MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Κυριακής: 16 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 16 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου.

«Late Night»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Ωνάση

Η θεατρική ομάδα blitz παρουσιάζει σε live YouTube premiere στις 21:00, στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση, το «Late Night», μια από τις πιο πολυταξιδεμένες ελληνικές παραγωγές του ελληνικού θεάτρου, με διεθνή περιοδεία από το 2012 έως το 2019, αλλά και πολλές άλλες παραστάσεις που είναι διαθέσιμες για online παρακολούθηση.
Βρείτε τα εδώ.

Φεστιβάλ Αθηνών

Με την παράσταση «Ορέστεια», βασισμένη στην ομότιτλη τριλογία του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, συνεχίζονται οι διαδικτυακές προβολές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Σήμερα έως τις 19:00 θα είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό κανάλι του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο YouTube.

Λεωνίδας Καβάκος και Σερ Σάιμον Ρατλ

«Κοντσέρτο της Ευρώπης»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε σήμερα στις 21:00, την συναυλία «Κοντσέρτο της Ευρώπης», της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, που πραγματοποιήθηκε το 2015 υπό τη διεύθυνση του Σερ Σάιμον Ρατλ , με τη συμμετοχή του βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκου.
Δείτε την συναυλία εδώ. 

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα το «Σημειώσεις για την Ετοιμότητα: Βήμα πρώτο» από τους Κωστή Σταφυλάκη, Τεό Τριανταφυλλίδη και Αλέξη Φιδετζή, ένα ζωντανό παιχνίδι σε live stream που αλληλεπιδρά με το κοινό του YouTube μέσω των YouTube comments!
Δείτε το εδώ.

Μαρία Κεχαγιόγλου και Ελίνα Ρίζου ερμηνεύουν το «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος» live από το ΚΠΙΣΝ.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει σε live αναμετάδοση σήμερα στις 20:30 από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χωρίς την παρουσία κοινού, το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», σε σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρη Καραντζά.
Δείτε το εδώ.

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Δείτε σήμερα την Μαριάννα Δημητρίου να διαβάζει «Γράμμα στον Α. Π. Τσέχοφ» του Βσέβολοντ Μεγιερχόλντ.
Δείτε το εδώ.

Η Μαριάννα Δημητρίου διαβάζει «Γράμμα στον Α. Π. Τσέχοφ».

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε δύο νέες παραστάσεις την εβδομάδα. Δείτε σήμερα την παράσταση «Respire» από τον θίασο Circoncentrique, με τους Alessandro Maida και Μaxime Pythoud να καταδύονται στα βάθη της φιλίας τους με συνοδό τη μουσική της Lea Petra.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Θεσσαλικό Θέατρο

Δείτε την παράσταση «Dogville» του Λαρς Φον Τρίερ, από την Πειραματική Σκηνή 2019. Η απόδοση είναι του Στρατή Πασχάλη και η σκηνοθεσία του Κώστα Λαμπρούλη.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την παράσταση «Les Rustres» του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία του Ζαν-Λούι Μπενουά.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Time and the Room» του Μπότο Στράους, σε σκηνοθεσία του Luc Bondy. Χωρίς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ριγκολέττο»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Ριγκολέττο» του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση του Michele Mariotti. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα «Ζίγκφριντ», το τρίτο μέρος της τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, «Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν», σε μουσική διεύθυνση του Simon Rattle. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ζίγκφριντ»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε ξανά την παράσταση «Barber Shop Chronicles» του Inua Ellams, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Olivier Bijan Sheibani. Η παράσταση διαθέτει υπότιτλους και θα είναι διαθέσιμη έως τις 21/5.
Δείτε την εδώ.

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

H Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει την όπερα «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι, σε σκηνοθεσία του Richard Eyre. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 8/6 στα ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

«Doctor Atomic»

Μπαλέτα Béjart

Τελευταία ευκαιρία να δείτε σήμερα την παράσταση «Kyôdaï» του Gil Roman από τα διάσημα μπαλέτα Bejart, η οποία είναι εμπνευσμένη από το διήγημα του Jorge Luis Borges, «The Intruder», μετεξελίσσεται πάνω στη σκηνή σε ένα ιαπωνικό παραμύθι.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Dutch National Opera

Δείτε σήμερα στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) την όπερα «Doctor Atomic» του Τζον Άνταμς, για τον Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό, που είναι γνωστός κυρίως για τη δουλειά του στην κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας.
Η σκηνοθεσία είναι του Peter Sellars και θα είναι διαθέσιμη έως τις 24/5.
Δείτε το εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b