L. Frank Baum και θα είναι διαθέσιμο για 48 ώρες εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b