MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TEXNH

Ένας Ιταλός καλλιτέχνης αποτυπώνει την καραντίνα σε διάφορες πόλεις του κόσμου!

Ο Pierpaolo Rovero εμπνεύστηκε από το τραγούδι «Imagine» του John Lennon και δημιούργησε μια σειρά από illustrations για την καραντίνα, σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Πώς φαντάστηκε την καραντίνα στην Αθήνα;
Πώς φαντάστηκε την καραντίνα στην Αθήνα;
Monopoli Team

Το τραγούδι «Imagine» του John Lennon, αποτέλεσε ύμνο για την ειρήνη στην εποχή του κορονοϊού, και το ακούσαμε πολλές φορές, σε διάφορες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFratelli Amici Italiani: Έλληνες καλλιτέχνες αφιερώνουν τραγούδι στους γιατρούς της Ιταλίας12.09.2018

Η τελευταία περίπτωση μέχρι στιγμής, είναι αυτή του Pierpaolo Rovero. Ο Ιταλός καλλιτέχνης, κομίστας και illustrator, εμπνεύστηκε από το διάσημο τραγούδι, και δημιούργησε μια σειρά από illustrations, αποτυπώνοντας με τη δική του οπτική και δημιουργικότητα, την καραντίνα, όπως την φαντάστηκε αυτός, σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Οι εικόνες ανέβηκαν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και πήραν αμέσως θετικά σχόλια.

Στις εικόνες, παρακολουθούμε ανθρώπους σε διαμερίσματα κτιρίων, από μακρινή απόσταση, να επιδίδονται σε διάφορες δραστηριότητες, όπως τις φαντάστηκε ο καλλιτέχνης. Για παράδειγμα, στην Αθήνα, οι κάτοικοι στην καραντίνα αθλούνται σε ταράτσες και μπαλκόνια. Στην Ιερουσαλήμ προσεύχονται. Στο Χονγκ Κονγκ εργάζονται. Στο Άμστερνταμ ζωγραφίζουν. Στο Τορίνο και στη Γένοβα αγκαλιάζονται. Στο Παρίσι παίζουν μουσική. Στη Φλωρεντία μαγειρεύουν και στο Λονδίνο πίνουν τσάι.

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Rovero, μέσα από τις εικόνες του, είναι αυτό της ενότητας και της ισότητας. Μπορεί να ζούμε μακριά ο ένας από τον άλλο, να μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και να έχουμε διαφορετικές κουλτούρες, όμως όλοι αντιμετωπίζουμε τον ίδιο εχθρό και έχουμε τις ίδιες, απλές συνήθειες της καθημερινότητας.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b