MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ

Κ. Μητσοτάκης: Κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με όφελος έως και 10.000€

“Κινούμαστε ηλεκτρικά, μειώνουμε τους ρύπους” είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε τα οικονομικά κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση.

Σχέδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσίασε ο πρωθυπουργός
Σχέδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσίασε ο πρωθυπουργός
Monopoli Team

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, το σχέδιο μετάβασης για την ηλεκτροκίνηση. Στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι να μπει και η Ελλάδα “στην πρίζα της καθαρής κίνησης” με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε λέγοντας ότι ενώ το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας φτάνει μόνο το 0,3%, χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Νορβηγία και η Ινδία έχουν στόχο την απαγόρευση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι και το 2030.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα για την προώθηση της ηλεκτρικής κίνησης στην Ελλάδα. Μία από τις πρώτες ελπίδες της κυβέρνησης είναι το 1 στα 3 οχήματα στην Ελλάδα του 2030 να είναι ηλεκτρικά.

Τα οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης

Επιδότηση 100 εκατ. ευρώ και για 18 μήνες για την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου. “Έτσι θα καλυφθεί το 25% του κόστους, για περίπου 14 χιλιάδες νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το όφελος ανά μονάδα, που μαζί με τις φοροαπαλλαγές και το οικολογικό μπόνους, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Έτσι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν πιο προσιτά στο μέσο εισόδημα και φυσικά πιο συμφέροντα, αφού ο χρήστης του ηλ. αυτοκινήτου θα εξοικονομεί ετησίως περίπου 2.000 ευρώ από εφοδιασμό και συντήρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Περιβάλλοντος: Επιδότηση έως 1000€ για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου12.09.2018

Το πρόγραμμα «Ηλεκτρικά» θα επιδοτεί κατά 15% την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και ελαφρών φορτηγών και κατά 25% την αγορά ηλεκτρικών ταξί, δίνοντας σημασία στην γρήγορη αντικατάσταση του στόλου των ταξί στις πόλεις.

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα παντού και για δύο χρόνια θα απαλλάσσονται από τέλη στάθμευσης. Θα εξαιρούνται επίσης από το εισόδημα φορολογητέο εισόδημα τα έξοδα για τη φόρτιση τους.

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Άσπρο Μαύρο: Φινάλε στο Επί Κολωνώ με ειδική προσφορά προπώλησης – Ακολουθεί περιοδεία
Εκδηλώσεις
«Εμιγκρέδες» στο Θέατρο ΜΕΤΣ, αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο στο Θέατρο Ολύμπια – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από τη νέα παράσταση του Φλατσούση στο Τέχνης μέχρι το ΜεĪΖοΝ Ensemble στο Μέγαρο – Τι κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
1ο Φεστιβάλ Σπάνιων Παθήσεων στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Love is in the City: Όσα δεν θα χάσουμε αυτό το Valentine’s Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα το πιο ερωτικό Σαββατοκύριακο του χρόνου
Δράσεις
ΙΝΕΛ: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό
Εκδηλώσεις
Η «Κατάρρευση» στο Rabbithole, έναρξη για το Stegi.Radio Takeover 2026 – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Τέλος του Παιχνιδιού: Η παράσταση με τους Παπαδημητρίου-Χρυσοστόμου, στη Θεσσαλονίκη
Δραστηριότητες
Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Ζάππειο