MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Ο Στιβ ΜακΚουίν αφιερώνει τις δύο νέες ταινίες του, στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

Ο σκηνοθέτης του «12 Χρόνια Σκλάβος», αφιερώνει τις νέες ταινίες του «Mangrove» και «Lovers Rock» στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και στο κίνημα Black Lives Matter.

Monopoli Team

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος», «Hunger», «Shame»), ετοίμαζε εδώ και καιρό μια τηλεοπτική σειρά ανθολογίας, με τίτλο «Small Axe».

Σύμφωνα με το BBC, ο ΜακΚουίν μετέτρεψε κάθε επεισόδιο της σειράς, σε ξεχωριστή ταινία μεγάλου μήκους. Δύο από αυτές τις ταινίες, το «Lovers Rock» (68 λεπτά) και το «Mangrove» (124 λεπτά), επιλέχθηκαν από το Φεστιβάλ των Καννών, στο διαγωνιστικό τμήμα. Οι υπόλοιπες τρεις ταινίες είναι οι «Alex Wheatle», «Education» και «Red, White and Blue».

Στιγμιότυπο από το «Small Axe».

Οι πέντε ταινίες του «Small Axe» αφηγούνται προσωπικές ιστορίες για την κοινότητα της Δυτικής Ινδίας του Λονδίνου, όπου κατοικούσαν αφρο- αμερικανοί, από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Ο τίτλος «Small Axe» προέρχεται από μια αφρικανική παροιμία, πολύ δημοφιλή στην Καραϊβική, που λέει «Αν εσείς είστε το μεγάλο δέντρο, εμείς είμαστε το μικρό τσεκούρι». Αυτή η φράση έγινε γνωστή από το ομότιτλο τραγούδι του Bob Marley, από το άλμπουμ «Burnin», το 1973.

Στιγμιότυπο από το «Small Axe».

Ο σκηνοθέτης δήλωσε πως αφιερώνει τις δύο ταινίες «Mangrove» και «Lovers Rock» στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από λευκούς αστυνομικούς και πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλον το κόσμο, καθώς και το κίνημα «Black Lives Matter».

Στιγμιότυπο από το «Small Axe».

«Αφιερώνω αυτές τις ταινίες στον Τζορτζ Φλόιντ και σε όλους τους μαύρους που έχουν δολοφονηθεί, γνωστούς και αγνώστους, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού», δήλωσε ο ΜακΚουίν. «Αν εσείς είστε το μεγάλο δέντρο, εμείς είμαστε το μικρό τσεκούρι. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ καλλιτεχνική κοινότητα αντιδρά στον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ12.09.2018

Ο Στιβ ΜακΚουίν σκηνοθέτησε και συν-έγραψε κάθε ταινία που περιλαμβάνεται στο «Small Axe». Οι ταινίες θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στο BBC One και στο BBC iPlayer στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b