MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Christo: Πέθανε ο εικαστικός που θα «έντυνε» την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

Ο καλλιτέχνης Christo, που έγινε γνωστός για τα μνημειακά του έργα, όπως το «αμπαλάζ» της Πον Νεφ στο Παρίσι ή του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Monopoli Team

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο καλλιτέχνης Christo, σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου από φυσικά αίτια στο σπίτι του στην Νέα Υόρκη, όπου διέμενε τα τελευταία 56 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνας Ιταλός καλλιτέχνης αποτυπώνει την καραντίνα σε διάφορες πόλεις του κόσμου!12.09.2018

Ο Κρίστο Βλαντιμίροφ Γιαβάσεφ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στην Βουλγαρία στις 13 Ιουνίου 1935. Το 1957, διέφυγε από το κομμουνιστικό καθεστώς, στην Πράγα, έπειτα στην Βιέννη, μετά στην Γενεύη και τέλος στο Παρίσι.

Έγινε γνωστός για τα μνημειακά του έργα, που δημιούργησε μαζί με τη γυναίκα του, Ζαν-Κλοντ, σε δημόσιους χώρους. Τα πιο σημαντικά είναι το τύλιγμα με ύφασμα του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο (1995) και της γέφυρας Ποντ Νεφ στο Παρίσι (1985), το έργο Running Fence, μήκους 39 χλμ, ανάμεσα στις κομητείες Μαρίν και Σόνομα της Καλιφόρνια, και τις Πύλες στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Το σχέδιο για το «αμπαλάζ» της γέφυρας Ποντ Νεφ στο Παρίσι (1985).

Το τελευταίο του σχέδιο, που είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, αλλά ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού, ήταν το «αμπαλάζ» της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι. Το έργο παραμένει στα σκαριά για την περίοδο 18 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2020.

Το σχέδιο για το «αμπαλάζ» της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι.

Η γυναίκα του, Ζαν-Κλόντ, με την οποία γνωρίστηκαν τον Οκτώβριο του 1958, στο Παρίσι, έφυγε από την ζωή στις 18 Νοεμβρίου του 2009.

Ο Κρίστο με την γυναίκα του Ζαν- Κλοντ.

Την είδηση για τον θάνατό του ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του στον λογαριασμό του στο Facebook, αναφέροντας πως: «Ο Κρίστο έζησε μία πλήρη ζωή, όχι απλά με το να φαντάζεται αυτό που φαινόταν αδύνατο, αλλά πραγματοποιώντας το. Το έργο του Κρίστο και της Ζαν-Κλοντ ένωσε ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και το έργο τους ζει στις καρδιές και τις αναμνήσεις μας.».

STATEMENT ON CHRISTOMay 31, 2020Artist Christo Vladimirov Javacheff, known as Christo, passed away of natural causes…

Gepostet von Christo and Jeanne-Claude Official am Sonntag, 31. Mai 2020

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b