MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: Οι 251 δωρεάν εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο θα γίνει η πρεμιέρα των εκδηλώσεων στις 18 Ιουλίου
Monopoli Team

Με σύνθημα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» η Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας από τις 18 Ιουλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι 251 εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν με τη συνεργασία 11 πολιτιστικών φορέων, θα φιλοξενηθούν σε 111 αρχαιολογικούς χώρους (δεν περιλαμβάνονται οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου).

Όπως ανέφερε η Λίνα Μενδώνη ο συνολικός προϋπολογισμός του καλοκαιρινού προγράμματος ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ, δεσμευόμενη ότι στο τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί πλήρης απολογισμός του κόστους κάθε παραγωγής. Σημείωσε δε ότι ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι «να μην έχουμε καλοκαίρι χωρίς πολιτισμό» αλλά και η ενίσχυση των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον πολιτισμό. Επεσήμανε ότι στις εκδηλώσεις αυτές θ’ απασχοληθούν περίπου 750 καλλιτέχνες από την ελεύθερη αγορά και 500 εργαζόμενοι για την τεχνική υποστήριξη από τους χώρους διεξαγωγής τους.

Ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει

Πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού είναι αυτό το πρόγραμμα ν΄αποτελέσει ένα νέο θεσμό που θα επαναληφθεί και στις επόμενες χρονιές. Για το λόγο αυτό την 1η Οκτωβρίου 2020 θ’ ανοιχτεί μια νέα πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων για την επόμενη σεζόν.

Το φετινό πρόγραμμα ωστόσο στηρίχθηκε εξ’ ολοκλήρου στις προτάσεις πολιτιστικών φορέων που εποπτεύει το Υπουργείο, καθώς «δεν υπήρχε χρόνος για κάτι διαφορετικό». Όπως αναφέρει η κα Μενδώνη στο πρόγραμμα συμμετέχουν οργανισμοί που δήλωσαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα και οι επιλογές των παραστάσεων αλλά και των συντελεστών είναι δικές τους.

Έτσι στο φετινό πρόγραμμα θα δούμε εκδηλώσεις από το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το ΚΘΒΕ, το Μέγαρο Μουσικής, το Θέατρο Τέχνης, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη κα. Επίσης περιλαμβάνει και μια εικαστική εγκατάσταση του Richard Long στο Θέατρο Διονύσου από οργανισμό ΝΕΟΝ.

Πρόσθεσε ότι σε όλη την επικράτεια θα υπάρξουν επιπλέον εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους που θα διοργανωθούν από τα ΔΗΠΕΘΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Ακρόπολη αποκτά ειδικές διαδρομές για τα ΑΜΕΑ12.09.2018

Θέαση με κανόνες ασφαλείας

Οι εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν σε ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους αλλά και σε κάποια μουσεία, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και θα είναι ελεύθερες για το κοινό. Οι θεατές θα καταβάλουν μόνο το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο. Σε κάποιες από αυτές θα υπάρχει δυνατότητα για Live streaming μετάδοση.

Δείτε στις επόμενες σελίδες τις εκδηλώσεις που θα δούμε το καλοκαίρι

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b